Koti Uutisia Venezuelan mellakat kiihtyvät

Venezuelan mellakat kiihtyvät

1
Presidentti Maduron pitää mielenosoittajia fasisteina.
Presidentti Maduron pitää mielenosoittajia fasisteina.

Venezuelassa presidentti Nicolas Maduron vastaiset mielenosoitukset kiihtyvät. Keskiviikkona kolmen ihmisen kerrottiin kuolleen yhteenotoissa mielenosoittajien ja poliisien välillä.

Lähinnä nuorista opiskelijoista koostuvat mielenosoittajat syyttävät presidenttiä maan heikosta taloudellisesta tilanteesta. Vasemmistolainen Maduron puolestaan syyttää mielenosoittajia “uusfasisteiksi” ja vannoo, ettei maassa tule tapahtumaan vallankumousta.

Presidentti Maduronista tuli vajaa vuosi sitten edesmenneen Hugo Chávezin seuraaja.

 

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Nuo mielenosoittajat eivät totisesti ole fasisteja vaan “hyödyllisiä idiootteja” ja edistävät CIA:n suunnitelmaa Venezuelan “vapauttamiseksi”.

    Venezuelalla näet on valtavasti öljyä, mutta sen omistaa “väärä valtio”, kun se ei ole USA! Muitakin rikoksia on tehty USA:ta vastaan, kuten se, että edellinen presidentti Hugo Chavez v. 2012 kotiutti Venezuelan kultavarannon USA:sta (11 mrd dollarin edestä – ei ihan vähän!) – tämä kullan palautus oli USA:lle kuin tervanjuontia, koska muutkin valtiot kysyvät samaa (kuten Saksa). Venezuelan hallitus tietää jo lainalaisuudesta, että mikäli maassa on öljyä, mutta ei ole modernia IT-aseistusta, niin pian “demokratia” lentää maahan amerikkalaisten pommikoneiden siivillä! Joten viime aikoina Venezuela osti Venäjältä erialaisia aseita. Tilanne toukokuussa 2012: 100 000 AK-rynnäkkökivääriä ja ammuksia sekä sovittu kahden tehtaan rakentamisesta, joiden tuotantokapasiteeti 25 000 AK-rynkkyä ja patruunat niihin. Lisäksi lentokalustoa: 34 kpl hävittäjää SU-30MK2, 34 helikopteria Mi-17-V-5, 10 kpl helikopteria Mi-35M ja 3 kpl Mi-26T. Lisäksi 92 kpl panssarivanua T-72B1V, erät Smerch BM-30 raketinheittimiä, rannikkopuolustuksen ohjusjarjestelmiä Bal-E, itsekulkevat haupitsit Msta-S ja uutuus IT-ohjusjärjestelmät Pechora-M2. Lisäksi pitkän kantaman IT järjestelmät S-300VM “Antei-2500”, joten Venezuelalla on nyt useita puolustuslinjoja odottamassa humanitäärisiä pommituksia. USA ymmärtää, että mutkaton hyökkäys Irakin sodan tapaan ei käy, koska tappiot olisivat sietämättömät – joten Venezuelaa on päätetty pehmentää sisältäpäin.
    Nämä hallituksenvastaiset mielenosoittajat ovat se pehmentävä aines, CIA:n kätevä työkalu.

Comments are closed.