Koti Uutisia Venezuelan oppositio raivoissaan Goldman Sachsille

Venezuelan oppositio raivoissaan Goldman Sachsille

2
Goldman Sachsin toimitusjohtaja Lloyd Blankfein.

Eteläamerikkalaisen Venezuelan sosialistipresidentti Nicolás Maduro korvasi edesmenneen presidentti Hugo Chávezin vuonna 2013. Viime vuosina valtio on vajonnut syvään talouskriisiin ja koko maan järjestelmä uhkaa romahtaa. Yli 60 ihmistä on saanut surmansa Maduron ja hallituksen vastaisissa protesteissa kahden viime kuukauden aikana.

Maanantaina pankkijätti Goldman Sachs ilmoitti sijoittaneensa Venezuelaan ostamalla velkakirjoja valtiolliselta öljy-yhtiö PDVSA:lta. Ihmisoikeusaktivistit ovat kritisoineet kyseistä kauppaa; he syyttävät Goldman Sachsin tekevän yhteistyötä Maduron kanssa ja Maduron rikkovan poliittisen opposition ihmisoikeuksia, raportoi talouslehti Fortune.

“On ilmeistä, että Goldman Sachs on päättänyt tienata nopeaa rahaa Venezuelan kansan kärsimyksellä”, kommentoi oppositiomielisen kongressin johtaja Julio Borges eräässä kirjeessä Goldman Sachsin juutalaisen johtajan Lloyd Blankfeinin toimintaa.

Velkakirjojen vuosikorko on yli 40 prosentin luokkaa. On epäselvää, ymmärtääkö Venezuela rahojen menevän vain ja ainoastaan Goldman Sachsin tuotoksi.

 

Lähteet: Nordfront.se, Fortune

2 KOMMENTIT

  1. Tuollainen kevyt 40 prosentin vuosikorko kuulostaa juurikin siltä että taas on perinteisillä koronkiskureilla näppinsä pelissä. Ja kansan piikkiin, mitenkäs muutenkaan.

  2. Taas yksi juutalainen “elementissään”, jonka soisi olevan kaasu-uuni.

Comments are closed.