Koti Artikkelit Vastarintaliike Vastarintaliikkeen vuosi 2016 Skandinaviassa

Vastarintaliikkeen vuosi 2016 Skandinaviassa

2

Olemme jo aiemmin julkaisseet artikkelin Vastarintaliikkeen vuodesta 2016 Suomessa sekä Simon Lindbergin uudenvuoden puheen. Nyt julkaisemme Ruotsin ja Norjan vuosikertomukset.

Vastarintaliikkeen vuosi 2016 tullaan Ruotsissa muistamaan vuotena, jolloin liike teki todellisen läpimurron. Liike kykeni kokoamaan pienehköön keskiruotsalaiseen Borlängeen 350 ihmistä osoittamaan mieltään finanssieliittiä ja kansanpettureita vastaan. Vain muutaman kuukauden päästä kaksinkertaistettiin osallistujamäärä yhteensä noin 700 henkeen Tukholmassa sanoman “Pysäyttäkää muukalaisinvaasio” alle.

Vuonna 2016 Ruotsissa käynnistettiin muun muassa niin sanottu Good Will -aktivismi vähäosaisten ja järjestelmän hylkäämien ruotsalaisten auttamiseksi. Lisäksi järjestettiin satoja aktiviteetteja homolobbareita vastaan ja saavutettiin koko kansainvälisen yleisön tietoisuus liikkeestä.

Borlängessä tehtiin kansallissosialististen mielenosoitusten osallistujaennätys sitten toisen maailmansodan. Vastamielenosoittajat loistivat suurimmaksi osaksi vain poissaolollaan lukuun ottamatta yksityisen ja laittoman tiedustelupalvelu Expon työntekijää, muutamaa teini-ikäistä tyttöä ja surulliseksi pelleksi pukeutunutta Ludvikan vasemmiston puheenjohtaja Elias Lodinia.

Kuten jo aiemmin mainittu, Tukholmassa tehtiin uusi osallistujaennätys. Mielenosoittajien lukumäärä olisi ollut vieläkin suurempi, jos poliisi olisi päästänyt vähintään sadasta ihmisestä koostuneen kokoontumispaikalta myöhästyneen joukon liittymään kulkueeseen tai edes kuuntelemaan puheita. Sadat ihmiset marssivat mielenosoituksen sanoman alla huolimatta hyisestä ilmasta. Inspiroivien puheiden lisäksi he tulivat kuuntelemaan musiikkiesityksiä.

Osana Good Will -aktivismia liike on jakanut ruokaa köyhille ja kodittomille Göteborgissa sekä toiminut järjestyksenvalvojina uimahalleissa, joissa seksuaalinen ahdistelu on nykyään Ruotsissa melkeinpä arkipäiväistä turvapaikanhakijatulvan seurauksena. Uumajassa järjestettiin kaikille avoin itsepuolustuskurssi. Skellefteåssa taas suojeltiin paikallisia Trästock-festivaalin lieveilmiöiltä; festivaalien järjestäjät halusivat toiminnallaan helpottaa muukalaisten matkustamista sinne ja näin he lisäsivät entisestään seksuaalirikosten uhkaa paikallisesti. Liike järjestikin vastineeksi katupartiointia muun muassa Kungälvissä, Östersundissa ja Ludvikassa.

Yhtenä vuoden 2016 mielenpainuvimmista tempauksista Ruotsissa voi myös mainita niin kutsutun #Gotlandgaten. Joukko “yksin saapuneita pakolaislapsia” raiskasi brutaalisti kehitysvammaisen pyörätuolilla liikkuneen naisen. Poliisi pidättikin useita epäiltyjä lyhyellä varoitusajalla, mutta syyttäjä laski heidät vapaalle jalalle kuulusteluiden jälkeen. Eräs Vastarintaliikkeen aktivisti selvitti raiskaajien olinpaikan ja käski heidän häipyä välittömästi Ruotsista. Aktivisti myös kuvasi tapahtuman YouTubessa julkaistulle videolle, joka keräsi satojatuhansia katsojia.

Poliisi hätääntyi tämän jälkeen ja pidätti kyseisen aktivistin täysin keksittyjen rikosten varjolla samalla kun muukalaisraiskaajat nauttivat järjestelmän siipien suojaa. Poliisissa ryhdyttiin erityistoimiin sen pelossa, että gotlantilaiset alkaisivat viimein toimia ja osoittaa mieltään; massoittain poliiseja kuljetettiin mantereelta Gotlannin saarelle pitämään paikalliset “aisoissa”. Poliittinen eliitti puolestaan järjesti mielenosoituksen osoittaakseen, kuinka paljon he rakastavatkaan Ruotsin kansan joukkoraiskaamista. Vastarintaliike taas järjesti vastamielenosoituksen näyttääkseen, etteivät kaikki hyväksy tällaista hulluutta.

