Koti Uutisia Venäjän ilmaiskut pakottaneet Isisin vetäytymään

Venäjän ilmaiskut pakottaneet Isisin vetäytymään

3

Venäjän armeija on ilmoittanut saaneensa terroristijärjestö Isisin perääntymään maahan kohdistettujen ilmaiskujen seurauksena. Viimeisimmät ilmahyökkäykset suunnattiin 33 kohteeseen, joista yksi oli Isisin Syyrian armeijalta varastama ilmatorjuntajärjestelmä.

UK_Venaja_ilmavoimat

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti tuhonneensa hiljattain ilmatorjuntalaitteiston, jonka jihadistijärjestö Isis varasti Syyrian armeijalta. Puolustusministeriön edustaja Igor Konashenkov kertoi ilmaiskun pakottaneen Isisin jättämään asemiaan. “Terroristit vetäytyvät ja yrittävät luoda uusia asemia”, Konashenkov totesi.

Isisin anastama ilmatorjuntalaite piilotettiin betonirakennukseen, jonka venäläinen Sukhoi Su-34 -hävittäjäpommittaja tuhosi. Kohteen hävittäminen oli osa 33 hyökkäystä, jotka Venäjän ilmavoimat suoritti yhden päivän aikana.

Samalla, kun venäläiskoneet suorittavat ilmaiskuja, etenee Syyrian armeija maaperällä. Syyrian hallituksen joukkojen maahyökkäykset yhdistettyinä venäläisten antamaan ilmatukeen ovat johtaneet Isisin ja muiden lännen tukemien “maltillisempien” terroristiryhmien vetäytymiseen useilta rintamilta.

Lähteet: Nordfront.se, RT

3 KOMMENTIT

  1. Venäjä on tehnyt sen mitä pitää, eli tullut auttamaan Syyriaa ja sen virallista armeijaa ISIS:ksen hyökkäyksiltä, sen sijaan USA on “vahingossa” tukenut ISIS:stä mm. aseilla.

    Hyvä, että Syyria pääsee eroon rebeleistä ja terroristeista.

Comments are closed.