Koti Uutisia Pohjoismaat Vastarintaliike hakee lupaa paikan saamiselle Norjan Arendal-viikolla

Vastarintaliike hakee lupaa paikan saamiselle Norjan Arendal-viikolla

0

Pohjoismainen Vastarintaliike lähetti lauantaina 19. toukokuuta hakemuksen luvalle saada vuokrata paikka Arendal-viikolta, joka on Norjan vastine Ruotsin Almedalen-viikolle ja Suomiareenalle. Tapahtumaa kuvaillaan “Norjan suurimmaksi poliittiseksi kohtaamispaikaksi”, ja se järjestetään 13.–19. elokuuta.

Järjestäjien mukaan tapahtuma on “poliittinen kohtaamispaikka”, joka on tarkoitettu poliittisille toimijoille ja politiikasta kiinnostuneille ihmisille. Vaikka tapahtuman kirjoitetaan olevan “avoin kaikille”, järjestäjät suhtautuvat varauksella siihen, että “epädemokraattiset” tai “väkivaltaa ihannoivat” toimijat saisivat osallistua. Vastarintaliikkeen Norjan-johtaja Haakon Forwald kommentoi lupahakemusta seuraavasti:

– Olemme hakeneet lupaa osallistua, sillä haluamme olla siellä, missä politiikasta keskustellaan. Olemme sitä mieltä, että tämä on loistava tilaisuus keskustella ihmisten kanssa ja levittää sanomaamme.

Uskotko hakemuksen menevän läpi?

– Jos ajatellaan Arendal-viikon järjestäjiä ja sitä, jos he tulevat hylkäämään hakemuksemme, he todennäköisesti perustelevat sitä niin, että järjestömme on “epädemokraattinen”. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että lupaa kannattaa kaikesta huolimatta yrittää saada. Mahdollinen luvan hylkääminen tulee sitten todella vahvistamaan kritiikkimme päivän niin kutsuttua demokratiaa kohtaan.

Onko Vastarintaliike sitten oikeasti epädemokraattinen? Entä mitä tapahtuu, jos järjestön hakemus hylätään?

– Olemme tämän päivän niin kutsutun liberaalin demokratian vihollisia, demokratian, joka on niin kaukana kansanvallasta (todellisesta demokratiasta) kuin voi olla. Meidän näkemyksemme Pohjolasta ja pohjoisesta kansasta tarkoittaa sananvapautta sekä nykyisyyttä merkittävästi kattavampaa vaikutusvaltaa kansalle. Emme siis ole epädemokraattisia sanan todellisessa merkityksessä.

Mitä jälkimmäiseen kysymykseen tulee, otamme siihen kantaa sitten, jos hylkäävä päätös asiasta tulee. Kehotan asiasta kiinnostuneita seuraamaan Motstandsbevegelsen.orgia, Frihetskamp.netiä sekä Nordfrontia.

Lähteet: Frihetskamp, Nordfront