Edellä mainitut Gotlannin tapahtumat ovat vain yksi esimerkki poliisin epätoivosta ja järjestöllemme vihamielisestä toiminnasta. Tukholmassa järjestetyssä mielenosoituksessa 12. marraskuuta useita osallistujia pidätettiin ja moni joutui pahoinpitelyn kohteeksi, sillä he eivät hyväksyneet sitä, että poliisi eväsi luvan siirtyä ennalta sovitulle puheidenpitopaikalle. Kaiken kukkuraksi mielenosoituksen päätyttyä ja osallistujien siirtyessä metroon poliisi hyökkäsi täysin provosoimatta ja hullun lailla Vastarintaliikkeen kilpimiehien kimppuun hakaten heitä teleskooppipampuilla suoraan päähän ja niskaan.

Ruotsissa on vuoden aikana myös järjestetty hyvin onnistuneita liikkeen sisäisiä tapahtumia, kuten Pohjola-päivät Smålannissa, paikallisryhmien omia kokoontumispäiviä sekä urheilupäiviä. Homolobbareita vastaan järjestettiin aktivismia esimerkiksi Trelleborgissa ja Södertäljessä. Kummallakin paikkakunnalla poliittinen eliitti antoi lopulta periksi ja lopetti Pride-lippujen levittämisen aktivistien repiessä ne alas ja polttaen ne toistuvasti.

Myös Vastarintaliikkeen ruotsinkielinen media on ottanut uusia edistysaskelia. Radio Nordfront aloitti vuonna 2016 livelähetykset ja julkaisi muun muassa kaksi nauhoitettua puhetta. Motståndsmedia teki hyvin korkealaatuisen videon Göteborgin katuaktivismista sekä julkisti uuden rekrytointivideon.

Vastarintaliikkeen Pär Öberg ja Pär Sjögren ovat jatkaneet kuntapoliittista työtään Ludvikassa ja Borlängessä. Öberg sai tilaisuuden väitellä väkivaltaisesta ekstremismistä kunnanvaltuustossa. Hän kirjoitti historiaa saamalla kaikki Ludvikan työvaliokunnan jäsenet tukemaan aloitettaan, jossa hän vaati livelähetysten aloittamista kunnanvaltuuston kokouksissa. Yleisen käytännön vastaisesti aloite ei kuitenkaan mennyt loppujen lopuksi läpi, koska kansalle vihamieliset poliitikot kieltäytyivät äänestämästä kansallissosialistia.

Vastarintaliike protestoi EU:n hännystelyyn valjastettua Eurooppa-päivää ottamalla EU-lippuja haltuunsa ympäri Ruotsia ja lopulta polttamalla ne. Nelson Mandelan päivänä tiedotettiin kansalaisia yhteispohjoismaisesti Etelä-Afrikan valkoisten katastrofaalisesta tilanteesta ja muistutettiin, että samankaltainen tulee olemaan myös Pohjolan tulevaisuus, jollemme tee asioille radikaalia muutosta.

Jo edellä mainittujen mielenosoitusten lisäksi liike on Ruotsissa järjestänyt 107 pienempää katuaktiviteettia ympäri maan jakaen lentolehtisiä ja keskustellen tavallisen kansan parissa. Katuaktivismia on vuonna 2016 järjestetty esimerkiksi Tukholmassa, Göteborgissa, Helsingborgissa, Uppsalassa, Eskilstunassa, Jönköpingissä, Östersundissa, Kristinehamnissa ja Karlskronassa.

 

Toimintaa Norjassa

Vastarintaliikkeen vuosi Norjassa on ollut historiallinen. Maassa on tehty suuria edistysaskelia ja taistelua on viety radikaalisti eteenpäin. Voikin sanoa, että vuosien kova työ vakaan pohjan rakentamiseksi on nyt alkanut kantaa hedelmää. Liikkeestä on tullut vuoden aikana aiempaa näkyvämpi kaduilla, ja jäsenmäärä on lisääntynyt roimasti.

Vuoden 2015 loppuun mennessä aktiviteetteja oli kertynyt noin 300, ja vuonna 2016 Norjassa on oltu yli tuplasti aktiivisempia yhteensä 644 aktivismiraportilla. Aktivismista on tullut entistä innovatiivisempaa, hyökkäävämpää ja radikaalimpaa. Vuoden aikana on panostettu erityisesti katuaktivismiin; aktivistit ovat jalkautuneet kaduille ja toreille ympäri Norjaa jäädäkseen. Katuaktivismia on järjestetty muun muassa Skienissä, Porsgrunnissa, Venneslassa, Kristiansandissa, Hamarissa, Evjessä, Fredrikstadissa sekä pääkaupungissa Oslossa.

Norjassa on lisäksi osallistuttu yhteispohjoismaisiin aktiviteetteihin kuten Adolf Hitlerin muistopäivään, Nelson Mandela -päivään, Dresdenin pommitusten muistoaktivismiin helmikuussa sekä EU:n vastaiseen aktivismiin Eurooppa-päivänä.

