Koti Artikkelit Video: brittifirma sisällöntuottajana psykologisessa sodankäynnissä

Video: brittifirma sisällöntuottajana psykologisessa sodankäynnissä

0

Brittiläinen PR-firma Bell Pottinger palkattiin Qatarin vastaisen propagandan tuottamiseen dubailaiselle yritykselle. Firman ohjeistuksena oli saada propagandavideot näyttämään paikallisten tekemiltä ja vaikuttaa niillä lännen päättäjiin eri uutiskanavien kautta.

Sionistipresidentti Donald Trump Saudi-Arabiassa.

Firman tuottamassa dokumentissa Qatarin kerrotaan olevan islamilaisen terrorismin lähde. Kyseistä ohjelmaa on levitetty Netflixissä ja YouTubessa, ja sitä on näytetty vaikutusvaltaisille yhdysvaltalaisille.

Viime vuonna Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat ja neljä muuta Israelin kanssa liittoutunutta arabimaata aloittivat Qatarin painostuksen. Arabimaat vaativat Qataria tukemaan Yhdysvaltain sotilasoperaatioita Syyriassa. Qataria vaadittiin lopettamaan myös yhteistyö Israelin vihaaman Iranin kanssa.

Irakin sodan aikana Bell Pottinger hoiti paikan päällä uutisointia useiden vuosien ajan ja vastasi toiminnastaan yhdysvaltalaisille upseereille. Yritys levitti al-Qaidan propagandaa muokattuna ja tunnisti sen katsojia Google Analyticsin avulla. Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin Israelin käskystä.

Nyttemmin samaista tiedotusfirmaa on syytetty rodullisten levottomuuksien aiheuttamisesta mustien hallitsemassa Etelä-Afrikassa. Yritys ei ole vastannut RT:n journalistien kysymyksiin.