Koti Artikkelit Vastaus sensuuriin: siirtykää kaduille

Vastaus sensuuriin: siirtykää kaduille

12

Kevät on Pohjolassa kansallismielisten mielenosoitusten aikaa. Kansallisen Vastarinnan lukijat ehtivät vielä hyvin matkustaa mukaan Vastarintaliikkeen vapunpäivän tapahtumiin Pohjois- ja Keski-Ruotsiin. Lisäksi suomalaisuuden päivänä lauantaina 12.5. järjestetään Helsingissä sananvapausmielenosoitus, johon myös Vastarintaliike osallistuu.

Ruotsin vappumielenosoitusten kutsu.

Viime aikoina kansallismieliseen sanomaan kohdistuva sensuuri on ottanut uusia askeleita. Kansallismielisyyttä sensuroidaan valtavirtaisessa valhemediassa, oikeuslaitoksen avulla sekä suurissa sosiaalisen median palveluissa. Esimerkiksi Facebookin sensuuri on mennyt niin tökeröksi, että oma pärstäkuva voi tuoda kuukauden julkaisukiellon palveluun. Tarkemmin sensuuria käsitellään artikkelissa “Lisääntyvä sensuuri – toteutuuko sananvapaus?“.

Koska sensuurin kohteeksi joutuva teksti ei suurimmassa osassa tapauksia riko edes Suomen ympäripyöreitä ja monitulkintaisia lakeja, ei kyse ole muusta kuin poliittisesta vainosta. Yksi merkittävimmistä syistä sensuurille on pelko siitä, että kansallismieliset saavat kanavoitua Internetissä laajaa suosiota nauttivan sanomansa konkreettiseen toimintaan.

Sen vuoksi kaikkien kansallismielisten vastaus sensuuriin tulisikin olla sensuurin kannattajien pelkojen toteuttaminen eli siirtyminen katukuvaan. Pelkkä Internetiin jämähtäminen saa kansallismielisyyden juuttumaan paikalleen, eikä se varmasti ole kenenkään tarkoitus.

Katutoiminta ei ole vain mielenosoituksia

Moni tuntuu elävän siinä harhaluulossa, että katutoiminta on ainoastaan mielenosoituksia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä katutoimintaa voi ja tulee järjestää huomattavasti monipuolisemminkin. Mielenosoitukset ovat toki yksittäisinä tapahtumina tärkeimpiä katutoiminnan muotoja, mutta muu arkisempi toiminta tulisi lisätä kansallismieliseen toimintakirjoon yhä tiiviimmin.

Kaduilla kulkiessa kansallismieliseen materiaaliin törmääminen nostaa aina hymyn suupielille. On kyse sitten tarroista, lehtisistä tai julisteista, ei niiden teettäminen ja levittäminen vaadi kovinkaan suuria resursseja. Teettäminen on suhteellisen halpaa ja tarvittaessa nopeaakin. Etenkin tarrojen levittäminen arkisen elämän lomassa on helppo ottaa osaksi päivittäisiä rutiineja. Melko vaivattomalla panostuksella voit saada kotikaupunkisi kadut näyttämään huomattavasti kansallismielisemmiltä lyhyessäkin ajassa. Tätä pystyy kuka tahansa suorittamaan yksinkin ilman kenenkään muun tukea.

Tyylikkään ja hyvän asiasisällön sisältävän lentolehtisen valmistaminen ja levittäminen ei ole paljon tarrojen tekemistä monimutkaisempaa tai kalliimpaa, mutta se laajentaa jo toimintaa monipuolisempaan ja ihmisläheisempään suuntaan. Lehtisiä voi jakaa postilaatikoihin, ilmoitustauluille, kädestä käteen kadulla (tämä on eri asia kuin mielenosoitus) jne.