Kansallissosialismissa on keskeistä ihmisen suhde ja kunnioitus luontoa kohtaan sekä pyrkimys elää tervettä ja luonnonmukaista elämää. Järjestö asettaa suuren painoarvon jokaisen jäsenen fyysiselle ja henkiselle terveydelle; jokaisen tulisi työskennellä jatkuvasti itsensä kehittämiseksi yhä parempaan suuntaan näillä osa-alueilla. Fyysinen ja henkinen valmistautuminen tulevaisuuden meille mukanaan tuomiin koitoksiin ei ole vain välttämättömyys, vaan myös edellytys liikkeen kestävälle ja vakaalle toiminnalle. Tästä syystä Vastarintaliike järjestää vaelluksia, itsepuolustuskursseja, kamppailutreenejä ja opintopiirejä. Kuten sanonta kuuluu, terve sielu terveessä ruumiissa.

Norjan ensimmäiset Tulevaisuuspäivät järjestettiin Telemarkin läänissä syyskuussa, mikä sai valtavirran median nostamaan karvansa pystyyn. Tulevaisuuspäivät järjesti 1. ryhmä. Ohjelma koostui urheilusta sekä esitelmistä aiheina ideologia, politiikka sekä tietoturva.

Myös Norjassa on käynnistetty Good Will -aktivismi siivoamalla kaunista luontoa kulutuskapitalismin ja välinpitämättömyyden mukanaan tuomista roskista ja jätteistä muun muassa Sørlandetissa ja Egersundissa. Lisäksi on partioitu Kristiansandin kaduilla ja jaettu ruokaa ja joululahjoja kodittomille Oslossa.

Järjestön kasvaessa ja tullessa yhä aktiivisemmaksi Norjassa myös järjestelmä vainoaa liikettä yhä kuumeisemmin. Norjan turvallisuuspoliisi PST on uhkaillut sekä suoraan että epäsuorasti liikkeen jäseniä ja aktivisteja; PST on käynyt heidän työpaikoillaan ja heitä on yritetty maanitella jättämään järjestö. Tästä esimerkkinä on ryhmänjohtaja Tommy Nybergin tapaus lokakuulta. PST on myös tehnyt “rutiinitarkastuksia” keskellä Telemarkin metsiä, häirinnyt aktivisteja puhelimitse, vienyt heitä “vapaaehtoisiin” keskusteluihin poliisiasemalle ja keskeyttänyt jopa jouluaterioita painostaakseen.

Edellä oli vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Norjassa kohdellaan toisinajattelijoita. PST puolustelee toimintaansa väittämällä järjestön olevan uhka Norjan turvallisuudelle ja rinnastamalla sen täysin absurdisti terroristijärjestö Isisiin. Vainot, uhkailu ja kiellot kuitenkin vain vahvistavat taistelumoraaliamme; ne aktivoivat ja radikalisoivat meitä entisestään sekä saavat meidät omistautumaan vielä lujemmin asiallemme.

Järjestö on vuoden 2016 aikana julkaissut norjaksi kansallissosialistista kirjallisuutta ensimmäisen kerran vuosikymmeniin. Julkaistuksi ovat tulleet poliittinen manifestimme,Vastarintaliikkeen käsikirja aktivisteille sekä Povl Riis-Knudsenin kirjoittama Kansallissosialismi – biologinen maailmankatsomus.

Vuonna 2015 lanseeratut Vastarintaliikkeen norjankieliset Frihetskamp-nettisivut ovat saaneet vuonna 2016 suuren määrän uusia lukijoita, ja uutisten ja artikkelien aktiivisten kirjoittajien määrä on lisääntynyt viime vuodesta. Vuoden aikana perustettiin uusi työryhmä Frihetskamp Media, jonka vastuulla on tuottaa korkealaatuisia videoita, jotka dokumentoivat järjestön toimintaa ja aktiviteetteja. Voimme iloisina uutisina ilmoittaa myös, että projekti norjankielisen radion parissa on saatu alkuun!

Uusi taisteluvuosi on nyt käynnistynyt, ja meillä on tehtävänämme vielä suuri määrä työtä ennen kuin saavutamme lopullisen voiton. Pohjoismainen Vastarintaliike on nyt vahvempi kuin koskaan, ja on aivan meistä itsestämme kiinni, kuinka suuria edistysaskelia otammekaan vuonna 2017.

Ryhdy sinäkin sanoista tekoihin ja liity mukaamme kansallissosialistiseen taisteluun jo tänään TÄÄLLÄ!

Nordfront.se

Frihetskamp.net

2 KOMMENTIT

  1. Vastarintaliikkeen toiminnan laajeneminen osoittaa strategian vahvuutta. Eläköön Voitto!

Comments are closed.