Koti Uutisia Kotimaa Vesivärimaalausta Isis-lasten deradikalisoimiseksi

Vesivärimaalausta Isis-lasten deradikalisoimiseksi

4
Mimmu Rankanen Huomenta Suomi-ohjelmassa.

Suomeen tuotuja al-Holin leirin Isis-lapsia kaavaillaan autettavan “traumojensa kanssa” muun muassa taideterapian keinoin. Kuvataideterapian professori ja kouluttajapsykoterapeutti Mimmu Rankanen kertoo, että tässä keskeisintä on “luoda lapseen yhteys.”

“Lapset ovat aivan varmasti traumatisoituneita. Ensisijaisen tärkeää on, että saa uudelleen sen turvallisuuden tunteen rakennettua, kun on elänyt turvattomassa ympäristössä”

Niin kuin palaaviin jihadisteihin yleensäkin, virkamieskoneisto tuntuu suhtautuvan Isis-lapsiin suomalaisille vaarallisten terroristien sijaan traumatisoituneina ressukoina, jotka tarvitsevat hellyyttä ja huolenpitoa.

Rankanen kuvaa Huomenta Suomi-ohjelmassa kuvataideterapian toimivuutta muun muassa näin:

“Eli kun ne kokemukset on niinku sisäisinä kokemuksina… tunteet on kuitenkin kehollisia kokemuksia…ja kun sä esimerkiks saat ne väreinä, muotoina paperille, niin tota ööh sit kun sä rupeet katsomaan sitä, niin silloin sä voit tunnistaa että: Aa toltako musta tuntuu!”

Lähde: mtv

4 KOMMENTIT

  1. Kyllä se päivä vielä koittaa, kun joku noista traumatisoituneista lapsosista tekee terapiaa ja katutaidetta, jonkun vastaantulijan laskimoverellä.
    Mutta suuttua heille ei saa, pitää vaan ymmärtää….

  2. Kantasuomalaisten lasten hyvinvointi ei sitten kiinnosta, paitsi kyseenalaisina huostaanottoina? Sossutantta-armeija on vastenmielistä sakkia, vihervasureita pullollaan.

  3. Käytän nyt ihan tällaista maalaisjärkeä tässä:

    Olisiko kenties turvallisinta, parasta ja helpointakin vain potkia kaikenmaailman terroristit ja niiden vesat hevonvittuun Suomesta?

  4. Myös kukkien haistelu ja hattaran muotoisten pilvien bongaus voi tehdä heistä täysin yhteiskuntakelpoisia. Vittu mitä käänteistä aivopesua. Eivät tule ikinä yhteiskuntakelpoisiksi täällä, eikä kukaan ota vastuuta kun jotain tapahtuu (terveiset peppupekalle eduskuntaan).

Comments are closed.