Koti Uutisia Ulkomaat Venäjä aikoo pitää sota-aluksia jatkossakin Syyriassa

Venäjä aikoo pitää sota-aluksia jatkossakin Syyriassa

3

Venäjä on päättänyt jättää muutamia sota-aluksia Syyriaan, sanoo maan presidentti Vladimir Putin. Päätös jatkaa alusten pitämistä alueella perustuu Putinin mukaan siihen, että Venäjä haluaa varmistaa, että terroristit eivät saa uutta jalansijaa maassa.

Aluksissa on Kalibr-ohjuksia, jotka mahdollistavat pikaisen reaktion myös kohteisiin, jotka sijaitsevat sisämaassa. Venäläisillä aluksilla on Putinin mukana ollut avainrooli Syyrian konfliktin purkamisessa. Koska alukset myös kuljettavat mukanaan ilma-aluksia, voi laivoja myös käyttää tukikohtina laajemmillekin operaatioille.

Putin ei lausunut mitään siitä, vaikuttavatko Israelin ja Yhdysvaltain tekemiset alueella Venäjän päätökseen. Olettaa voi, että Venäjä näkee Syyrian erittäin tärkeänä geopoliittisena kumppanina pitkälläkin aikavälillä. Näin voi olettaa, koska Putin on aikaisemmin kutsunut Syyriaa Venäjälle tärkeäksi maaksi strategisesta näkökulmasta.

Lähde: RT

3 KOMMENTIT

  1. “Venäjä on päättänyt jättää muutamia sota-aluksia Syyriaan”…

    Venäjä se vain pihtailee Syyrian osalta ja miettii pitäisikö paria tukikohtaa Syyriassa vai eikö pidä ja tällä tyylillä on Venäjä pelannut koko Syyrian sodan ajan…

    Tällä välin Usa ja Turkki ovat reilun vuoden sisällä kumpikin perustaneet n. 15 tukikohtaa Syyrian maaperälle…

    • Putinin ongelma on kahdella jakkaralla istuminen. Miksi Netanjahu oli kutsuvieraana Moskovassa seuraamassa Deutchlandkaustin juhlintaa muttei al-Assad?

  2. Venäjähän on vain pyynnöstä avustamassa Syyriaa, ei perustamassa imperialistista maanvaltausorganisaatiota.
    Lilluuhan amerikkalaistenkin kippoja pitkin meriä tuossa lähialueilla, joten miksi ei venäjän muutamaa kippoa saisi olla siellä?

Comments are closed.