Koti Artikkelit Vastaanottokeskustapahtuma Vuosaaren hotelli Vuorannassa

Vastaanottokeskustapahtuma Vuosaaren hotelli Vuorannassa

5

AK_Vuosaari

Helsingin Vuosaaressa merenrantatontilla sijaitsevassa hotelli Vuorannassa järjestettiin maanantaina pakolaisinfo liittyen samaiseen tilaan perustettavaan vastaanottokeskukseen. Paikalla oli myös Vastarintaliikkeen aktivisteja.

Koko tapahtuma tuntui heti alusta asti olevan vähintäänkin surkeasti järjestetty, sillä tilaan ei ollut hankittu edes vehkeitä, joihin ääneen pääsevät ihmiset olisivat voineet puhua ilman, että tarvitsee huutaa. Näinkin itsestäänselvän asian huomioimatta jättäminen oli kuitenkin vasta ensimmäinen merkki siitä, ettei tapahtuman taustalla olevia ihmisiä todellisuudessa edes kiinnosta kuulla ihmisten mielipiteitä, kun kyseessä on heidän oma bisneksensä.

Heti tilaisuuden alussa oli havaittavissa ihmisten tuohtumus koko tilannetta sekä SPR:n toimintaa kohtaan. Keskustelu yltyikin toisinaan melkoiseksi huutomyrskyksi vähän kaikkien osapuolten välillä.

Tapahtumassa ensimmäiseksi ääneen päästetty SPR:n järjestöpäällikkö Ari Hakala kertoi, että ensimmäiset “pakolaiset” tulevat paikalle tiistaiaamuna. Hän ei kuitenkaan osannut kertoa, tuleeko paikalle lapsiperheitä, naisia vai aikuisia miehiä – siis siitä huolimatta, että nämä saapuvat alle vuorokauden päästä kyseisestä tapahtumasta! Alkuun paikalle tulee sata asukasta, mutta myöhemmin määrä lisätään noin kahteensataan henkeen.

Paikalla tapahtumajärjestäjien joukossa ollut Juha-Pekka Turunen kertoi kysyttäessä, että kiinteistö on vuokrattu AM2 Palvelut Oy -nimiseltä firmalta, joka on vuokrannut paikan kiinteistön omistavalta yritykseltä. Paikalla ollut asukas selvitti, että firma on perustettu vasta kuukausi sitten! Kyseessä on siis ilmiselvä bulvaanifirma, jollaisen käyttäminen on Suomessa laitonta. Tämä herättääkin kummastusta, sillä SPR:n edustajat vakuuttivat illan aikana, että kaikki asiat on tehty lakien mukaisesti. Pakolaisbisneksellä elantonsa tekevien ihmisten härskiydellä ei ole mitään rajaa.

Tämän jälkeen ääneen päästettiin Markku Riistama, joka tulee toimimaan keskuksen väliaikaisena päällikkönä. Hän kertoi olleensa avaamassa myös kahta muuta keskusta. Hän ei osannut kyselijöille kertoa, tuleeko paikka olemaan pysyvä vai väliaikainen. Joka tapauksessa hän kertoi, että paikka tulee olemaan siinä vähintään puoli vuotta ja todennäköisesti vähintään useamman vuoden. Paikan vuokrasopimus on toistaiseksi voimassaoleva ja siinä on puolen vuoden irtisanomisaika. Tähänkään kukaan ei osannut suoralta kädeltä vastata, vaan heidän piti ottaa yhteyttä toisaalle asian selvittämiseksi. Vastausta ei myöskään osattu antaa esimerkiksi siihen, onko asiaa käsitelty kaupunginvaltuustossa.

Kun yleisö pääsi ensimmäisen kerran kunnolla ääneen, aloitti vieressä sijaitsevan taloyhtiön puheenjohtaja melko hyvin pohjustetulla SPR:n morkkaamisella. Hän kertoi, että kiinteistövälittäjät ovat jo ottaneet yhteyttä kertoakseen, että vain muutaman vuoden ikäiset omistusasunnot tulevat jatkossa olemaan paljon hankalampia myydä uudistuneen tilanteen vuoksi. Suurimmalla osalla asukkaista on vielä velkaa asunnoistaan ja asuntojen arvokin on ehtinyt jo laskea vastaanottokeskuksen vuoksi.

SPR ei ollut ottanut mitään yhteyttä taloyhtiöiden edustajiin, vaan he joutuivat itse kaivamaan tiedon perustettavasta keskuksesta. SPR:n edustaja kertoikin aivan pokkana olevansa mukamas pahoillaan siitä, että keskus perustettiin pika-aikataululla. Mainittakoon, että lähin asutus keskukselta on alle viidenkymmenen metrin päässä.

