Koti Artikkelit Vastarintaliikkeen kielto-oikeudenkäynti, päivä 1

Vastarintaliikkeen kielto-oikeudenkäynti, päivä 1

17

Torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi poliittinen oikeudenkäynti, jossa Suomen Poliisihallitus pyrkii kieltämään Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminnan Suomessa. Olemme käsitelleet aihetta aikaisemmin useassa artikkelissa (1, 2, 3).

Ensimmäisen päivän aikana kuultiin pääosin Poliisihallituksen “todisteita” liikettä vastaan sekä suojelupoliisin todistajaa Tommi Partasta. Vastarintaliikkeen puolustuksen todisteiden sekä todistajien vuoro on perjantaina. On vähintään mielenkiintoista, että Poliisihallitus oli vaatinut, ettei paikalla saa kuvata tai äänittää lainkaan oikeudenkäynnin aikana – vaikka se olisi sopinut kaikille osapuolille, jopa Poliisihallituksen edustaja Markku Fredmanille alun perin!

Fredman aloitti oman osuutensa diaesityksellä, jonka tarkoitus oli todistaa liikkeen toimivan “olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja”. Poliisihallituksen mukaan liikkeen lakkauttamiseen riittää lain mukaan vain toinenkin kahdesta pykälästä: olennaisesti lakien vastainen toiminta tai hyvien tapojen vastaisuus. Heidän mukaansa Vastarintaliikkeen toiminta täyttää kuitenkin molempien tunnusmerkistön.

Poliisihallituksen argumenteissa esitettiin, että hyvän tavan vastaisuudessa “kyse ei siis ole toiminnan rikollisuudesta; hyvän tavan vastaisuus voi olla jotain vähemmän kuin lainvastaisuus olisi”. Poliisihallitus jatkoi: “Hyvän tavan vastaisuus voi ilmetä toiminnassa, vaikka mitään lakia ei rikottaisi.”

Tämä onkin kätevä pykälä valtaeliitin kannalta: mikä tahansa järjestö tai ryhmä voidaan julistaa “hyvän tavan vastaiseksi”, vaikkei se rikkoisi mitään lakeja. Mahtaako pykälä olla jätetty lakiin nimenomaan eliitin suojelemiseksi siltä varalta, että poliittisesta oppositiosta tulee liian vahva? Ken tietää, mutta pykälää käytetään nyt liikettä vastaan oikeudenkäynnissä, jollaista ei Suomessa ole nähty vuosikymmeniin.

Poliisihallitus myös väitti mielenosoituksiamme esimerkkinään käyttäen, että liikkeen toiminta keskittyy muiden ihmisten poliittisten oikeuksien häiritsemiseen. Kuitenkaan yksikään mielenosoituksemme ei ole keskittynyt “muiden ihmisten poliittisten oikeuksien häiritsemiseen”. Sen sijaan toimintaamme vastaan järjestettiin viimeksi viime viikonloppuna vastamielenosoitus, josta poliisi on kirjannut epäilyn väkivaltaisesta mellakasta. Jostain syystä Poliisihallitus vainoaa kuitenkin ainoastaan kansallissosialisteja.

Syiksi kanteen nostamiselle Poliisihallitus ilmoittaa, että poliisi on seurannut liikettä jo vuosia (aivan kuin tämä olisi mikään argumentti), minkä lisäksi liikkeellä olisi “vahva rasistinen vire” julkaisuissa sekä ideologiassa. Syiksi nimetään myös “vihapuhe”, tapahtumissamme tapahtuneet muutamat tappelut sekä liikkeen aktivistien tuki tutkintavankeudessa olleelle aktivistille, jota epäiltiin rikoksesta, jonka käräjäoikeus päätöksellään kumosi. Merkittävimmäksi syyksi kanteen nostamiselle kerrottiin Jimi Karttusen tapaus, josta ei ole edes lainvoimaista tuomiota olemassa. Tapauksen nostama mediahuomio ja sitä kautta poliittisia irtopisteitä keränneiden poliitikkojen luoma paine johtivat kieltokanteen nostoon.