Lehtisiin on helppo myös painaa ajankohtaisia aiheita kansallismielisestä näkökulmasta. Oman naapuruston postilaatikoiden muistaminen kansallismielisellä sanomalla onnistuu kevyen iltalenkin kautta ja vie sanoman suoraan kotiin saakka, jolloin lukija voi rauhassa tutustua sen sisältöön. Kädestä käteen jakaminen taas antaa sisällöstä kiinnostuneelle ihmiselle mahdollisuuden keskustella aiheesta suoraan jakajan kanssa ja kuunnella tämän argumentit ilman pelkoa sensuurista.

Helsingin mielenosoituksen kutsu.

Katutoimintaan liittyvät myös pienet ja suuremmat tempaukset, joita voisi kuvailla minimielenosoituksiksi, koska niiden tarkoitus on herättää huomiota jollekin asialle olematta kuitenkaan mielenosoitus. Yleensä nämä hoituvat pienillä resursseilla, mutta vaativat hieman mielikuvitusta.

Esimerkkejä tällaisista tapahtumista on muiden muassa Porin vapputempaus vuodelta 2014, Israelin suurlähetystöllä helmikuussa suoritettu #OpenBordersForIsrael-tempaus, patsaiden hunnuttaminen ympäri Suomea maaliskuussa 2017 sekä kansanmurhan vastaisella viikolla suoritettujen tempausten sarja. Myös itse teemaviikko voidaan laskea yhdeksi suureksi tempauskokonaisuudeksi, joka on herättänyt tunteita heti vuonna 2014 tapahtuneesta syntymästään lähtien.

Suurin osa lukijoista allekirjoittanee väitteen, että mielenosoitukset ovat kansallismielisen aktivistin näkökulmasta tapahtumista mielenkiintoisimpia. Avoimesti ennakkoon mainostettujen mielenosoitusten liika järjestäminen sekä epärealistiset odotukset näiden suhteen aiheuttavat kuitenkin helposti inflaation tapahtumien suhteen, mikä voi pahimmillaan johtaa päinvastaiseen lopputulokseen kuin mitä alun perin oli ollut tarkoitus. Mielenosoitukset olisikin parempi järjestää ikään kuin palkintona hyvin tehdystä pohjatyöstä, joka artikkelissa on aiemmin kuvailtu.

Kun toimitte kaduilla, muistakaa, että pitkäjänteisyys toimii tässä avainsanana ja pohjana kaikelle. Lähestulkoon kaikki poliittiset liikkeet ja aatesuunnat näkyvät tavalla tai toisella katukuvassa, eikä kansallismielisten tule jäädä tässä pelissä toiseksi kenellekään. Olkaa siis rohkeita, oma-aloitteisia, ylpeitä sekä ennen kaikkea aktiivisia kansallismielisiä ja levittäkää sanomaamme katukuvaan vastauksena Internet-sensuurille. Mitä aktiivisempi juuri sinä olet, sitä enemmän sanoma näkyy kaduilla – ja sitä lähempänä olemme koko kansamme silmien avaamista!

Jesse Torniainen

12 KOMMENTIT

 1. Kaikenlainen katutoiminta on erittäin tärkeää! Mukava huomata, että kansallismielinen liike on enenevissä määrin ottanut Suomen katuja haltuun viime vuosina.

 2. Juuri näin. Ei pidä toimia vihollisen luomilla ehdoilla vaan määrittää ehdot itse! Totalitaristinen järjestelmä tekee ihmisistä orjia, joiden jokaista liikettä se haluaa kontrolloida. Näin ei voi jatkua. Järjestelmän valehtelu on pakotettava loppumaan.

  • Meidän tulee radikalisoiuta. Lait ja säännöt (ja meidän omat verovarat!) ovat ne, joilla meitä sorretaan ynnä mädätetään! Keinojemme tuleekin siksi olla vihollisen (maanpettureiden ja jutkujen) paletin ulkopuolelta. Kieroa peliä ei “rehdillä pelillä” voiteta.

