Koti Artikkelit Vastarintaliike Vastarintaliikkeen Tulevaisuuspäivät 2015

Vastarintaliikkeen Tulevaisuuspäivät 2015

7

Vastarintaliikkeen perinteeksi muodostunut kesäkuinen tapahtuma päivitti tänä vuonna ilmettään ja sai nimekseen Tulevaisuuspäivät.

Aiemmin aktivistipäiviksi kutsuttu tapahtuma teki tänä vuonna kävijäennätyksen. Vastarintaliike on kasvanut ja saanut lisää näkyvyyttä kuluneen vuoden aikana, joten tapahtumaan eri puolilta Suomea saapuneet vieraat pääsivät tutustumaan lukuisiin uusiin kansallismielisiin.

Päivä alkoi aamulla Juuso Tahvanaisen tervetuliaispuheella, jossa kerrottiin tapahtuman uudistuneesta konseptista. Aktivistipäivät on perinteisesti ollut liikkeen vuotuinen päätapahtuma, jossa painopiste on maailmankatsomukseen ja järjestön sisäiseen kehittämiseen liittyvillä teemoilla.

Nimenmuutoksella tahdomme muistuttaa suomalaisille kansallismielisille, että tapahtumamme on avoin myös muille kuin näkyvään poliittiseen aktivismiin sitoutuneille radikaaleille. Jokaisella kansallismielisellä on oma roolinsa poliittisessa taistelussa. Aktivistien riskinotto olisi turhaa, ellemme puhuisi yhteistä kieltä niiden kansallismielisten kanssa, jotka eivät henkilökohtaisista syistä kykene jalkautumaan säännöllisesti Suomen kaduille Vastarintaliikkeen nimissä.

TP01 TP04

Tervetuliaispuheessa kerrattiin liikkeen mennyttä vuotta ja uusia aloitteita, kuten Riimuradiota ja Suomalaisapua. Vastarintaliike on tulevaisuuskeskeinen järjestö, ja koemme velvollisuudeksemme kehittää toimintaamme jatkuvasti. Verkkoradio- ja Suomalaisapu-hankkeilla olemme kyenneet jo nyt tavoittamaan uusia kohderyhmiä sekä käyttämään nykyisiä voimavarojamme tehokkaammin. Kansallismielinen liike voi menestyä Suomessa vain, jos rakennamme jatkuvasti uutta, vaikka tämä merkitsisi toisinaan epämukavuusalueelle hakeutumista.

Puheen lopuksi luotiin katse tulevaisuuteen ja kerrattiin muun muassa tapoja, joilla paikalliset aktivistiryhmät ja yksittäiset kansallismieliset voivat oma-aloitteisesti lisätä osaamistaan. Pitkällä aikavälillä kouluttautuminen ja erikoistuminen tulevat olemaan parhaita tapoja edistää liikkeen kasvua. Monissa kaupungeissa paikalliset ryhmät ovatkin jo alkaneet kehittää erityisosaamistaan ja ne ovat löytäneet omat vahvuutensa.

Vallankumoukselliset liikkeet ovat puhuneet toisinaan “pitkän sodan” konseptista eli siitä, etteivät tarvittavat yhteiskunnalliset mullistukset yleensä tapahdu hetkessä. Ruotsissa Vastarintaliike on osoittanut pitkäjänteisen strategian tärkeyden. Muutama vuosi sitten radikaali Kansallisdemokraatit-puolue joutui lopettamaan, sillä muut kansallismieliset puolueet olivat syöneet sen kannatuksen. Tänä vuonna saman kohtalon koki vaalien alla paljon julkisuutta saanut Ruotsalaisten puolue. Nyt Ruotsin Vastarintaliike on Ruotsin ainut radikaali kansallismielinen järjestö.

Tulevaisuuspäivillä puhunut Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja Klas Lund kertoi yleisölle Ruotsin poliittisesta tilanteesta sekä kansallismielisen liikkeen kehityksestä. Viime vuonna Ruotsin Vastarintaliike ilmoitti aikovansa perustaa puolueen. Helmikuussa järjestö ilmoitti, että se oli saanut kerättyä tarvittavan nimimäärän puoluehanketta varten.

Lundin esitelmässä käsiteltiin puoluehankkeen lisäksi Vastarintaliikkeen kasvua ja toimintaa eri maissa sekä järjestön strategiaa. Lund muistutti, että nopeasti kasvaessaan kansallismieliset järjestöt tulevat kohtaamaan erityisen kovaa vastustusta. Viranomaiset ja valtamedia ovatkin eri puolilla Pohjolaa pyrkineet häiritsemään Vastarintaliikkeen toimintaa ja aktivistien elämää. Painostuksen kestäminen on kuitenkin hinta, jonka kansakunta joutuu maksamaan itsenäisyydestään.

