Koti Uutisia Video: afgaani hyökkää englantilaispoliisien kimppuun vasaralla

Video: afgaani hyökkää englantilaispoliisien kimppuun vasaralla

1

Kun Kaakkois-Englannissa sijaitsevan Sussexin poliisi tutki ilmoitusta epäilyttävästi käyttäytyneestä miehestä erään taloyhtiön sisäpihalla, he löysivät roskakatoksesta aggressiivisen siirtolaisen. Poliisi käskytti piileskelijää, jolloin afgaani hyökkäsi poliisien kimppuun vasara aseenaan. Poliisi käytti mieheen peräti kahta etälamautinta, mutta ilmeisesti paksun vaatetuksen takia ne eivät tehonneet. Sekavassa tilanteessa yksi poliiseista jäi yksin afgaanihyökkääjää vastaan ja sai vasaraniskun kaulaansa.

Afganistanissa syntynyt Jamshid Piruz, 35, tuomittiin Hollannissa vuonna 2007 vuokralaisenaan olleen naisen harkitusta murhasta 12 vuoden rangaistukseen, josta hän istui kuusi vuotta. Piruz oli tappanut vuokralaisensa leikkaamalla tämän kurkun auki.

Puolustusasianajaja sanoi, että Piruz, joka nyyhkytti katuvaisena oikeudessa, kärsii posttraumaattisesta stressireaktiosta, koska talebanit tappoivat hänen vanhempansa, kun hän oli 11-vuotias. Piruz sai 16-vuotiaana turvapaikan Hollannista.

Hollannin kansalaisuuden saanut Piruz saapui Britanniaan joulukuussa 2015 sukuloimaan. Hän myöhästyi tammikuussa 2016 paluulennoltaan ja joutui pidätetyksi sylkäistyään easyJetin virkailijaa, joka sanoi hänelle, että hänen täytyy ostaa uusi lippu.

Putkasta vapauduttuaan Piruz jäi Britanniaan tekemään autotallimurtoja, kunnes jäi muutaman päivän päästä kiinni hyökättyään poliisien kimppuun vasara kädessä.

Vasaran alle jäänyt konstaapeli Jessie Chick kertoo, ettei ole ikinä elämässään pelännyt niin paljon. “Ajattelin, että nyt kuolen tai saan aivovamman”, Chick kertoo.

Nyt, vuotta myöhemmin, Piruz tuomittiin teoistaan peräti kahteen samanaikaisesti kuluvaan elinkautiseen, mutta käytännössä hän joutuu istumaan vähintään kuusi vuotta.

Tapaus on herättänyt Britanniassa laajaa poliittista keskustelua siitä, kuinka Hollannissa aiemmin murhasta tuomittu Piruz pääsi niin helposti Britanniaan. Paikallinen parlamenttiedustaja Henry Smith totesi: “Tämän maan on tiukennettava rajavalvontaansa. Selvästikään EU-jäsenyys ei suojellut meitä siltä, että erittäin vaarallinen yksilö pääsi matkustamaan tänne ilman, että tiesimme hänen aiemmasta murhatuomiostaan. Tämä on kammottava esimerkki siitä, millaisia ihmisiä maahan pääsee huomaamatta.”

Britanniaan saapuvien EU-kansalaisten passit tarkastetaan rajalla käyttäen varoituslistaa, johon on koottu epäiltyjä terroristeja ja ulkomaisia rikollisia. Listalle on kuitenkin kerätty vain kovimmat rikolliset, kuten Interpolin etsintäkuuluttamat henkilöt. Tulijan aiempia tuomioita ei saa tietoon, ja EU:n direktiivit vaativat, että henkilö on päästettävä liikkumaan vapaasti, vaikka hänellä olisi aiempia raskaitakin tuomioita, kunhan hän ei tällä hetkellä aiheuta vakavaa uhkaa yleiselle turvallisuudelle.

Lähde: MV-lehti

1 KOMMENTTI

  1. Mitenkähän tämäkin olisi “hoidettu” täällä? Kivapuhellako???
    Antakaa kun arvaan: Suomen vastarintaliikkeen osasto olisi mahtikäskyllä lakkautettu!!! Niin ja kanta-asukkaiden kaikki vasarat oli määrätty tuotavaksi kautta maan sikäläisille poliisiasemille vankeustuomion uhalla. Wanhat ukin vintiltä löytyneet vasarat tietysti on deaktivoitava. Hitto! Eipä homma “spedemmäksi” enää voi mennä! Tämä syö jo “Turhapuro” -uusintoja.

Comments are closed.