Koti Artikkelit Vastarintaliikkeen mielenosoitus Tukholmassa

Vastarintaliikkeen mielenosoitus Tukholmassa

2

Vastarintaliike järjesti Tukholmassa “vainojen uhrien muistopäivää” silmällä pitäen mielenosoituksen, jossa haluttiin tuoda esille todellisen holokaustin kohdistuvan parhaillaan ruotsalaisiin. Poliisi puuttui ilman mitään syytä Vastarintaliikkeen perustuslailliseen oikeuteen osoittaa mieltään, ja kymmeniä aktivisteja pidätettiin.

SFAVFdemo1-460x259

Vastarintaliikkeen ruotsalaisia aktivisteja monesta eri aktivistiryhmästä kokoontui lauantaina 23. tammikuuta kello 13:n jälkeen Tukholman Karlavägenille mielenosoitukseen, jonka sanoma oli “Pysäyttäkää kansanmurhamme”. Karlavägenin loppupäähän oli kuitenkin kokoontunut suuri joukko poliiseja saartorenkaaksi pysäyttämään Vastarintaliikkeen mielenosoituksen, ja aktivistit yrittivät murtaa poliisin saartorenkaan.

Tämän jälkeen yksi aktivisteista pidätettiin. Poliisin oli kuitenkin pakko päästää aktivistit jatkamaan matkaansa varsinaiselle mielenosoituspaikalle Tukholman ydinkeskustaan. Kansallisen Vastarinnan saamien tietojen mukaan päivän aikana pidettiin useita puheita, joissa vaadittiin niin ikään kansanmurhamme lopettamista.

Pari tuntia mielenosoituksen alkamisesta poliisi kuitenkin pidätti kaikki siihen osallistuneet aktivistit, vaikka Ruotsin lain mukaan mielenosoitus on luvallista hajottaa vain, mikäli se on uhaksi yleiselle järjestykselle, turvallisuudelle tai liikenteelle. Muussa tapauksessa perustuslaillisia vapauksia saa rajoittaa silloin, jos mielenosoitus on uhka valtiolliselle turvallisuudelle. Poliisin lauantaiselle toiminnalle ei siis ole olemassa mitään oikeita perusteita. Lisäksi poliisi takavarikoi kaikki paikalla olleiden Nordfrontin toimittajien kamerat.

SFAVFdem2-460x259 SFAVFdem-460x259

40 aktivistia joutui pidätetyiksi ja yksi aktivisti kuljetettiin sairaalaan saamiensa vammojen vuoksi, kun poliisi hyökkäsi mielenosoitukseen pamppuja ja pippurisumutetta käyttäen. Kaikki pidätetyt aktivistit vapautettiin sunnuntain aikana.

Tällä hetkellä kaikkia pidätettyinä olleita aktivisteja epäillään “väkivaltaisesta mellakoinnista”. Poliisin mukaan useita aktivisteja epäiltäisiin lisäksi muistakin rikoksista, mutta Tukholman poliisin tiedottaja Eva Nilsson ei avannut enempää rikosnimikkeitä ruotsalaislehdistölle.

Tapauksen tutkinta on edennyt hitaasti. Nordfront päivitti tiistaina Twitter-tililleen, ettei kukaan poliisista halunnut ottaa vastuuta tai vastata kysymykseen, annetaanko Nordfrontin journalisteille kameroitaan takaisin. Viimeisimpien tietojen mukaan poliisi suostui kuitenkin antamaan takaisin yhden kameroista. Ei ole kuitenkaan takeita, ettei sen kuvamateriaalia olisi poistettu.

Nordfrontin artikkeli mielenosoituksesta (ruotsiksi): Nordfront.se

 

Toimitus

2 KOMMENTIT

  1. Naamioituneena ja aseistettuna riehuvat matut laitetaan juniin. Kun taas toisaalla rauhallisesti mieltä osoittaneet kantikset pidätetään voimakeinoja käyttämällä. Onko jossain jotain pielessä?

Comments are closed.