Koti Uutisia Ulkomaat Venäjä inisee, koska Viro haluaa muistaa kaatuneita SS-vapaaehtoisia

Venäjä inisee, koska Viro haluaa muistaa kaatuneita SS-vapaaehtoisia

6
Pappi Kaido Saak siunaa muistomerkin Lihulan hautausmaalla vuonna 2004.

Venäjä on kovin sanoin kritisoinut Viron aikeita palauttaa SS-vapaaehtoisten muistomerkin. Venäjän Viron suurlähetystön mukaan monumentti olisi pilkkaus niitä kohtaan jotka ”kaatuivat taistelussa natseja vastaan”.

Kyseinen patsas pystytettiin jo vuonna 2004, jolloin se sai aikaan suurta paheksuntaa Venäläisten ja juutalaisten keskuudessa. Sen aikainen Viron hallitus määräsi muistomerkin poistettavaksi vain kahta viikkoa myöhemmin. Silloinen hallitus sanoi, että muistomerkki toimi turhana ”linkkinä Viron vapaustaistelijoiden ja Saksalaisten valloittajien välillä”.

Muistomerkin palauttamisen aloitteen teki Konservatiivisen Kansanpuolueen (EKRE) edustajat Laanerannan kunnan valtuustossa. Ehdotus sai nyt tiistaina myös tukea Viron eduskunnan puheenjohtajalta Henn Polluaasilta (EKRE). Hän sanoi ehdotuksen olevan ”hyvä, koska se on muistomerkki Virolaisille miehille”.

Lähde: RT

6 KOMMENTIT

  1. sitä vaan aina miettii ja miettii ja haaveilee, että oispa saksa pystynyt voittamaan toisen maailmansodan. maailma ei varmaan olis täydellinen siltikään, mutta uskon että se olis tuhansia ellei satojatuhansia kertoja parempi paikka kaikelle elämälle

    • Se on täysi arvoitus minkälainen siitä Saksan johtamasta monikulttuuri valtiosta olisi tullut ja kuinka pitkään se olisi kestänyt pystyssä.

Comments are closed.