Koti Uutisia Ukrainan kriisi Venäjä aloittanut uudet sotaharjoitukset Ukrainan rajalla

Venäjä aloittanut uudet sotaharjoitukset Ukrainan rajalla

0

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti aiemmin tänään, että se on aloittanut uudet sotaharjoitukset eteläisellä sotilasalueella. Sotaharjoitukseen osallistuu 8 500 sotilasta, ilmavoimia ja maavoimien motorisoituja yksiköitä.

EU:ssa Venäjän sotaharjoituksia pidetään voimannäyttönä ja Ukrainan pelotteluna. Venäjä piti edelliset sotaharjoitukset Ukrainan rajalla helmikuun lopulla.

Ukrainan parlamentti on päättänyt yksimielisesti perustaa 60 000 miehen kansalliskaartin. Aiemmin Ukraina ilmoitti, että se voi mobilisoida kymmenen miljoonan miehen armeijan.

Venäjä on jälleen saanut osakseen arvostelua EU-johtajilta. Tällä kertaa Saksan liittokansleri Angela Merkel käytti harvinaisen kovasanaista kieltä Venäjää kohtaan. Merkel sanoi, että Venäjän toimet aiheuttavat massiivista vahinkoa sekä taloudellisesti että poliittisesti.

Venäjän varatalousministeri Aleksei Lihatshev puolestaan ilmoitti, että Venäjä ryhtyisi vastatoimiin, jos sille asetetaan pakotteita. Lihatshev sanoi, että Venäjän pakotteet olisivat pikemminkin poliittisia kuin taloudellisia.

 

Lähteet: Yle, Iltalehti

Aiheeseen liittyen: Armeijat hälytystilassa – syttyykö Ukrainan ja Venäjän välillä sota?