Koti Uutisia Ulkomaat Venezuelan Maduro: ”En halua tulla muistetuksi heikkona petturina”

Venezuelan Maduro: ”En halua tulla muistetuksi heikkona petturina”

2

Venezuelan presidentti Nicolas Maduroon kohdistuvat parhaillaan valtavat paineet ja kumouksellinen toiminta länsivaltojen tukeman Juan Guaidónsaamiseksi valtaan. Maata koettelevat rankat USA:n taholta tulevat taloudelliset sanktiot sekä uhat sotilaallisesta väliintulosta ja diplomaattikaappauksista.

Haastattelussa venäläiselle RT:lle Maduro kommentoi kuitenkin, ettei hän tule noin vain luovuttamaan:

– Erään asian tiedän olevan varma. Minua ei tulla muistamaan petturina, heikkona miehenä joka laisti historiallisesta tehtävästään ja petti kansansa.

Maduro halusi kritisoida myös niitä, jotka syyttävät häntä diktaattoriksi:

– Venezuelassa ei ole ollut puutetta vaaleista, viimeisen 20 vuoden aikana olemme pitäneet 25 vaalit, sanoi Maduro joka voitti presidentinvaalit 2018 heti opposition alettua boikotoida niitä.

Maduro kommentoi myös, ettei usko USA:n loppupeleissä tekevän Venezuelaan uhkaamaansa sotilaallista väliintuloa. Hän jatkoi edelleen, että todellinen syy hänen hallitukseensa kohdistuvaan aggressioon on maan luonnonvarat ja ennen kaikkea sen mittava öljyreservi.

Venezuelaa syytetään myös siitä, että miljoonat sen kansalaiset ovat lähteneet maasta – joidenkin lähteiden mukaan jopa kymmenen prosenttia väestöstä olisi lähtenyt ulkomaille – mutta Maduron mukaan nämä luvut ovat liioittelua.

Lähteet: Nordfront, RT

2 KOMMENTIT

  1. Jos et leiki USA:n ja dollaristien kanssa he tuhoaa sinut keinolla millä hyvänsä, vaikka näiden itsenäisten maiden asiat ei taaskaan paskan vertaa kuulu maailman talouspoliiseille. Kauppasaarrolla ja pakotesodankäynnillä on koitettu kuristaa Venezuelaa hengiltä, mutta siitä huolimatta kansalaiset äänestikin Maduron presidentiksi. Tämähän sai USA:n vielä suuremman raivon valtaan eikä kaukana varmasti ollu sotajoukkojenkaan lähettäminen maan haltuunottamiseksi, mutta toistaseksi yrittävät sitä oman nukkehallitsijansa kautta. Taustalla saattaa riepoa epäonistunut Syyrian sotilaallinen vallankaappaus, jonka piti onnistua yhtä hienosti kun Libyankin tuhoominen.

  2. Nämä kommunisti diktaattorit ovat ikuisia optimisteja. Nicolas Maduroonille ei tule mitenkään mieleen se, että kuinka lähes kaimalle virkaveljelleen Nicolae Ceaușesculle kävi v. 1989 Romaniassa.

Comments are closed.