Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Vastarintaliike Almedalenissa – toinen päivä

Vastarintaliike Almedalenissa – toinen päivä

3

Vastarintaliikkeen menestys Almedalenissa jatkui myös toisena päivänä. Lauantaina poliisi näytti itsestään huonoimmat puolensa, mutta siitä huolimatta tunnelma oli huipussaan ja kansa yhtä kiinnostunutta pohjoismaisesta kansallissosialismista kuin perjantainakin.

Päivä alkoi vähän vaille yhtätoista aamulla, ja ihmisiä vieraili teltalla tasaiseen tahtiin huolimatta Gotlantiin rantautuneesta sateisesta säästä. Nordfront lähti vierailemaan syndikalistien teltalla tarkoituksenaan käydä heidän kanssaan poliittinen väittely. Nordfront sai kuitenkin vastaansa vain hylätyn ja kumollaan olleen teltan sekä syndikalistista propagandamateriaalia kastumassa sateessa ilman mitään suojaa. Eräs poliisi tuli paikalle ja ihmetteli, mitä Nordfrontin toimittajat tekivät paikalla.

Vastarintaliikkeen teltta.
Edes syndikalistit itse eivät näytä arvostavan omaa kansalle vihamielistä materiaaliaan kovin korkealle; propagandaa oli levällään sateessa.

Hieman ennen puolta päivää aktivistit kävelivät vihreiden lehdistötilaisuuden eteen banderollin kanssa ja huusivat puolueen poliitikkojen olevan kansanpettureita. Tästä poliisi suuttui niin, että ilmestyi paikalle yhtäkkiä ja pidätti yhden aktivisteista. Myös Aftonbladet kirjoitti tapauksesta ja esitti kysymyksen, onko sallittua tulla “häiritsemään tuolla tavoin” vihreitä. Vastarintaliikkeen läsnäolo ja avoimet protestit poliittisia vallanpitäjiä vastaan ovat nähtävästi saaneet vallitsevan järjestyksen liikkeelle Almedalenissa.

Vähän ajan kuluttua myös toinen, megafonia pitänyt aktivisti pidätettiin epäiltynä yleisen järjestyksen häiritsemisestä vihreiden lehdistötilaisuudessa. Hänet pidätettiin heti tultuaan ulos ravintolasta, jolloin poliisiauto ilmestyi kuin tyhjästä ja aktivisti vietiin autoon. Ensin pidätetty aktivisti pidätettiin siksi, koska hän oli epäilyjen mukaan yrittänyt estää megafonia kädessään pitänyttä toveria tulemasta pidätetyksi. Voimme vain todeta, että protestoiminen poliittisia vastustajia vastaan on hyvä asia – niin kauan kuin vain itse olet järjestelmän puolella!

Poliisi jatkoi vielä tämänkin jälkeen stasilaisia metodejaan. Nordfrontin ollessa vielä syndikalistien teltalla yksi paikalla ollut syndikalisti hyökkäsi naispuolisen Nordfrontin toimittajan kimppuun. Kun yksi Nordfrontin kameramiehistä lähestyi syndikalistia puolustaakseen naispuolista kollegaansa, poliisi otti hänestä kiinni ja vei hänet poliisiautossa pois paikalta kuljettaen hänet kolmen kilometrin päähän Visbystä. Hän pääsi takaisin Almedaleniin myöhemmin iltapäivällä. Tuolloin myös toinen kahdesta aiemmin pidätetystä aktivistista päästettiin menemään poliisilaitokselta hänen oltuaan putkassa pari tuntia. Häntä ei kuulusteltu, mutta häntä epäillään kuitenkin edelleen yleisen järjestyksen häiritsemisestä sekä “paossa avustamisesta”. Muutama tunti myöhemmin myös megafonin pitäjä päästettiin vapaaksi. Häntä epäillään rikoksista järjestyslakia vastaan.

Banderollin kanssa mentiin päivän aikana vielä Aftonbladetin teltalle:

Nordfront oli paikalla, kun kokoomusjohtaja Anna Kinberg Batraa haastateltiin. Hän muun muassa väitti pystyvänsä ratkaisemaan kaikki Ruotsin ongelmat. Haastattelun aikana Kinberg Batra ilmaisi inhonsa Vastarintaliikkeen läsnäololle tapahtumassa.

Kello 17 Suomen aikaa Vastarintaliikkeen puhujat alkoivat pitää puheita. Ensimmäisenä puheen piti ryhmänjohtaja Magnus Wardmo, jonka aiheena oli maaseudun nykyinen näivettyminen ja puolestaan tulevan pohjoismaisen kansallissosialistisen yhteiskunnan omavaraisuuden tärkeys.

Magnus Wardmo pitää puhetta.

Kuten ennalta luvattua, Wardmon jälkeen puheen piti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja Simon Lindberg, jonka aihe koski Vastarintaliikkeen saamaa valtavaa julkisuutta osallistumisestaan Almedaleniin. Hän kohdisti puheensa myös sananvapautta vihaaville poliitikoille, joiden mielestä Vastarintaliikettä vastaan tulee taistella kaikin keinoin. Lindberg vastasi myös väitteisiin, joiden mukaan Vastarintaliike olisi terroristijärjestö. Hän sivusi puheessaan feminismiä lausumalla, että feministit tosiasiassa vihaavat naisia ja naiseutta.

Simon Lindberg puhuu.

“Vastarintaliike puolestaan kunnioittaa naisellisia naisia, miehekkäitä miehiä ja molempien välistä luonnollista sidettä”, Lindberg tähdensi.

Lindbergiä haastatteli illemmalla freelancetoimittaja Jonathan Kärre, joka kirjoittaa medium.comiin sekä flashback.se:hen.

Illan päätteeksi Nordfront oli paikalla aiemmin päivällä kansanpetturiksi julistetun vihreiden poliitikon Gustav Fridolinin pitäessä puhetta. Puheen aikana hän alkoi jankuttaa “natsismin ja rasismin” äärimmäisestä pahuudesta.

Vihreiden Gustav Fridolin pitää puhetta ja kauhistelee natsismin ja rasismin pahuutta.

Päivän aikana syntyi monia antoisia keskusteluja ihmisten kanssa, ja suunnitelluista aktiviteeteista tuli kaiken kaikkiaan onnistuneita. Ei jää epäselväksi, kuka on Almedalenin suuri voittaja!

 

Nordfront.se

3 KOMMENTIT

Comments are closed.