Poliisihallituksen mukaan Karttusta “solvattiin” liikkeen sivuilla hänen kuoleman jälkeen. Sivuillamme on julkaistu ainoastaan julkisista lähteistä saatuja paikkansa pitäneitä tietoja hänen elämästään samalla kun valtamediassa esiteltiin hänestä 13 vuotta vanhaa valokuvaa ja maalattiin kuvaa “runopojasta”. Lisäksi samoja tietoja on julkaistu esimerkiksi Suomen Kuvalehdessä. Lehdessä julkaistiin esimerkiksi tieto Karttusen sairaalassa tapahtuneesta huumeidenkäytöstä sekä sieltä karkaamisesta jo ennen kuin tiedoista tuli oikeudenkäynnin myötä julkista! Toisin kuin Suomen Kuvalehti, Kansallinen Vastarinta ei julkaissut lainkaan salassapidettäviä tietoja Karttusesta, vaikka toimitukseemme kuuluu henkilö, jolla oli täysi pääsy esitutkintamateriaaliin jo ennen oikeudenkäyntiä.

Poliisihallitus myös väittää liikkeen rohkaisevan aktivistejaan käyttämään väkivaltaa, vaikka aloitteellinen väkivalta nimenomaan kielletään aktivistin käsikirjassamme. Poliisihallituksen listauksessa oli samat kahdeksan rikosta, jotka ovat olleet kanteessa alusta asti. Siinä on listattuna useampi tapahtuma, joilla ei ole mitään tekemistä Vastarintaliikkeen toiminnan kanssa – esimerkiksi yksi baaritappelu, Oulussa tapahtunut vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson kaasutus sekä Jyväskylässä tapahtunut kirjastopuukotuksenakin tunnettu tapahtuma.

Media on yrittänyt yhdistää Vastarintaliikkeen väkisin Jyväskylän ja Oulun tapauksiin, vaikka oikeudessa yhteyttä ei ole voitu osoittaa. Baaritappelun liittäminen osaksi järjestön aktivismia oli jo niin tökerö temppu, että Fredmaniakin näytti hävettävän hänen nostaessaan tapauksen esille. Hän kertoikin, ettei kyseinen tappelu välttämättä varsinaisesti liity liikkeen toimintaan mitenkään. Jostain syystä se on kuitenkin merkitty Poliisihallituksen papereihin.

Markku Fredman.

Lisäksi Fredman mainitsi Vantaalla vuonna 2014 tapahtuneen pahoinpitelyn, josta ei ole koskaan kuulusteltu yhtäkään liikkeen jäsentä. Hän otti esiin myös Porissa tapahtuneen vapputempauksen, jossa Greenpeace-järjestöltä kopioidulla tyylillä laskettiin kerrostalon katolta banderolli ja sytytettiin huomion saamiseksi savuheitteitä – ja jossa kukaan ei loukkaantunut.

Jyväskylässä syksyllä 2015 tapahtuneesta tappelusta nostettiin syytteet “väkivaltaisesta mellakoinnista”, mutta syytenimike kaatui kokonaan. Tämä on jo tapauksen lainvoimainen tila, sillä syyttäjä ei valittanut asiasta. Siitäkin huolimatta Fredman korosti jatkuvasti mellakka-termiä ilmeisenä tarkoituksenaan valehdella tuomareille! Fredman yritti myös epätoivoisesti pönkittää mellakkavalheitansa toteamalla kummallisesti, että kieltokanteeseen haastettu valtuustomme jäsen Paavo Laitinen kuvasi Jyväskylän aktivismia tuona päivänä.

Poliisihallituksen mukaan liikkeen julkaisut täyttävät osaltaan rikosnimikkeen “kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”, vaikkemme ole koskaan saaneet yhtäkään tuomiota nimikkeellä eikä ketään jäsentämme ole edes kuulusteltu epäiltynä siitä! Poliisihallituksen mukaan heidän ei tarvitse edes todistaa kirjoitusten olevan rikollisia, sillä niitä tulisi arvioida kokonaisuutena. Poliisihallitus yritti pitkin päivää siis vakuutella tuomarille, että heillä on oikeus hiljentää täysin laillisesti toimivat järjestöt, mikäli järjestöillä on “väärä” maailmankatsomus.

“Vihapuheeksi” Poliisihallitus kertoo esimerkiksi sionisminvastaisuuden. Poliisihallituksen mukaan poliittisen ideologian (eli sionismin) vastustaminen on “vihapuhetta”, joka tulisi kieltää. Mikäli toisten poliittisten ideologioiden vastustaminen tulisi kieltää, olisi mielenkiintoista kuulla Poliisihallituksen näkemys esimerkiksi yleisistä mielenosoituksista, joilla lähes aina vastustetaan jotain akuuttia poliittista kysymystä, aatetta tai hanketta. Poliisihallituksen argumenttia “vahvistettiin” toteamalla, että yhdessä liikkeen sivuilla olevassa artikkelissa todetaan, etteivät kaikki juutalaiset ole sionisteja. Tämä oli vähintään outo argumentti järjestön kieltämisen puolesta.

