Koti Uutisia Ukrainan kriisi Vetoomuksessa vaaditaan Alaskan palauttamista Venäjälle

Vetoomuksessa vaaditaan Alaskan palauttamista Venäjälle

3

The Moscow Times kirjoittaa, että Krimin palauttamisen jälkeen Venäjällä on noussut esille Alaskan palauttamista koskevia ajatuksia. Kun Yhdysvallat asetti pakotteita Venäjälle, Venäjän EU:n pysyvä edustaja Vladimir Chizhov vihjasi, että senaattori John McCainin tulisi pitää “silmällä Alaskaa”.

Valkoisen talon verkkosivuilla on ollut maaliskuusta lähtien esillä vetoomus Alaskan palauttamisesta Venäjälle. Tähän mennessä vetoomuksen on allekirjoittanut 35 000 ihmistä. Vetoomuksen täytyy saada vähintään 100 000 allekirjoitusta 20. huhtikuuta mennessä, ennen kuin Valkoinen talo ottaisi asian käsiteltäväkseen.

Toistaiseksi Venäjällä ei ole tehty mitään virallista selvitystä siitä, haluaisivatko venäläiset saada Alaskan takaisin Yhdysvalloilta. Venäjän tsaari Aleksanteri II möi Alaskan Yhdysvalloille 7,2 miljoonalla dollarilla vuonna 1867.

 

Lähde: The Moscow Times

3 KOMMENTIT

  1. No kylläpä on taas hulinaa. Miksi ihmeessä? Öljyä toki on mutta muuten tämä on todella naurettavaa…

  2. Kannattaisikohan oman maan infra ja kansalaisten terveys laittaa kuntoon ennemmin kuin vallata lisää maata? Elinaikaodote miehillä on vieläkin ilmeisesti kehitysmaatasoa.

    • Juurikin niin. Omat ensin. Eikä Alaska mitenkään Venäjän osa ole koskaan erikoisemmin ollut. Sinne mentiin vain toteamaan näköalat ja julistettiin alue osaksi Venäjän Keisarikuntaa. Alaskan öljyhän löytyi paljon myöhemmin.

Comments are closed.