Koti Uutisia Ulkomaat Venäjä alkaa sensuroimaan valeuutissivustoja

Venäjä alkaa sensuroimaan valeuutissivustoja

4

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut lain, joka antaa maan viranomaisille oikeuden sakottaa sivustoja, jotka levittävät niin kutsuttuja ”valeuutisia”. Uusi laki antaa myös samat oikeudet viranomaisille niissä tapauksissa, joissa osoitetaan ”suurta epäkunnioitusta” valtiota kohtaan.

Ne, jotka levittävät valeuutisia ja täten rikkovat uutta lakia, voivat saada jopa puolen miljoonan ruplan (noin 6 800 euroa) sakot. Epäkunnioittavaa käytöstä Internetissä Putinia, Venäjän valtiota tai sen viranomaisia kohtaan voidaan rangaista noin 4 300 euron sakoilla ja jopa 15 vankeuspäivällä, jos rikkeet toistuvat.

Uusi laki on saanut suurta kritiikkiä lehdistöltä ja julkisuuden henkilöiltä, jotka ovat allekirjoittaneet aloitteen, jossa vaaditaan lain kumoamista. He kokevat, että laki rajoittaa heidän sananvapauttaan.

Lähde: Nordfront

4 KOMMENTIT

  1. Jahah, täältä on entiset kommenti häipyneet. No, toistanpa että tuollainen laki tietää mielenkiintoisia aikoja niin oppositiolle kuin vaihtoehtomediallekin. “Epäkunnioittavaa käytöstä Internetissä” voitaneen verrata Suomen oikutuslaitoksen “hyvän tavan vastaisuuteen”.

Comments are closed.