Lisäksi Poliisihallitus väitti, että Vastarintaliike “syyllistyy” vihapuheeseen ja apartheid-ajatteluun kannattamalla maailmanjärjestystä, jossa itsenäiset rodulliset kansakunnat tekevät yhteistyötä mutta eläen omilla alueillaan.

Koko päivän ajan Fredman esitteli “todisteita”, joiden pääasiallinen luonne oli se, että liikkeen poliittiset näkemykset ovat väärin ja että liike on siksi kiellettävä. Milloin väärää oli kansallissosialismin aate (kulttuurimarxistien näkökulmasta tulkittuna, tietysti), milloin Suomen kansan suojelu, milloin taas nykyisten vallanpitäjien kritisointi. Poliisihallitus todisti korkeintaan sen, etteivät he ole vapaan demokratian kannalla – kuten he väittävät – vaan tyrannin elkein toimivan poliittisen eliitin käsikassaroita.

Päivän päätteeksi kuunneltiin Suojelupoliisin erityisasiantuntijaa Tommi Partasta. Hän kertoi liikkeen olevan erityinen paitsi Suomen myös koko maailman laajuudessa, sillä se on ideologisesti poikkeuksellisen radikaali ja pitkään toiminut kansallismielinen järjestö. Partasella ei ollut mitään lisättävää talvella kirjoittamaansa lausuntoon, jonka julkaisimme Kansallisessa Vastarinnassa vastikään. Hän kuitenkin kertoi, että liikkeen radikaalius on ideologista, ei toiminnallista, sillä liike ei esimerkiksi syyllisty terrorismiin. Hän myös vihjaili, että olisimme todellisuudessa useampi eri järjestö, joka toimii eri tavalla eri maissa. Tällä hän viittasi siihen, että Ruotsissa järjestöllä on myös poliittinen siipi, mutta Suomessa tällaista ei ainakaan toistaiseksi ole.

Oikeastaan Partasen todistuksen mielenkiintoisin osa oli se, kun hän kertoi, ettei suojelupoliisin toimintaan kuulu poliittisten päättäjien tai puolueiden toiminnan valvominen. Poliittiset päättäjät voivat siis huoletta korruptoida Suomea vailla pelkoa suojelupoliisin valvonnasta. Supo siis myönsi, ettei heidän tehtävänsä ole valvoa Suomen kansallisia intressejä vaan tavallisia kaduntallaajia, joilla on kriittisiä näkemyksiä esimerkiksi valtaeliitin korruptiosta.

Partasen lausunnon jälkeen päivä käräjätalolla päättyi. Perjantaina tullaan jatkamaan puolustuksen puheenvuorolla, todisteilla sekä loppulausunnoilla.

 

Toimitus

17 KOMMENTIT

 1. Huomista odotellessa, on kyl aika uskomatonta paskaa mitä polpo kehittää :D. Ei missään nimessä sais mennä läpi,mut suomessa kun on niin läpimätä koruptoitunu järjestelmä, että vähän pelottaa. Toivotaan parasta tsemppiä äijille, teidän harteilla lepää kansakunnan tulevaisuus.

 2. >”Vihapuheeksi” poliisihallitus kertoo esimerkiksi sionisminvastaisuuden. Poliisihallituksen mukaan poliittisen ideologian (eli sionismin) vastustaminen on ”vihapuhetta”, joka tulisi kieltää.

  Ja silti hommafoorumilaiset uskottelevat itselleen ettei mitään salaliittoja ole, ei juutalaiset hallitse maailmaa ja sanele sääntöjä. Ei missään nimessä. Eivät ole sensuurin ja vihapuhehysterian takanakaan.

  Missä nyt ovat nämä “sananvapauden soturit kuten Halla-aho, James Hirvisaari tai Laura Huhtasaari?

  Ai niin.. Hehän ovat sionisteja.

 3. Tässä maassa on mennyt niin paljon paskaa läpi viime vuoskymmeninä kansan vain katkerasti hyväksyessä, että en ihmettele jos tämä kielto astuu voimaan. Tämä asenne tässä kansassa ON SAATAVA MUUTETTUA!

