Koti Uutisia Rikos Venäläistoimittaja vapautettiin kotiarestista

Venäläistoimittaja vapautettiin kotiarestista

1
Ivan Golunov.

Kansainvälisissä otsikoissa pyörinyt venäläistoimittajan vangitseminen on saanut uuden käänteen. Huumausainerikoksista epäilty Ivan Golunov vapautettiin tänään kotiarestista sisäministeriön päätöksestä, ja nyt pidätyksen tehneitä poliiseja epäillään rikoksista.

Golunov tuli Venäjällä tunnetuksi tutkivasta journalismistaan, jossa hän muun muassa tutki paikallispäättäjien tekemisiä Moskovassa. Hänen paljastuksensa eivät tietenkään ollut kovinkaan pidettyjä paikallisen eliitin keskuudessa, ja nyt näyttää siltä, että koko huumausainerikosjuttu oli lavastettu.

Sisäministeri Vladimir Kolokoltsevin mukaan kaikki syytteet Golunovia kohtaan on mitätöity, ja hänet ollaan vapautettu kotiarestista, johon tuomioistuin hänet oli määrännyt tutkinnan ajaksi. Ministeriön mukaan näyttö siitä, että Golunov olisi kuten poliisi väitti, myynyt huumeita, ei ole.

Golunov on väittänyt alusta asti, että huumeet lavastettiin hänen asuntoonsa pidätyksen yhteydessä. Ministeri Kolokoltsev ilmoitti myös pyytävänsä Venäjän presidentti Vladimir Putinia, erottamaan korkea-arvoiset Moskovan poliisin virkamiehet, jotka ovat olleet sekaantuneita tapahtumiin.

Pidätyksessä mukana olleet poliisit, ja huumausainerikosta tutkineet poliisit ovat vapautettu virastaan siihen asti, kunnes sisäinen tutkimus poliisin toiminnasta valmistuu. Sisäistä tutkimusta johtaa valtakunnansyyttäjänviraston erityisosasto.

Poliisin epäillään myös kohdelleen Golunovia pahoin kiinnioton ja säilönnän aikana, muun muassa pahoinpitelemällä Golunovia ja estämällä häntä hankkimasta asianajajaa.

Lähde: RT

1 KOMMENTTI

Comments are closed.