Koti Uutisia Kotimaa Vastarintaliikettä vihaavaa PolPo-johtajaa epäillään korruptiorikoksesta – erotettiin tehtävästään

Vastarintaliikettä vihaavaa PolPo-johtajaa epäillään korruptiorikoksesta – erotettiin tehtävästään

2
Juha Hakola vaalitentissä.

Pohjoismaista Vastarintaliikettä vihaava Helsingin poliittisen poliisin (PolPo) viestintäjohtaja Juha Hakola on “siirretty uusiin tehtäviin”, kunnes häntä koskeva korruptiorikostutkinta on saatu valmiiksi. Hakola toimii aktiivisesti Kokoomuksessa, joka on kansainvälisen rahaeliitin tärkein lobbausjärjestö Suomessa.

Kuten kokoomuspoliitikolle sopii, Hakolaa epäillään lahjonta- ja vaalirahoitusrikoksesta. Tutkinta koskee Hakolan rahoitusta eduskuntavaaleissa, jossa hän oli ehdokkaana.

– Katsomme, että rikosepäilyn vuoksi on asianmukaista siirtää ylikomisario [Hakola] toistaiseksi sellaiseen tehtävään, jossa hänen toimenkuvaansa ei sisälly julkista esiintymistä Helsingin poliisilaitoksen edustajana, PolPo tiedotti.

Hakola nousi kansallismielisten tietoisuuteen loppuvuodesta 2016, kun Helsingin PolPo kidutti kansallissosialistiseen itsenäisyyspäivämarssiin osallistunutta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktivistia, joka oli raudoitettu.

Välittömästi kidutuksen tultua julki Hakola julisti, ettei tapausta tultaisi edes tutkimaan. Kidutuksen tavoitteena oli uhkailla Vastarintaliikettä, jonka kieltämistä vaatineen kanteen Poliisihallitus oli juuri nostanut.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Yllätys, taas poliisijohtaja epäiltynä rikoksista ja korruptiosta. Taitaa olla PolPolle tämä enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Comments are closed.