Koti Uutisia Video: poliisi ampuu itseään

Video: poliisi ampuu itseään

1

Viihdeuutiset

VIIHDEUUTISET Poliisin aseenkäyttö on viime aikoina ollut suurennuslasin alla Yhdysvalloissa, missä poliisin on syytetty rasistisesti ampuvan aseettomia mustia. Kuitenkin välillä käy myös niin, että mustat poliisit ampuvat itseään. Toistaiseksi ei ole tehty kattavaa tutkimusta siitä, johtuuko itseään ampuvien poliisien käytös yhteiskunnan rakenteisiin piilotetusta “valkoisesta etuoikeudesta”.

Tammikuun alussa useat lehdet uutisoivat tapauksesta, jossa vapaalla ollut poliisi ampui itseään vahingossa ollessaan hississä. Kentuckylainen Darryl Jouett oli palaamassa ravintolaillalliselta autolleen, kun hän ryhtyi parkkipaikan hississä esittelemään asettaan naispuoliselle henkilölle.

Tämä johti siihen, että Jouett ampui itseään vahingossa vatsaan. Hississä mukana ollut järkyttynyt nainen hälytti apua ja musta pyssysankari pääsi sairaalaan saamaan tarvittavaa hoitoa. Hänen vammansa eivät olleet hengenvaarallisia.

 

https://www.youtube.com/watch?v=G1_7g3PcvD0

 

Tiettävästi kukaan ei ole vielä keksinyt syyttää valkoisten rasismia selityksenä tapaukselle, vaan kyse voi olla todennäköisemmin juuri “positiivisesta syrjinnästä” johtuvasta ammattitaidon romahtamisesta. Kuitenkin muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa sattui tapaus, jossa musta agentti ampui itseään luokkahuoneessa, joka oli täynnä lapsia. Hän haastoi valtion oikeuteen.

Agentti oli opettamassa lapsille turvallista aseenkäsittelyä, mutta päätyikin ampumaan itseään jalkaan. Video levisi nopeasti ympäri Internetiä, ja agentti keksikin haastaa valtion oikeuteen videon julkaisemisesta. Agentin mukaan videon julkaisu pilasi hänen uramahdollisuutensa. Siitä ei olisi enää pitkä matka “rasististen rakenteiden” syyttämiseen.

 

 

Lähteet: Daily Mail, Techdirt.com

1 KOMMENTTI

  1. Mikä idea on esitellä asetta tuntemattomalle ja vielä jopa hississä? 😀

Comments are closed.