Koti Artikkelit Vastarintaliikkeen kieltoa vastaan yli 60 aktiviteettia ympäri Pohjolaa

Vastarintaliikkeen kieltoa vastaan yli 60 aktiviteettia ympäri Pohjolaa

2

Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti viikon pituisen järjestön Suomen-osaston kieltoa vastustaneen kampanjan. Seuraavassa on lyhyt haastattelu Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtajan Simon Lindbergin kanssa.

Viikon aikana järjestettiin yli 60 aktiviteettia ympäri Pohjoismaita kaiken kaikkiaan 49:ssä eri kunnassa. Aktivistiryhmät suorittivat samalla aikavälillä myös paljon muuta aktivismia. Tarkoituksena oli nostaa esille todellisen opposition tilannetta Suomessa ja osoittaa solidaarisuutta Vastarintaliikkeen Suomen-osastoa kohtaan, jonka toiminnan Turun hovioikeus päätti 27. syyskuuta kieltää.

Aktivismeista merkittävimpinä voi mainita suomalaisaktivistien tekemän videotervehdyksen, valomainoksen eduskuntatalon edessä Helsingissä sekä banderollitempaukset Suomen suurlähetystöjen edessä Tukholmassa, Oslossa, Kööpenhaminassa sekä Reykjavikissa. Nordfront oli yhteydessä Vastarintaliikkeen johtajaan Simon Lindbergiin esittääkseen muutamia kysymyksiä kampanjasta ja kieltotuomiosta.

Mikä oli kampanjan tarkoitus?

Ennen kaikkea herätellä pohjoismaisia kansoja siihen, etteivät Pohjolan valtiot (erityisesti Suomi) todellisuudessa ole sananvapaudelle myönteisiä demokratioita vaan totalitaristisia diktatuureja, jotka kieltävät opposition mielipiteet. Toinen syy oli osoittaa solidaarisuutta suomalaisille tovereillemme ja kolmas syy oli tehdä selväksi, etteivät mitkään kiellot maailmassa tule pysäyttämään meitä – taistelu jatkuu!

Uskotko kampanjan olleen onnistunut?

Ehdottomasti, lähes 60 aktiviteettia viikon aikana ja ilman, että muu toiminta tämän seurauksena supistuu millään tavalla, on todella hyvä suoritus. Pohjolassa ei ole yhtäkään muuta kansallismielistä järjestöä, jolla on läheskään tällainen kapasiteetti levittää sanomaansa. Monet aktiviteetit ovat sitä paitsi olleet hyvin laadukkaita.

Mitä tapahtuu taistelulle Suomessa?

Moni asia liittyen siihen, mitä kielto käytännössä tarkoittaa ja mitä se sisältää, on edelleen melkoisen epäselvä, ja siksi en voi tällä hetkellä kommentoida asiaa kovin pitkästi. Meidän tarvitseekin nyt testata itseämme. Meillä on joka tapauksessa paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle, ja taistelu tuskin tulee loppumaan. Jo ensi torstaina, Suomen itsenäisyyspäivänä, järjestetään mielenosoitus Helsingissä. Järjestäjinä ovat tänä vuonna itsenäiset kansallissosialistit.

Uskotko Vastarintaliikkeen kiellosta tulevan todellisuutta myös Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa?

Tiedän, että niin tulee lopulta tapahtumaan. Ei ole kysymys siitä, tapahtuuko se vaan siitä, milloin se tapahtuu. Olemme aivan liian suuri uhka vallanpitäjille, että he sallisivat toimintamme jatkua laillisena. Olemme kuitenkin valmistautuneita tähän emmekä lopeta taistelua, kun kansamme pyövelit vaativat meitä olemaan tekemättä vastarintaa. Tässä on kyse kansamme selviytymisestä, eikä taistelu ole ohi ennen kuin saavutamme voiton tai kuolemme!

 

Nordfront.se

2 KOMMENTIT

Comments are closed.