Koti Uutisia Venäjän korkein oikeus vaatii Telegramia luovuttamaan salausavaimet

Venäjän korkein oikeus vaatii Telegramia luovuttamaan salausavaimet

8

Venäjän korkein oikeus on päättänyt, että salatun viestintäpalvelun Telegramin tulee luovuttaa Venäjän turvallisuuspoliisille FSB:lle asiakkaidensa salausavaimet. Kiista Lontoossa sijaitsevan Telegram-yrityksen ja Venäjän turvallisuuspoliisin välillä sai alkunsa kesäkuussa 2016, jolloin FSB vaati Telegramia luovuttamaan heille kuuden käyttäjän salausavaimet. Tällöin FSB myös vaati, että Telegram allekirjoittaa sopimuksen, jossa he hyväksyvät asiakkaiden salausavainten luovuttamisen FSB:lle. Telegramin yritysjohto kieltäytyi allekirjoittamasta sopimusta, ja asia siirtyi tuomioistuinten käsiteltäväksi.

Telegramin pääargumentti on ollut se, että FSB:n vaatimusdokumentti oli kirjattu päivää ennen kuin Venäjän uusi laki astui voimaan. Laki antoi FSB:lle juuri tällaiset oikeudet. FBS kiisti väitteen ja asia eteni lopulta Venäjän korkeimpaan oikeuteen, jossa oikeus päätti maaliskuun 20. päivä, että Telegram on velvollinen luovuttamaan FSB:lle heidän pyytämänsä tiedot.

Jos Telegram ei luovuta tietoja, uhkaa yritystä toimintakielto Venäjällä. Telegram ei kuitenkaan aio luovuttaa taistelua ja yritys kehittää parasta aikaa uutta teknologiaa, joka toimisi desentralisoidusti ja joka tekisi FSB:n kaltaisten vaatimusten täytäntöönpanon mahdottomaksi.

Lähde: Nordfront.se

8 KOMMENTIT

 1. Sori Telegraph. Venäläisiä ei voi voittaa niiden omalla maaperällä. Se on ihan yksinkertaista.

  Tässä nähdää myös miten haavoittuvia kaikki “salatut” palvelut ovat. Meillä ei ole mitään salausta jos joku haluaa tietosi. Ja kuten tässäkin tapauksessa, kryptausavaimen ovat aina jossain selkokielisenä. Kuten windowsin HASH-tiedostoissa.

 2. Perusongelma tässä Telegram-palvelussa on, että salausavaimet ylipäätään ovat ylläpitäjän hallussa. Avaimen pitää olla vain ja ainoastaan käyttäjän itsensä hallussa.

  Hyvä puoli tässä on, että yritys kehittää parasta aikaa uutta teknologiaa. — Vaikeinta tuon teknologian kehittämisessä lienee USA:n valtion vaatimus, että sen pitää saada salaiset avaimet haltuunsa. Ja että samanaikaisesti pitäisi saada käyttäjät uskomaan, että salausavaimia ei luovuteta kenellekään.

  Nämä salausasiat koskevat läheisesti Vastarintaa, koska meillä pitää aina olla valmiudet mennä maan alle ja silti pysyä yhteydessä toinen toiseemme (hajautetusta) ja julkisuuteen (keskitetysti). — Osittain toisiaan vastaan olevat tavoitteet.

  • Kannattaa pitää mielessä että vaikka suojauksia parannettaisiin miten, niin jo tietyissä käyttöjärjestelmissä on NSA:ta varten eriät olemassa. Ja tietyissä prosessoreissa. Servereihin päästään kiinni myös sähköverkon kautta. Niin että, oikeasti ei ole olemassa “suojattua” forumia.

   • Pitää aika paljolti kutinsa. Jos haluat niin NSAn kuin FSBn ja monien muiden olevan selvillä tekemisistäsi niin tunge koko elämäsi Facebookiin Twitteriin tai johonkin muuhun pätemistarpeisten sosiaalipornokanavaan. Tai ei tarvitse edes kaikkea sinne laittaa koska profiilin kautta määrätyt organisaatiot saavat vapaan pääsyn koneesi/puhelimiesi tiedostoihin. Jostain syystä virustorjunta ei löydä niiltä tulevia bugeja.

    Despootit ovat vuosituhansia yrittäneet luoda total control societya ja lähimmäksi pääsi neuvostoliitto. Nyt jengi tunkee kaikki tekemisensä vapaaehtoisesti viranomaistahojen tutkitttavaksi ja antaa samalla pääsyn yksityisasioihinsa. Go for it, I don’t.

 3. Totuus tästä kaiksesta kaikelle kansalle vapauttaa meidät Suomen kansalaiset !

  Useita valtiopetoksia on tehty asioiden ( kansan kurjistaminen ) peittelemiseksi .

  Esimerkiksi Suomeen on luotu KASTIJÄRJESTELMÄ : Julkinen lakitioetokanta Finnlex :

  PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset .. syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Mihin tätä kastijärjestelmää sitten tarvittiin :

  Iltalehti 7.4. 2012 “Eduksunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata. ( “laki 444/2012” )

  Kansalta siis VARASTETTIIN miljardeja Suomen pankkien auttamiseksi läpi EU-stressitestien pienyritysten kautta varastetulla omaisuudella VALTIOPETOKSEN ( PL 118 §) avittamana !

  Kun KAIKKI kansalaiset lopulta ymmärtävät / saavat tiedon näistä PETOKSISTA Suomi tulee olemaan erilainen !

  Hallitukset pelkää TOTUUDEN paljastumista kansalle; siksi mm. sivustoni kaadettiin ?

  Osa tallella ; archive.is / kimmoleaks.fi … jakakaa kaikelle kansalle näitä JULKISIA asiakirjoja ; kiitos ?

  Olen PL 118 §:n mukainen IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen; ja lain 444/2012 miljardivarkauden kohde; joten minkä rikoksen teen jos kerron olevani IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen … ( onko ihmisoikeudettomuus tehty rikolliseksi ? )

  Jo 9.12. 2005 jätin SYYTEILMOITUKSEN Valtakunnansyyttäjänvirastoon LASTEN; hetero-aviomiesten ja pienyrittäjien lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi… eli PL 118 § on TAKAUTUVA; eli siten laiton VALTIOPETOS !

  Syyeteilmoitusta kirjattiin diaariin 8 kuukautta; eli laittoman kauan ja sinä aikana valtiopetoksella poistettiin siinä ilmoitettu lainkohta. ( rikoslaimuutoksella kumottiin 1.1. 2006 perustuslakiin kuulunut rinnakkainen syyteoikeus… PL 118 §:n esiaste siis jo 1.1. 2006 ! ).

  TOTUUS kaikesta tästä siis vapauttaa kansalaiset hirmihallitsijoidemme ikeestä; kansalainen kerrallaan … kopioikaa kimmoleaks kaikille kauppojen ilmoitustauluillle ..

  • Ei aavistustakaan miten tämä liittyy siihen että Venäjän korkein oikeus vaatii Telegramia luovuttamaan salausavaimet eli avaisitko hiukan?

   Tässä saattaa käydä niin että yllättäen Telegramin johtoportaan henkilöiden sapuskasta löytyy jotain pientä kivaa lisämaustetta joka sitten aiheuttaa allergisen reaktion. Vähän niinkuin kävi Sergei Skripalille ja Alexander Litvinenkolle. Putinin kanssa eri mieltä olevilla mausteallergiat näkyisivät olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus…

   https://www.vastarinta.com/venaja-karkottaa-brittidiplomaatteja/

Comments are closed.