Koti Uutisia Vastarintaliikkeen jäseniä pidätetty perusteetta kolmesta pommi-iskusta Ruotsissa

Vastarintaliikkeen jäseniä pidätetty perusteetta kolmesta pommi-iskusta Ruotsissa

3

Suomeenkin ovat levinneet uutiset kuukauden takaisesta pommi-iskusta göteborgilaiseen vastaanottokeskukseen Ruotsissa. Helsingin Sanomat riemuitsee kaikkien kolmen iskusta kiinniotetun henkilön joko olleen tai olevan Vastarintaliikkeen jäseniä.

Mainittakoon, ettei lehti osaa kirjoittaa edes järjestön nimeä oikein, vaan kutsuu sitä “Pohjoiseksi Vastarintaliikkeeksi”. Ennalta-arvattavasti Helsingin Sanomat mainitsee syyskuisen Asema-aukion tapauksen; lehti jatkaa valehteluaan siitä, että äärivasemmistolainen narkomaani Jimi Karttunen olisi kuollut pahoinpitelyn seurauksena.

Nordfront kirjoittaa lausunnossaan, ettei iskulla vastaanottokeskukseen ole mitään tekemistä Vastarintaliikkeen kanssa; Nordfrontin luotettavan lähteen (maahanmuuttovirastossa työskentelevä henkilö, jolla on pääsy turvallisuutta koskeviin asiakirjoihin) mukaan pommi-iskun on todennäköisesti toteuttanut vastaanottokeskuksen asukas.

Pommi oli sijoitettu vastaanottokeskuksessa sisällä sijainneeseen roskasäkkiin. Räjähdys tapahtui, kun eräs työntekijä oli viemässä roskia, ja kyseistä työntekijää on siitä asti hoidettu Sahlgrenin sairaalassa. Hänellä on pahoja haavaumia, ja hän on menettänyt molemmat jalkansa. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on vetänyt Vastarintaliikkeen mukaan myös vastikään tapahtuneeseen AFA:aan (Antifascistisk Aktion, suom. antifasistinen toiminta) kohdistuneeseen iskuun syndikalistien kahvila Forumissa. Säpo on yhdistänyt liikkeen myös turvapaikanhakijoita väliaikaisesti majoittaneelle retkeilyalue Lilleby campingiin kohdistettuun attentaattiin. Retkeilyalueelta löytynyt pommi ei kuitenkaan räjähtänyt.

Sekä kahvila Forumiin että Lilleby campingiin kohdistuneista iskuista on pidätettynä Vastarintaliikkeen Viktor Melin. On huomionarvoista, että Melin itse oli pidätettynä juuri silloin, kun todisteet iskusta löydettiin retkeilyalueelta. Lilleby campingin tapauksesta on lisäksi pidätettynä 20-vuotias mies. 50-vuotiasta miestä puolestaan epäillään osallisuudesta kaikkiin kolmeen edellä mainittuun iskuun. Kaikkia kolmea epäillään yleisen vaaratilanteen aiheuttamisesta.

Erään Nordfrontin toimittajan onnistui yhdessä toisen reportterin kanssa päästä sisälle 20-vuotiaan miehen pidätyskäsittelyyn perjantaina. Noin kymmenen minuutin jälkeen kaikki ajettiin kuitenkin ulos oikeussalista. 20-vuotiaan epäillyn asianajaja kertoi Nordfrontille todisteiden häntä vastaan olevan hataria. Viktor Meliniä vastaan käyty pidätyskäsittely järjestettiin puolestaan kokonaan suljettujen ovien takana. Seuraava Meliniä koskeva, uusi pidätyskäsittely järjestetään maanantaina.

Säpolla on Nordfrontin lausunnon mukaan oma poliittinen agendansa puolustaa tätä systeemiä ja sen arvopohjaa maalaamalla Vastarintaliikkeestä syyllistä tekoon. Työskentely kansallismielisen opposition kieltämiseksi on todistettavasti metodi, jota korruptoituneet hallitukset eivät kaihda käyttää. Tämä on nähty viime vuosina Iso-Britanniassa, Kreikassa, Saksassa ja nyt myös Suomessa.

Ensimmäisessä lausunnossaan asiasta liike muistutti seuraavaa:

“[…] Pohjoismainen Vastarintaliike on poliittinen taistelujärjestö eikä omistaudu tällaiselle (pommi-iskuja sisältävälle) toiminnalle. Jos tämä kuuluisi toimintaamme tai jos tukisimme pommi-iskuja kirjakahviloihin, meidän olisi mahdotonta jatkaa laillista poliittista toimintaa; istuisimme kaikki teljettyjen ovien takana.”

Informaatio Säpon johtamasta tutkinnasta on ollut hyvin vähäistä, eikä käytettävistä todisteista tai Vastarintaliikkeen syyllisyydestä epäilyjen vahvuusasteesta ole tällä hetkellä tietoa. Nordfront kirjoittaa, että mikäli tapauksen käsittelyt ovat avoimia, Nordfront tulee olemaan läsnä mahdollisissa tulevaisuuden oikeudenkäynneissä. Aiheesta tullaan kirjoittamaan lähiaikoina lisää, kun enemmän tietoa on saatavilla.

 

Lähteet: Nordfront.se (123), Helsingin Sanomat

3 KOMMENTIT

  1. Jos vähän miettiin niin mikähän voisi olla se ajatusmalli että Vastarintaliikkeen edustaja veisi pommin laitoksen sisälle, hipsisi pois ja kohdistaisi iskun omaan rotuun? Yleisessä tiedossa on että matut eivät siivoa jolloin sen tekevät kantarutsalaiset. Ja yleensä vielä naiset.

    Suomessakin on kuultu monta tarinaa siitä kuinka nuoret riskit miehet vetelehtivät punkissaan kun naivit nuoret naiset siivoavat heidän asuntoloitaan ja asuntojaan. Ja jos siivoajat ymmärtäisivät vähääkään matujen kieltä, he lähtisivät kiireen vilkkaan pois eivätkä enää koskaan tulisi takaisin. Sillä sen verran härskiä on puhe toisinaan.

    Elämä on opettanut että koulutuksesta ei koskaan ole haittaa.

  2. Uskooko joku, etteikö poliittinen Säpo voisi lavastaa syyllisiä tällaiseen? Ruotsissakin on tarve kieltää liike, koska se on ollut liian menestyksekäs viimeaikoina. Ja tässäpä meillä mahtava tekosyy.

  3. Säpo ja Supo sekä Valpo pamputtavat kovin mielellään poliittisia vastustajiaan. Sen sijaan Isis, vasemmistoanarkistit, feministit ym. vasemman laidan “rauhantyötä” (lue: räynäntyötä) tekevät “poliittista toimintaa” harjoittavat tahot saavat särkeä ikkunoita ja pahoinpidellä kansalaisia, koskapa se on sitä Li Anderssonin (vas.) “parempaa väkivaltaa”. Ei sillä ole väliä kuka lyö, vaan sillä ketä lyödään.
    Mitä tulee tähän juutalaiseen “pravdaan”, eivät epäpätevät violettipäiset nenärengasnaiset ja miehettäret omaa alkeellisintakaan pätevyyttä toimittajantyöhön vaan höyrypäissään tuhertavat tarkistamatonta “faktaa”, jota voisi käyttää punavihreän yliopiston pamfletissa, joka on rustattu viidessä minuutissa Kiinan kulttuurivallankumouksen hysteerisessä kiihko-pöllyn vallassa.

Comments are closed.