Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Vastarintaliike Kultaisen aamunkoiton suurmarssilla

Vastarintaliike Kultaisen aamunkoiton suurmarssilla

3

Suomen Vastarintaliikkeen edustajia osallistui Kultaisen aamunkoiton järjestämälle IMIA-suurmarssille Ateenassa.

imia 3

Vuotuinen IMIA on Euroopan suurimpia kansallismielisiä tapahtumia, joka on järjestetty jo 18 vuotta peräkkäin. Radikaaleja kansallismielisiä ympäri Eurooppaa kokoontuu IMIA-marssille kunnioittamaan Imia-saarella 1996 kuolleiden kreikkalaisupseerien muistoa. Marsseille on osallistunut kerralla kymmeniätuhansia ihmisiä.

Tämä on ensimmäinen vuosi, kun Suomen Vastarintaliike oli edustettuna marssilla. Aktivistit pääsivät vierailemaan matkansa aikana muun muassa Kultaisen aamunkoiton päätoimistolla. Tämän vuoden marssilla kuultiin esimerkiksi puolueen parlamentaarikko Ilias Kasidiarisin sekä vangitun puheenjohtajan Nikolaos Michaloliakosin puheet. Michaloliakos piti puheensa puhelimitse vankilasta.

Kreikan poliittinen tilanne on tällä hetkellä erityisen mielenkiintoinen siksi, että vasemmistopopulistinen vaalivoittajapuolue Syriza on pyörtänyt monia lupauksiaan. Tämän uskotaan lupaavan Kultaisen aamunkoiton kannatuksen nousua lähitulevaisuudessa. Kultainen aamunkoitto on Kreikassa ainut varteenotettava puolue, joka ajaa tiukkaa EU-vastaista linjaa. Maan hallitus ja valtamedia ovat kuitenkin pyrkineet estämään puolueen pääsyn valtaan. Kultaisen aamunkoiton vaalikampanjointia on esimerkiksi häiritty pidättämällä puolueen johtajia tekaistuin syyttein.

Kansallinen Vastarinta tulee julkaisemaan pian artikkelin aktivistien matkasta Kreikkaan! Alla kuvia ja videoita tämän vuoden tapahtumasta.

 

imia 2imia 4imia 5imia 6imia 8imia 10imia 9

 

Toimitus

3 KOMMENTIT

Comments are closed.