Koti Uutisia Video: Calais’n “Viidakon” asukkaat hyökkäsivät elokuvantekijöiden kimppuun

Video: Calais’n “Viidakon” asukkaat hyökkäsivät elokuvantekijöiden kimppuun

0

UK_Calais_hyokkays

Hollantilaiset elokuvantekijät joutuivat siirtolaisten hyökkäyksen kohteeksi oltuaan kuvaamassa pahamaineisella Ranskan Calais’n Viidakko-nimisellä leirillä. Elokuvan nimeksi oli valittu enteellisesti: Calais: Tervetuloa viidakkoon.

Videolla näkyy, kuinka kolme siirtolaista käy Teun Voetenin kimppuun puukon ja pippurisumutteen voimin. Voeten ja kuvaaja Maaike Engels selvisivät tilanteesta hätiin tulleiden siirtolaisten avulla.

 

 

Calais’n siirtolaisten solidaarisuusryhmän aktivistit ovat vaatineet videota poistettavaksi YouTubesta. Leirillä työskentelevä aktivisti Paula Erol kirjoitti Voetenille: “En puolusta sensuuria, mutta olen huolissani siitä, että oikeisto käyttää hyväkseen jakamaasi ryöstövideota. […] Voisitko ottaa sen pois näkyviltä?” Voeten vastasi tähän: “Minä puolestani en kannata itsesensuuria.”

Maaike Engels kertoi Breitbart Londonille: “Olemme dokumentoineet Viidakossa syyskuusta lähtien. Halusimme näyttää maahanmuutto-ongelman monimuotoisuuden.” Video on edelleen näkyvissä ainakin Teun Voetenin Facebook-sivulla, mutta se on tallennettu varalta myös MV-lehden arkistoon.

Väkivalta Calais’n Viidakossa ei ole uusi ilmiö. Mitä kookkaammaksi leiri on kasvanut, sitä yleisemmäksi väkivalta on tullut. Siirtolaiset hyökkäävät toistensa kimppuun ja ovat jopa väkivaltaisia heille ruokaa ja tarvikkeita tuovia vapaaehtoisia kohtaan.

Lähde: MV-lehti