Yleisesti ottaen suurimpaan osaan asukkaiden esittämistä tarkentavista kysymyksistä järjestäjät vastasivat etteivät he tiedä, tai että joku toinen auktoriteetti, joka ei ole paikalla, tietää tämän. Käsien pesemistä. Jotkut ihmettelivätkin, miten he edes kehtaavat tulla paikalle nolaamaan itsensä noin valmistautumattomina.

Useampi asukas esitti myös huolensa talon homeongelmasta, joka voi aiheuttaa kroonisia vaivoja. Talo on sellaisesta kärsinyt ja on siksi ollut asumiskelvoton, joten miksi se nyt kelpaa “pakolaisille”? Tämä ei myöskään ole pelkästään näiden maahan tunkeutuvien ongelma, vaan siitä tulevat kärsimään myös talossa työskentelevät henkilöt.

Niin ikään useat miettivät, onko “pakolaisia” tarkistettu esimerkiksi tuberkuloosin varalta. Tähänkään kysymykseen ei osattu vastata suoraan, vaan SPR:n väki alkoi selittää, että perustarkastus on jokaiselle tehty. Tähän ei kuitenkaan kuulu sen tarkempaa tautien analyysiä. Lysti tietysti suoritetaan yksityisellä lääkärillä lääkärikeskus Aavassa. Kymmenen pistettä hänelle, joka arvaa, kuka tämän lääkärireissun maksaa.

Maahanmuuttoa puolustavat lähialueen asukkaat perustelivat “humaania” maailmankatsomustaan muun muassa sillä, kuinka suomalaiset maksavat valtiolle 200 000 euroa enemmän kuin vaikkapa tänne tuleva aikuinen mies, joka kuulemma menee suoraan työelämään ilman kaiken maailman koulutuksia ja muita rasitteita.

Kuudennen luokan luokanopettajaksi itsensä esitellyt Susanna Vihervaara kertoi, että hän on luokkansa kanssa yhdessä pähkäillyt, miten he voisivat maahanmuuttajapoloisia auttaa. Hän siis käyttää virkansa tuomaa auktoriteettia hyväkseen pakottaakseen mistään mitään tietämättömät lapset suorittamaan hänen ideologista tahtoansa. Auttamiskeinoksi kerrottiin villasukkien kutominen. Tuberkuloosista kysellyt mies olikin pöyristynyt kuullessaan, että opettaja on valmis tuomaan lapsia potentiaaliseen tautipesäkkeeseen.

Mitä pidemmälle ilta eteni, sitä lämpimämmäksi kävivät ihmisten tunteet. Erään paikalla olleen miehen kysyessä ääntä pitäneeltä ulkomaalaisnaiselta, mistä hän saa elämiseensä rahaa, alkoi tämän ja toisen huntuun pukeutuneen naisen suusta sellainen huutokonsertti, ettei siitä saanut mitään muuta selvää kuin toisinaan kaikuneet “rasisti”-syytökset. Jäi epäselväksi, poistettiinko naiset vai poistuivatko he itse tilasta. Heidän huutonsa kuului kuitenkin vielä pihalta sisälle asti. Ei myöskään selvinnyt, mistä nämä rahansa saavat. Esimakua tulevasta kulttuurien kohtaamisesta samassa rakennuksessa?

Pari tuntia jatkuneen SPR:n vastuusta luistamisen ja valehtelun jälkeen kyllästyneet ihmiset alkoivat valua pois paikalta. Järjestäjät ilmoittivat, että tapahtuma oli tässä ja lähdimme itsekin pois.

 

Toimitus

5 KOMMENTIT

  1. “Maahanmuuttoa puolustavat lähialueen asukkaat perustelivat ”humaania” maailmankatsomustaan muun muassa sillä, kuinka suomalaiset maksavat valtiolle 200 000 euroa enemmän kuin vaikkapa tänne tuleva aikuinen mies, joka kuulemma menee suoraan työelämään ilman kaiken maailman koulutuksia ja muita rasitteita.”

    SPR:ltä on unohtunut sellainen pieni talouteen vaikuttava tekijä kuin maahantunkeutujan edustama rotu.

  2. Tämä ei voi olla… siis tämä on totta!? Samaan aikaan kun Suomen “valtio” säästää, tiukentaa budjettikuria, vähentää mummon vaippoja ja tekohammasrahoja on olemassa hyypiölauma jonka mielestä ghanasta kotoisin oleva terroristi on oikeutettu oleskeluun sic. maassa joka tapeltiin nimenomaan sille mummolle. Meiltä vaaditaan hyväksyntää, sietokykyä ja ymmärtämystä. Käännetäänpä asia toisin. Kuinka moni luulee saavansa humaania kohtelua heiluessaan kiljurönttö kourassa naisia klähmien Riadin kaduilla? Jos tätä maata hallinnoivat retkut eivät kohta ala herätä, heidät herätetään surulliseen unen näköön.

  3. Koska Vastarintaliike alkaa järjestämään omia vastaanottokeskustapahtumia? Ei näistä SPR:n tilaisuuksista ole mihinkään.

Comments are closed.