TP05 TP06

Esitelmän jälkeen oli vuorossa kyselytunti. Vieraat pystyivät esittämään Lundille ja Tahvanaiselle kysymyksiä esimerkiksi Vastarintaliikkeen ideologiaan ja strategiaan sekä aktivistien elämään liittyen. Ulkomaalaiset vieraat olivat kiinnostuneita muun muassa Suomalaisavusta. Lund puolestaan vastasi lukuisiin puoluehanketta ja maansa poliittista ilmapiiriä koskeviin kysymyksiin.

Perinteitä kunnioittaen päivän ohjelmaan kuului myös tarkempi katsaus Vastarintaliikkeen kuluneeseen vuoteen ja erilaisiin aktivismitapahtumiin.

Erityisen suosittu oli muinaissuomalaista kulttuuria käsitellyt esitelmä. Olli Lepistön luennossa sukellettiin suomalaisen maailmankuvan historiaan. Alkusuomalaisia tapoja, arvoja, ihmiskuvaa ja tarustoja käsitelleessä esitelmässä muistutettiin todellisesta Suomesta, jonka monikulttuurinen kapitalismi on haudannut alleen. Riimuradio julkaisi esitelmän kokonaisuudessaan. Vain historiansa tunteva kansa voi rakentaa tulevaisuuttaan johdonmukaisesti.

TP02

Viime vuonna aloitimme vuoden aktivistiryhmän palkitsemisperinteen. Tuolloin voittaja oli Porin ryhmä. Palkinto myönnetään ryhmälle, joka osoittaa erityistä luovuutta, rohkeutta ja päättäväisyyttä toiminnassaan. Vuoden 2015 aktivistiryhmäksi nimettiin Helsinki. Pääkaupunkiseudun aktivistit ovat järjestäneet säännöllisesti katuaktivismia ja edustaneet Vastarintaliikettä niin suomalaisissa kansallismielisissä tapahtumissa kuin ulkomaillakin. Viime syksynä Helsingissä järjestetty katupartiointi oli myös merkittävä syy palkitsemiselle.

Tämän vuoden Tulevaisuuspäivien ohjelmaan kuului myös reilun kahden tunnin mittainen urheiluosuus. Alkulämmittelyn jälkeen palautettiin mieleen erilaisia lyöntitekniikoita, sarjoja ja torjumistapoja. Kun näitä oli harjoiteltu, mukaan otettiin myös potkut torjumisineen. Kun osallistujat olivat tehneet neljästä viiteen kertaan kolmen minuutin lyönti- ja potkusarjoja yhteen menoon, tehtiin välissä punnerruksia ja selkä- ja vatsalihasliikkeitä. Urheilun aikana harjoiteltiin myös reaktionopeuden lisäämistä ja totuteltiin ottamaan lyönnit vastaan. Näiden jälkeen osallistujien piti vielä kantaa parinsa maaliviivalle asti reppuselässä ja kävellä kottikärryinä pareittain nurmikkoa edestakaisin.

TP08 TP09TP07

Osuus huipentui siihen, että muodostettiin kolmen henkilön ryhmät ja ryhmästä yhden oli rynnittävä taukoamatta lyöden parinsa hanskoihin maaliviivalle asti. Samaan aikaan ryhmän kolmas henkilö piti lyöjästä kiinni ja yritti estää tätä etenemästä. Kenttää mentiin tällä tavalla edestakaisin niin monta kertaa, että lopussa osallistujat putosivat jo laskuista ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että nyt alkoi tuntua urheilleensa. Väki oli kuitenkin osuuden alusta loppuun hyvillä mielin ja osanottajat antoivat kaikkensa viimeiseen asti.

Virallisen ohjelman päätyttyä päivän esitelmien myötä virinneet keskustelut jatkuivat vielä usean tunnin ajan. Tulevaisuuden toimintaa suunniteltaessa ilta vaihtui pian yöksi ja oli aika kiittää paikallista aktivistiryhmää loistavasta tapahtumasta!

 

Toimitus

7 KOMMENTIT

  1. Monipuolisia esitelmiä ja hyvät treenit! Ensi vuonna jälleen paikalla!

  2. Oli kyllä mahtava tapahtuma, muinaiskulttuuriesitelmä oli mielenkiintoinen. Nähdään seuraavana vuonna!

  3. Good to see how active you all are. Inspiring!
    Greetings from Norway.

Comments are closed.