Koti Uutisia Venäjän varapääministeri: “Tarvitsemme ultranationalistista puoluetta”

Venäjän varapääministeri: “Tarvitsemme ultranationalistista puoluetta”

3
Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin.
Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin.

Venäjän maanpuolustuskyvystä vastaavan varapääministeri Dmitri Rogozin mukaan Venäjän parlamenttiin tarvittaisiin ultranationalistista puoluetta. Hän sanoi ajan koittaneen “uudelle Kotimaa-puolueelle” täyttämään duuman paikat.

Rogozin johti itse vanhaa Kotimaa-puoluetta (Kansallispatrioottinen liitto) 2000-luvun puolivälissä, ja puolue oli hetken aikaa toiseksi suurin Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen jälkeen. USA:n kontrolloimien “värivallankumousten” levitessä ympäri Itä-Eurooppaa Rogozin asettautui Putinin puolelle ja hänestä tuli Putinin yksi tärkeimmistä liittolaisista. “Värivallankumoukselliset” yrittivät soluttautua Venäjän hallintoon ja kaataa sen.


“Siivoa kuona pois”: Dmitri Rogozin kritisoi Euroopan ulkopuolista maahanmuuttoa vanhassa vaalimainoksessa.

Nyt Rogozin on sillä kannalla, että Putinin puolueeseen on hivuttautunut aivan liian monia jäseniä, jotka eivät ota asioita vakavissaan vaan ovat mukana vain hyötyäkseen itse jäsenyydestä. Kotimaa-puoluetta tarvittaisiin tuomaan tuoretta verta hallitusyhteistyöhön Putinin kanssa, mistä muodostuisi niin sanottu Venäjän kansanrintama. Rogozinin mukaan venäläisnationalistien strategiana on käytettävä integroitumista valtion byrokratialaitoksiin ja korkeimpaan johtoon.

Ulkopoliittisesti Rogozin on ottanut tiukan kriittisen asenteen USA:n “maailmanherrasuunnitelmia” ja Euroopan ulkopuolista maahanmuuttoa vastaan. Rogozin myös toivoisi Saksan vapauttavan itsensä USA:n sotilaallisesta otteesta. “Putin on Euroopassa ainoa poliittinen johtaja, jonka yli USA:n harjoittama “maailmanherrapolitiikka” ei ole kävellyt”, Rogozin sanoi.

Useat Venäjän politiikan asiantuntijat, kuten Mikhail Vinogradov Pietarin politiikantutkimuksen laitokselta, ovat kuitenkin suhtautuneet skeptisesti Rogozinin suunnitelmaan, koska heidän mukaansa kaikki Venäjän puolueet käyttävät jo nationalistisia äänenpainoja. Tilastojen mukaan ultranationalistisesta puolueesta tulisi jälleen Venäjän toiseksi suurin.

Tällä hetkellä on epäselvää, kuinka ultranationalistinen hallituspuolue suhtautuisi muualta Euroopasta rantautuneeseen uuteen sananvapautta polkevaan lakiin liittyen toisen maailmansodan virallisen historiankirjoituksen kritisoimiseen. Laki kieltää muun muassa puna-armeijan tekojen romantisoinnin kritisoimisen “suuren isänmaallisen sodan aikana”. Monet ei-venäläiset nationalistit ovat kritisoineet lakia antinationalistiseksi, mutta monen venäläisen mielestä laki on juuri nationalismia ja se vahvistaa kansallistunnetta ja ylpeyttä venäläisestä identiteetistä; nämä näkevät toisen maailmansodan aikaisten voimasuhteiden ja 20 miljoonan venäläisen kuolonuhrin olevan “nationalismia”.

 

Lähteet: Nordfront.se, RT

3 KOMMENTIT

  1. “…heidän mukaansa kaikki Venäjän puolueet käyttävät jo nationalistisia äänenpainoja.”

    Vanha kikka. Koitetaan vieta totuus kuoliaaksi. Todistetaan jotain sellaista mitä ei ole. Suuri joukko ihmisiä sanoo jonkun asian olevan jotain, jolloin kollektiivisesti ruvetaan luulemaan niin.

    Jos meillä on esim. punainen talo josta yksi ihmistä sanoo että se on punainen ja 100 sanoo että se on sininen, niin kuka on oikeassa yleisen mielipiteen mukaan? Kuinka henkilö joka väittää taloa punaiseksi voi todistaa olevansa oikeassa jos 100 muuta ihmistä kumoaa hänen todistuksensa kerta toisensa jälkeen? Onkin siis helpompaa olla samaa mieltä enemmistön kanssa.

    Tämä sama asia toistuu myös euroopan lähihistorian historiankirjoituksissa. Ei niissäkään ole totuutta kovinkaan paljoa. Sitäkin enemmän sekavuutta ja epäjatkuvuuskohtia.

  2. Ahaa. Putte on huomannut, että natuonalismihuijausta tarvitaan lisää. Mutta miten ihmeessä holohoax voi olla venäläistä nationalismia? Vaikka muut puna-armeijavalheet ym. saattaa joku uskoa nationalismiksi ja puhekiellot, niin miten ihmeessä holohoax? Ja miksi tuo nationalisti tukee juutalaisoligarkkien diktatuuria?

  3. RNE olisi vastaus. Mutta eikös Barkashov ole liian “ultranationalistinen”? Slaavilainen unioni kiellettiin ja Putin vie Venäjää kohti Neuvostoliittoa sananvapauden rajoittamisessa ja viranomaisten, erityisesti armeijan erikoisjoukkojen(MVD, VDV) vahvistamisessa. Entisten neuvostotasavaltojen saaminen Venäjän vallan alle ei korosta minun mielestä Putinin nationalistisia piirteitä. Olen Venäjän kansallisen yhtenäisyyden linjalla. Venäjä oli Venäjä, Venäjä on Venäjä, Venäjä tulee olemaan Venäjä.

Comments are closed.