Koti Artikkelit Vastarintaliike Vastamedian jakoa Rauman joulumarkkinoilla

Vastamedian jakoa Rauman joulumarkkinoilla

6

Porin ryhmä jalkautui sunnuntaina 18. joulukuuta Rauman joulumarkkinoille jakamaan suurten suomalaisvastaisten mediatalojen sanomasta radikaalisti poikkeavaa Vastamedia-lehteä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Raumalla jaettiin materiaalia kadulla suoraan ihmisille.

Tori vilisi markkinahumua seuraamaan tulleita ihmisiä, ja ilmassa oli joulun tuntua. Vastaanotto ryhmää kohtaan oli pääosin neutraalia ja positiivistakin.

Hieman kello 14:n jälkeen, suurimman väenpaljouden aikaan, ryhmä alkoi jakaa lehtiä ihmisten ensin hieman kummastellessa toimintaamme. Monet olivat kuitenkin kiinnostuneita ryhmäläisten jakamasta lehdestä ja Vastarintaliikkeen sanomasta, ja molemmista paremmin selostettuaan ryhmäläiset saivat osakseen positiivistakin palautetta. Yhtäkään suoran negatiivista kommenttia eivät ryhmäläiset lehtiä jakaessaan kuulleet. Edes järjestyksenvalvojat eivät kiinnittäneet ryhmäämme kielteistä huomiota koko aktivismin aikana.

Puolessavälissä aktiviteettia paikalle ilmestyi humaltunut mies, joka lähestyi lehtiä jakaneita ryhmäläisiä. Mies kertoi olevansa periaatteessa samaa mieltä yhteiskunnallisista asioista kuin aktivistimme, mutta sen sijaan, että mies olisi kysynyt heiltä enempää jotain olennaista Vastamediasta tai ideologiastamme, hän alkoi jonkin verran kiihtyneenä tivata ryhmäläisiltä kummallisia epäolennaisuuksia. Kaksi miehen seurassa ollutta naishenkilöä yritti rauhoitella tätä, mutta mies ei kuunnellut heitä.

Tilanne päätyi lopulta siihen pisteeseen, että mies tarttui erään ryhmäläisen päähän. Aktivistit tekivät miehelle kuitenkin sanallisesti selväksi, ettei heihin tule koskea. He siirsivät miehen käden pois. Naishenkilöt olivat tulleet uudestaan paikalle oltuaan hetken kauempana. Tämän jälkeen mies hieman rauhoittui, ja ryhmäläisten keskusteltua jonkin aikaa miehen kanssa tämä päätti lähteä pois paikalta.

Markkinapaikalle osui myös vasemmistohenkinen nuori mies. Yksi ryhmäläisistä kävi hänen kanssaan pitkän keskustelun monenkirjavista aiheista, aina antiikin Kreikasta sukupuolivähemmistöihin. Miehen mielestä muun muassa avoin homoseksuaalisuus oli hyväksyttävämpää kuin perhearvoille perustuva tasapainoinen yhteiskunta.

Miehelle perusteltiin kattavasti, miksi kansallissosialistinen ideologia kaikessa luonnonmukaisuudessaan on terve vaihtoehto nykyiselle sairaalle yhteiskuntajärjestykselle, mutta hän kieltäytyi kuuntelemasta lehtiä jakanutta ryhmäläistä ja alkoi itsepintaisesti toistaa ja jankuttaa samoja vasemmistolaisia onttoja argumentteja moneen kertaan.

Puoli neljän aikoihin iltapäivällä markkinat alkoivat hiljentyä ja ihmiset suunnata kohti kotejaan. Ryhmä tuli samalla siihen tulokseen, että oli aika päättää onnistunut katutapahtuma. Ryhmä jätti lähtiessään lehtiä vielä paikalliseen ostoskeskukseen.

Ryhmälle selvisi päivän aikana, että Raumalta löytyy enemmänkin kiinnostusta liikkeen sanomaa kohtaan. Perusaktivismia onkin suoritettu kaupungissa jo monen kuukauden ajan, ja toiminta kehittyy kaiken aikaa. Sen kehittämiseksi yhä monipuolisemmaksi tarvitaan kuitenkin lisää ihmisiä, jotka ovat valmiita työskentelemään aktiivisesti liikkeen kasvamiseksi ja kansallissosialistisen yhteiskunnan saavuttamiseksi. Et voi olettaa, että joku muu tekee työn yhteiskunnan parantamiseksi puolestasi. Liity siis mukaan toimintaamme jo tänään TÄÄLLÄ!

Porin ryhmä haluaa lisäksi toivottaa kaikille Kansallisen Vastarinnan lukijoille sekä liikkeen aktivisteille, jäsenille ja tukijoille hyvää joulua!

 

Maria Pöysti

6 KOMMENTIT

  1. Oikein hyvää joulua myös Porin ryhmälle, kuten kaikille Vastarinta-aktiiveille, -jäsenille sekä -tukijoille! Aamun kajo meitä jo ympäröi, valkeus on tulossa.

  2. Hienoa että katutoiminta jatkuu kaikesta painostamiaesta huolimatta!

  3. Hieno raportti. Olisi erittäin mielenkiintoista saada videoitua tällainen (asiallinen) väittely, siitä olisi helppo pohtia argumentteja ja vertailla kenen maailmankuva kuulostaa terveimmältä.

Comments are closed.