  Jos älykkyysosamääräsi on yli kengän numeron, ymmärrät täysin mistä tässäkin teatterioikeudenkäynnissä on todellisuudessa kyse. Jos kielto astuu voimaan, alkaa eliitin kyttä jahtaamaan yksityishenkilöitä ilman järkevää syytä telkien taa, kuten briteissä kävi National Actionin kiellon jälkeen.. ei kai voi muuta kuin toivottaa onnea Vastarinnalle huomiseen.

 4. Tämä oikeudenkäynti on kuin jostain elokuvasta. Eihän tätä voi uskoa todeksi, mutta se on totisinta totta.

  Poliisihallitus ja Fredman ovat nyt saaneet maanpetturin leiman otsaansa, mitä ei saa pois mitenkään. He ryhtyivät puolustamaan rahaeliittiä suomalaisia vastaan. Alas maanpetturit! Eläköön Vastarintaliike! Eläköön voitto!

  • Polpo seisoo sionisti-eliitin lahjottujen ja korruptoituneiden marionettien ja kansan välissä, kansaa vastaan ja sortajia suojellen.

   Poliisi on pelkkä kansanmurhaajien työkalu, jonka kädet ovat lastemme veressä.

 5. Open and shut case. Jokainen järkevä, itsenäisesti ajatteleva ihminen pystyy näkemään poliisihallituksen mielettömyyden koko tapauksessa.

 6. Fredmankin laskuttaa tästä casesta vain vaivaiset 350 euroa tunnilta, joten veronmaksajat voivat taas kiittää ja ehkä harkita omaa halukkuuttaan valtion ylläpitoon.

  • Suomalaisen goyim karjan shekelit kelpaavat verenimijöille.

 7. Nykypäivänä totuuden kertominen on törkein rikos mihin voi syyllistyä. Jos totuus ei miellytä eliittiä niin ei muuta kuin poliisit kimppuun vaan. Selvästi isot herrat pelkäävät oman kuplansa puolesta niin paljon että on jo suorastaan ihme ettei ole likvidointia aloitettu

 8. Valemedia kirjoittaa taas “puolueettomasti” aiheesta. 🙂 Poliisihallituksilla ei tämän mukaan näyttänyt olevan mitään todisteita, minkä olisivat voineet todistaa olevan osoittamallaan tavalla. Veronmaksajien rahoilla mällätään taas. Alas PolPo!

 9. Hamusen Mikko teki jälleen kiihkottoman videon jossa oli pelkkää asiaa. Mikko on itse päässyt huomaamaan miksi ne jotka eivät kumarra kuningasta, ovat vihollisia. US on poistanut suurimman osan Mikon jutuista, Persujen sivuilta ei miestä enää löydy ja blogspot.com sivustokin sisältää vain vanhoja juttuja.

  Nykysuomessa ollaan Suometuttu niin paljon että jo valtiomiesten arvostelu ja se ettei “kumarra kuningasta”, eli esim. typeriä EU päätöksiä, johtaa siihen että yhteskunta koittaa kaikin keinoin painaa sinua maan rakoon. Saas nähdä milloin tulevat omaisuuden pakkolunastukset tms.

  Tuo videoreportaasi eiliseltä torstai-päivältä oli erinomainen. Mikon kaltaisia ihmisiä tarvittaisiin Suomessa enemmän. Paljon nykyistä enemmän.

  Kiitos Mikolle!!

 10. Aivan käsittämätöntä vääryyttä, jos tämä menee läpi!

  Katsoin Tampereen mielenosoitusta videolta ja kuuntelin puheet, olette Suomen rohkeimpia ihmisiä tällä hetkellä! Te olette Suomen todellisia sankareita!! TE olette oikeita humanisteja! Te ajattelette ihmisten etua! Siksi he teitä pelkäävätkin, koska te ette ole osa “hajota ja hallitse”-strategiaa.

  Olen lopen uupunut ja kyllästynyt suomalaiseen korruption ilmapiiriin, joka suorastaan halveksii ihmisten älykkyyttä, se ärsyttää vielä enemmän kuin epäoikeudenmukaiset päätökset. Se, ettei ihmisille anneta edes arvoa ajatella itse.

  Suomesta ja suomalaisista yritetään tehdä Kiinan malliin pelkkiä varaosia, muttereita ja ruuveja kasvottoman ruokottoman muita ylenkatsevan, ylimielisen koneiston loputtomaan turhuuteen ja arvottomiin tarpeisiin.

  Kiitos kun olette olemassa! Arvostan teitä enemmän kuin ketään Suomessa tällä hetkellä, enemmän kuin Lauri Markkasta.

Comments are closed.