Koti Uutisia Talous Venäjä valmis käymään kauppaa euroilla dollarien sijasta

Venäjä valmis käymään kauppaa euroilla dollarien sijasta

8
Anton Siluanov.

Venäjän talousministeri Anton Siluanov kommentoi vastikään, että Venäjä on nyt valmis käymään kauppaa euroilla dollarien sijasta. Ehto tälle on, että EU lopettaa Venäjään kohdistuvat sanktiot.

Venäjän vastaiset sanktiot ovat tulleet viime aikoina jälleen ajankohtaisiksi; poliitikot eri puolilla Eurooppaa ovat niitä kritisoineet, sillä ne ovat aiheuttaneet taloudellisia menetyksiä.

Siluanovin mukaan Venäjä on jo nyt lopettanut dollarien käyttämisen kaupankäynnin valuuttana lukuisten eri maiden kanssa.

Lähteet: Nordfront, RT

8 KOMMENTIT

 1. Täysin ymmärrettävää. Vuonna 2016 Venäjän budjettivaje oli €34 miljardia ja sitä on paikkailtu vararahastolla joka hupenee huolestuttavaa vauhtia. Öljyn hinnan nousu on tuonut lisää varoja ja hidastanut hieman hupenemista mutta Venäjän sotilaallinen voimannäyttö Syyriassa rasittaa maan taloutta enemmän kuin lännen talouspakotteet.

  Valtio on leikannut rajusti niin koulutuksesta kuin terveydenhoidosta ja sosiaaliturvasta (joka nyt ei ollut kaksinen ennenkään) sekä nyt jopa sotilasmenoista koska vuoden 2017 puolustusbudjetti paloi lähes kokonaan Zapad -harjoituksessa. Venäjän puolustusbudjetit on laadittu käyttäen perustana heidän omia ennustuksiaan öljyn maailmanmarkkinahinnan noususta ja ne eivät ole toistaiseksi toteutuneet. Ja samaan aikaan rakennetaan vaatimattomat €3 miljardia maksanut Kertšinsalmen silta Krimin ja Venäjän välille. Machoilu maksaa ja kansa kärsii.

 2. —–BEGIN PGP SIGNED MESSAGE—–
  Hash: SHA256

  > Venäjä on jo nyt lopettanut eurojen käyttämisen
  > kaupankäynnin valuuttana lukuisten eri maiden
  > kanssa.

  Nyt menossa oleva muutostrendi on **hajautuminen**. Yksinapainen maailma on muuttumassa moninapaiseksi. Myös valuutat seuraavat trendiä. Dollarin määräysvalta on hajoamassa useiden eri valuuttojen keskinäiseksi kilpailuksi.

  Dollarimaailmassa on trendinä sitoa kauppapolitiikka ja sotilaspolitiikka yhteen pakettiin. Ikään kuin korvata keskinäiset kauppasopimukset sotilaallisella kurilla. Uhkaukset ovat Euroopalle riittäneet tähän asti, mutta Lähi-Idässä on öljy- ja kaasukauppaa pitänyt ja pitää edelleen edistää myös pommituksilla.

  – — Kuriositeettina muistutan Saudi-Arabian suuresta suunnitelmasta rakentaa isolla rahalla kanava maan halki ja sen varrelle isoja viherkeitaita. No. Nyt nuokin rahat on hassattu amerikkalaisiin pommeihin, joita sitten heitellään meren yli Jemeniin. Se siitä tulevaisuuden vaihtoehdosta.

  Mielestäni **Euroopan** kannattaa hyväksyä Venäjän tarjous mutta **ei pidä hirttäytyä euroon**. Nykyiset sanktiot on Washingtonissa muotoiltu sellaisiksi, että ne eivät haittaa USA:n ja Venäjän välistä kauppaa, eivätkä ole haitanneetkaan. Euroon hirttäytymisellä tarkoitan, että vaikka eurokaupasta on varmasti ja selkeästi etua, ei pidä jäädä riippuvaiseksi eurosta. On hyväksyttävä, että euron ja dollarin lisäksi on olemassa muitakin vaihtoehtoja.

  —–BEGIN PGP SIGNATURE—–
  Version: GnuPG v2

  iJwEAQEIAAYFAlsJF7YACgkQDmZXr8OzRkO0TgP/XDKJSOwncZj6HHChqurp06Rh
  xwN6RD0YPxCokhf5rMTQWXH8GDktIRt9yZMIIO6RE9VEA7R9Wnr792YACzFEyYiy
  2uPyrnQ7JqUZFP+Zy96DJI9i1mAs169JNmQ5oxDCHOW4UpuvrVLrhUZ47zzWWw6h
  ECgPPhBPdd0L87zQbgw=
  =b+xD
  —–END PGP SIGNATURE—–

 3. Siluanovin mukaan Venäjä on jo nyt lopettanut eurojen käyttämisen kaupankäynnin valuuttana lukuisten eri maiden kanssa.

  Tuossa on virhe. Laittakaa eurojen sijaan dollarit.

 4. Hyvänä vanhana aikana Saddam ehdotti, että öljyn hinta sidotaan dollarin sijasta euroon, ajatusta kannatti jemen, libya ja muutama muu lähi-idän öljymaa, Saudit tietenkän eivät hyväksyneet sionistiseen tapaansa tätä ja kuinka lopulta Saddamin kävi.
  Gaddafi taaasen suunnitteli koko Afrikan matereelle yhtenäistä valuuttaa, joka olisi painettu kultaisena (heillä kun oli maailman suurimmat kultavarannot) ja kuinkas taas kävi, samalla suli kultavuori teille tietämättömille.
  Dollarin realiarvo kun on moninkertaisesti alempi, kuin se paperi josta se tehdään.

  • Gaddafi oli mies paikallaan mutta liian itsenäinen ja rohkea sionistiklikin mielestä ja sai siksi jakaa virkaveljensä Saddamin kohtalon.

 5. “Dollarin realiarvo kun on moninkertaisesti alempi, kuin se paperi josta se tehdään.” Tätäpä ei moni palikka tiedä. Miksi muuten pankkien johtajistossa kasaarit ovat yliedustettuina? He keksivät koron!!!

  • Mikäpä lie ruplan reaaliarvo? Ainakaan vaihtokurssi ei ole ollut kovin nousujohteista viime aikoina. Tainnut se Leon väittämä “Venäjä ostaa 80 tonnia kultaa kuukaudessa” olla kissankultaa…

   • Tai juutalaiset oligarkit ovat ostaneet sitä lahjoakseen ortodokseja kultaisilla sipulikatoilla temppeleihin.
    Näin ajattelevat että kansa uskoisi että ovat heidän “puolella”, kun näin avokätisesti muistavat.

Comments are closed.