Koti Uutisia Talous Venäjä jatkaa pankkien kansallistamista

Venäjä jatkaa pankkien kansallistamista

4

Talousjulkaisu Bloombergin mukaan Venäjä jatkaa pankkisektorinsa kansallistamista hitaasti mutta varmasti, vaikka maan keskuspankki ei mielellään kommentoi asiaa julkisesti. Päämäärä voi olla jopa “täydellinen kansallistaminen”, julkaisu povaa.

Kansallistaminen on tapahtunut käytännössä niin, että keskuspankki ja talletussuojavirasto ovat ottaneet aiemmin yksityisiä rahoituslaitoksia haltuun julkisen edun nimissä. Kansallistamisen kohteita on syytetty rahamarkkinoiden vakauden vaarantamisesta.

Jo 70,7 prosenttia pankeista on kansallistettu, mikä on suurin lukema sitten Neuvostoliiton kaatumisen. 1990-luvun alussa Venäjälle saapui länsimaista globalistisia “talousasiantuntijoita”, jotka vaativat valtiota tukemaan yksityistettyjä ja kansainvälisiä rahoitusmarkkinoita. Tämä johti oligarkkien nousuun ja kansallisomaisuuden ryöstöön.

Maailmanpankin mukaan Venäjän kansallistamishanke on ainutlaatuinen kapitalistisessa järjestelmässä. Viime vuonna kansallistetut pankit vastasivat jo 78 prosentista reaalitalouden lainoista. Bloombergin artikkeli myöntää, että kansallistaminen on omiaan torjumaan monia pankkitoimintaan liittyviä riskejä, jotka nousivat pinnalle finanssikriisin yhteydessä. Valtion omistama pankki ei voi kaatua ilman valtion päätöstä, minkä lisäksi talousrikollisuuden valvominen on uudessa järjestelmässä potentiaalisesti tehokkaampaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi viime vuonna, että pankkien kansallistaminen on väliaikainen toimenpide. Presidentin mukaan pankit tullaan yksityistämään, kun niiden toiminta on saatu jälleen terveelle pohjalle. Artikkeli suhtautuu lausuntoon kuitenkin epäileväisesti, sillä Venäjä ei ole pitkään aikaan yksityistänyt ensimmäistäkään suurta pankkia.

Putin teki jo vuonna 2000 aloitteen pankkijärjestelmän kansallistamisesta, mutta tuolloin esitys kaatui parlamentissa. Nykyinen kehitys voi johtaa samaan lopputulokseen ulkoparlamentaarisin keinoin.

Lähteet: Bloomberg, RusLetter/Nasha Versija

4 KOMMENTIT

 1. On havaittavissa useita projekteja jotka ovat menossa Venäjällä parastaikaa:
  – Artikkelissa mainittu alituinen liikepankkien kansallistaminen
  – Fyysisen kullan alituinen ostaminen ja USAn velkakijoista luopuminen
  http://ktovkurse.com/wp-content/uploads/2018/06/1x-1-1-1.png
  – Venäjällä on luotu ja on käytössä tosi-ajassa toimiva kansallinen maksujärjestelmä ja kansallinen maksukorttien järjestelmä (riippumattomat “länsimäisistä”)
  – BRICS maiden kesken pyritään kauppaan kansallisissa valuutoissa
  – Yhteiskunnallisessa keskustelussa rahan luontimekanismi ja FED:n rooli on usein selitetty kansalaisille (toisin kuin Suomessa, jossa tämä aihe on tabu)
  – sisämarkkinoiden “dedollarisaatio” (ulkomaisen valuutan käyttö on kielletty päivittäisissä kaupoissa)
  – verotus (veropoliisi) toimii tehokkaasti; kuitittomat kaupat ja pimeät palkat, jotka olivat yleisiä 1990-luvuilla, eivät enää onnistu
  – korruptiota on vähennetty huomattavasti, kuri ja järjestys palautetaan kovallakin kädellä
  – haku “Russia is considering replacing the U.S. dollar in crude oil payments on deals with Turkey and Iran” yms.
  Asiantuntija havaitsee muutakin samantapaista, mutta minulle riittää näitäkin kallistumaan johtopäätökseen, että Putin valmistelee KeskusPankin kansallistamista ja dollarinjälkeistä kv-kauppaa. Tavallaan se on Hitlerismia. Se tarkoittaisi sodan julistamista maailman bankstereille. Tiedämme, miten juutalaiset l. Rahan Valtiaat kostivat johtajille, jotka yrittävat haastaa bankstereiden ylivaltaa (Hitler, Kennedy, Ceaușescu, Saddam, Gaddafi, Pohjois-Korea ja Syyria). Putin aikoo voittaa tämän sodan ja siksi ennen hyökkäystä hän varmistaa selustat ja vahvistaa asemat. Putin tietää Niccolo Machiavellin viisaat sanat: “Voimakas, muttei kuollettava isku tarkoittaa kuolemaa sille, joka iskee”.
  Saamme nähdä piankin (ennen vuotta 2014) onko tuo johtopäätökseni oikea vai väärä.

