Koti Uutisia Venäjä kriminalisoimassa holokaustin kieltämisen

Venäjä kriminalisoimassa holokaustin kieltämisen

0

Venäjän alahuone on saanut lakiehdotuksen, joka toisi viiden vuoden vankeustuomion holokaustin julkisesta kieltämisestä tai natsien sankaruuden korostamisesta.

UK_Venaja_mielenosoitus

Aloitteen alullepanija on ylähuoneen jäsen Boris Shpigel, joka on juuri ilmoittanut eroamisestaan tullessaan valituksi World Without Nazism -järjestön johtajaksi. Venäjän laki kieltää senaattorien korkeat virat kansainvälisissä organisaatioissa.

Lakialoite kriminalisoisi natsismin herättämisen, natsien esittämisen sankareina, holokaustin kieltämisen ja vähemmistöryhmien nöyryyttämisen julkisesti tai valtamediassa. Kyseisistä rikoksista seuraisi 100 000–300 000 ruplan (n. 2 500–7 500 €) sakot. Törkeissä tapauksissa rangaistus olisi jopa kaksi vuotta vankeutta. Jos tekijä on valtion virassa tai jos on olemassa väkivallan uhka, nousevat sakot 500 000 ruplaan (n. 12 500 €) ja tuomio viiteen vuoteen.

Venäjän laki kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan ja kansallissosialistiset ryhmät ja symbolit ovat maassa kiellettyjä. Venäjän lainvalvojat ovat myös huomanneet kansallismielisen ajattelun yleistyneen maassa ja he ovat vaatineet lakeja avuksi liikehdinnän tukahduttamiseen. Natsismista on tullut jokapäiväistä, ja ihmiset rinnastavat sen kansallismielisyyteen.

 

Aiheesta muualla:

RT.com