Koti Uutisia Kotimaa Verottaja raastaa euroja luonnonsuojelualueilta

Verottaja raastaa euroja luonnonsuojelualueilta

1

Verohallinto on viime aikoina aloittanut luonnonsuojelualueiden kiinteistöverotuksen Saaristomerellä. Aiemmin luonnonsuojelualueet on katsottu arvottomiksi. Tietenkin verottaja on huolehtinut alueilta löytyvien rakennusten verottamisen, mutta muut alueet ovat olleet verovapaita. Verohallinnon uudelleenarviointien takia useat yksityiset ovat saaneet jopa tuhansien eurojen kiinteistöverolaskuja.

Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä kauhistelee tilannetta. Hölttä pitää päätöstä huonona, koska verotus ei rohkaise maanomistajia pitämään luonnonsuojelualueita. Tavalliselle kansalaiselle tuhansien eurojen yllätyslasku sekä potentiaaliset asianajokulut voivat olla vaarallisia.

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatiikin, että verotus pitää lopettaa hetkellisesti ja asiaa pitää tarkastella uudelleen. Luonnonsuojelualueiden suojelun tulee olla kannattavaa myös maiden omistajille.

Lähde: SLL

1 KOMMENTTI

  1. Kyllähän metsää on verotettu kautta aikain. Nyt metsänomistajat joutuvat maksamaan myyntitulosta veroa ja jäljelle jäävästä “voitosta” 30% pääomaveroa.
    Tämä kyllä on huippu, että käyttöön kelpaamaton ja suojellusta metsästä aletaan veroa perimään, sehän tarkoittaas itä että suoljelu on purettava ja jonkun globaalin metsäyhtiön korjattava sato talteen. Verolle ei muuten ole perustetta.

Comments are closed.