  • Onko teksti lainaus jostain vanhemmasta? Sillä tuo 2014 ei oikein sovi ennustukseksi. Pitiko sen olla 2024?

   Mutta joo. Venäjällä pankkimaailma on vakaa. Maahan ostetaan kultaa joka takaa ruplalle tietyn arvon. Se miten länsimaat heiluttelevat ja arvostavat ruplaa, sillä ei ole merkitystä koska kansallistetut pankit takaavat ruplalle aina saman ostovoiman ja arvon.

   Globalistien pankeissa ei ole vakuutta tileillä oleville numeroille. Siksi EU:n kansalasiten kannattaakin pitää rahansa lähes poikkeuksetta käteisenä. Kun meillekkin tulee Kreikan kaltainen tilanne, jäädytetään kaikki pankkitilit yllätyksellisesti. Sen jälkeen tilinomistajille kerrotaan että tileiltä ei saa ulos rahaa. Siis sitä rahaa joka on ihmisten omaa rahaa.

   On myös muistettava että EU:lla on nyt laillinen oikeus ottaa “yllätysvero” mikäli se tarivtsee rahaa esim. jonkun pankin pelastamiseen. Ja presentuaalinen summa tilillä olevista varoista on 10-15% välillä. Näitä prsenttilukua sisältäneet paperit ovat vuotaneet julkisuuteen. Vaikka iskiaksesta kärsivät Drunker ei niitä olekkaan vahvistanut.

   On siis pohjolan ja suomalaisten etu että käteisenä on riittävä määrä rahaa kun romahdus iskee. Kaikki ne varat jotka ovat numeroina pankkitileillä, ne voi nyt jo ajatella menetetyiksi.

   • Juu, tuo vuosi piti olla 2024, eli Putinin viimeinen vuosi presidenttinä.

    1990-luvulla juutalaisten demokraattien (eli USAn ja CIAn agenttien) toimesta oli otettu käyttöön Perustuslaki, jossa on määrätty, että KP ei saa rahoittaa valtiota, ja että vientiyritysten (pääosin öljy-kaasuvienti) on myytävä kaupasta saadut dollarit KP:lle ruplia vastaan. Rupla siis viennin kautta on sidottu US-dollariin, ei kultaan. Kun uusia ruplia saadaan kansantalouteen käytännössä vain dollareiden myynnistä, seuraukset on huonot:
    1. Maasta viedään fyysiset resurssit ja dollaritkin KP pitää amerikkalaisissa pankeissa. Siis sekä fyysinen öljy, että vastikkeeksi saadut virtuaaliset dollarit liikkuvat yhteen suuntaan, pois maasta.
    2. Uudet ruplat tulevat kansantalouteen kun vientiyritykset kuluttavat ruplansa maan sisällä (ja kun valtio kuluttaa vientiyritysten verot). Joka tapauksessa uusia ruplia tulee sisään epätasapainossa sisäisen tuotannon kanssa ja täten aiheuttaa jatkuvan inflaation ja kannustaa tavaroiden tuontia ulkomailta (oman tuotannon kustannuksella).

    Judet siis määräsivät Venänälle “demokraattista Perustuslakia” hyvinkin viisaasti! Se on kuin hirttosilmukka, josta on vaikea päästä irti.

   • Hodorkovski varasti kaksi junavaunullista kultaa, kun juutalainen ksenokratia N-liitto hajotettiin eli sillä oli kaikki kupattu irti maasta ja kansasta. Nyt Venäjä saa pikkuhiljaa takaisin sen, mikä sille kuuluu. Hienoa! Nyt ruplan arvo on palannut yli 70:een 40:stä, jossa se oli vielä joku aika takaperin jutkujen kopeloinnin takia. Juutalaiset, vasurit, kommarit ja musut on hävitettävä Euroopasta. Se tulee olemaan meidän tehtävä. Puhdistava tuli tai valtava sade — sellaisena minä asian näen.

Comments are closed.