   Don’t bring a knife to a gunfight…

 3. Ei ole enää muita vaihtoehtoja. Turha netissä on huudella ja purkaa vitutusta näistä perkeleistä. Se on paitsi hyödytöntä, siitä saa sen valtakunnansaastan kimppuun ja 20-40 päiväsakkoa.

  Toiminta kannattaa tosiaan viedä kadulle. Tiettyjä kansanryhmiä voi provosoida lähietäisyydeltä ohimennen. Tämän tarkoitus on herättää keskustelua näiden ryhmien keskuudessa ja lisätä heidän uhmakkuutta. Tätä voi sitten hyödyntää muuten.

  Tarrakampanjoiden toivon olevan riittävän shokeeraavia. Vaikka suuri yleisö turjuisi tietoisesti tarran sanoman, ihmisen aivojen tapa käsitellä tietoa saa viestin perille. Aivon tulkitsevat kaiken ensin positiivisesti, koska asian on ensin ilmaannuttua päähän, ennen kuin sen voi torjua. Tämän vuoksi koulujen tupakointikiellot toimivat tupakoinnin edistäjinä.

  Viranomaisen ja vastuullisen valtamedia käytös erityisesti kouluväkivaltaan ja -miekkariin liittyen ovat sen verran pöyristyttäviä, ettei ole enää muita vaihtoehtoja. En halua yhtäkään lasta terrorisoitavan, erityisesti näiden elättien jälkeläisten toimesta. On aika palauttaa kuri ja järjestys.

  • Suvakeille, vasureille ja kurapaskoille pitää tehdä selväksi ettei heistä pidetä.

   Tarrat ja julisteet saa myöskin pysymään paikoillaan niin ettei suvakit ja apinat niitä revikään pois. Käyttäkää sitä mielikuvitustanne, ihmiset!

   • Tarrat pitää teettää sellaisiksi, ettei niitä saa helposti pois. Itse olen liimannut tarroja esim ikkunoihin, mistä sen voi irroittaa helposti, paitsi jos liima on kunnollista.

    • Kyllä ainakin “Sionismia vastaan” tarrat ovat laadukkaita, jotkut niitä yrittäneet repiä irti mutta jos selkeällä säällä liimaa ei ne ilman talttaa tai samantapaista työkalua lähde.

 4. Tuskin mikään sivusto sensuroi ja bannaa enemmän kuin Vastarinta.com. Natsit vihaavat sananvapautta, mikä on tietysti hyvin ymmärrettävää.

  • Ei päästä lähellekään Takkua tai RunkInFinlandia; siellä iskee sensuuri ja banni vaikka kirjoittaisit aivan asiallisesti artikuloiden ilman provoja. Se iskee jos edes vihjaiset olevasi eri mieltä sikäläisten forumjumalien kiveen kaiverretun huumehöyryisen “totuuden” kanssa.

   Täältäkin lähtee kirjoituksia ja on lähtenyt minultakin mutta enpä ole sitä ryhtynyt itkemään vaan yrittänyt olla jatkossa asiallisempi. Selkeät provot ja retarditeinien “lällälläläl lieru natsilta pääsi pieru”-tyyliset hengentuotokset joutaakin poistaa sillä suoli24 on niitä varten.

  • Onhan tuo sinunkin naurattava väitöksesi kokoajan täällä. Varisverkostossa ei ole edes kommentointi mahdollisuutta.

 5. Yksi sana: radikalisoitukaa.

  Helsingin Sionistit: (((EU-komissio))) tahtoo tukahduttaa valeuutiset.

  “Valeuutiset” tarkoittavat TOTUUTTA Suomessa 2018. Varautukaa tukahduttamisyrityksiin siellä Vastarinnassakin siis.

  ¡88!

 6. Uusi vastarinta.com ulkoasu on selkeä.
  Lisää varmaan kiinnostusta julkaisuja ja muuta toimintaa kohtaan.

Comments are closed.