Koti Artikkelit Vastaanottokeskustapahtuma Helsingin Pitäjänmäessä

Vastaanottokeskustapahtuma Helsingin Pitäjänmäessä

11

Vastarintaliikkeen aktivisti sekä muutama tukija osallistuivat Helsingin Pitäjänmäessä perustetun kahden vastaanottokeskuksen vuoksi järjestettyyn keskustelutilaisuuteen.

hkivok2

Tapahtumapaikkana toiminut paikallinen kirkko oli täynnä ihmisiä, joita kiinnostivat heidän kotikulmilleen perustetut keskukset. Hanketta johtavan Luona Oy:n edustajan Pekka Tuomolan mukaan näihin on sijoitettuina yhteensä noin 650 miestä.

Tilaisuuteen oli saatu myös kaksi “pakolaista” paikallisista keskuksista. Toinen heistä kertoi olevansa 26-vuotias ja työskennelleensä kotimaassaan Irakissa turvallisuusalan firmassa. Hän myös kertoi olevansa Basran kaupungista, joka Wikitravel-sivuston mukaan kuuluu Irakin turvallisempaan alueeseen.

Toinen “pakolainen”, 29-vuotias mies, kertoi kotimaassaan työskennelleensä ilmavoimissa sotilaana. Tämä herätti kysymyksen, miksi hän nyt tarkalleen ottaen on “pakolaisena” Suomessa. Eikö hänen pitäisi olla sotimassa? Molemmat myös kertoivat jättäneensä perheensä Irakiin (sodan ja kaaoksen keskelle), mutta “toivovansa”, että jonain päivänä he saisivat myös vaimonsa ja lapsensa Suomeen.

Ääneen päästettiin myös naispuolinen poliisi, joka kertoi, ettei vastaanottokeskusten toiminta nimenomaan Pitäjänmäessä ole “toistaiseksi” näkynyt rikostilastoissa. Hän ei kuitenkaan edes lähtenyt avaamaan syyskuun lopulla Helsingin poliisista annettua lausuntoa, jonka mukaan keskukset ovat aiheuttaneet piikkejä rikostilastoissa ympäri Suomea.

Pekka Tuomola.
Pekka Tuomola.

Myöhemmin sama poliisi myös kertoi, että ihmisten kannattaisi varautua esimerkiksi turvasumutteilla, pitämällä avaimia valmiiksi kädessä ja olemalla valmiita soittamaan heti eteenpäin, jos joku ahdistelee. Tätäkään turinaa ei jatkettu perustelemalla, miksi suomalaisten tulisi kotimaassaan pelätä yhtään ketään. Mikäli pakolaiset ovat täysin harmitonta ja rauhaa rakastavaa porukkaa, miksi poliisi kehottaa valkoisia naisia kantamaan turvasumutetta mukana?

Paikalliset kertoivat esimerkkejä omista ja tuttujensa kokemuksista “pakolaisten” suorittamasta seksuaalisesta häirinnästä. Tähän keskuksia veronmaksajien piikkiin ylläpitävän Luona Oy:n toinen edustaja, Kutomotien keskuksen johtaja Mika Tolppola totesi, että tulijoille kerrotaan kyllä, ettei Suomessa saa ahdistella naisia. Hän ei kuitenkaan kertonut, miksi ylipäätään aikuisille miehille pitää kertoa, ettei naisia, usein vieläpä alaikäisiä, saa ahdistella, kähmiä tai häiritä muutenkaan.

Luona Oy esitti myös erikoisen pyynnön siitä, että he haluaisivat vapaaehtoisia toimimaan pakolaisten hyväksi. Vaikka firma tekee järkyttävät summat rahaa pakolaisbisneksellä, haluavat he vielä ilmaista työvoimaa! Törkeyden huippu. Asian ilmoille kajauttanut Tuomola kertoi, että häneen voi ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen pekka.tuomola[at]luona.fi.

Paikalla oli runsaasti ihmisiä, jotka selvästi vastustivat keskuksia ja olivat huolissaan pakolaisten rikollisuudesta. Löytyipä tilaisuudesta kuitenkin myös siirtolaisuutta puolustavia henkilöitä. Eräs nainen esimerkiksi suositteli, että jos suomalaiset eivät halua itselleen käyvän mitään ikävää, niin älkööt liikkuko pimeällä ulkona. Hän siis haluaisi kantasuomalaisten lukittautuvan koteihinsa, jotta laittomilla siirtolaisilla olisi hyvä olla.

Monet maahanmuuttoa puolustaneet henkilöt olivat selvästi tapahtumaa vetäneen papin tuttuja, sillä hän osasi nimetä heitä nimeltä, kun he pyysivät puheenvuoroa. Kaikki tutut argumentit käytiin läpi: “Olen asunut ulkomailla, joten osaan sanoa heidän olevan hyvää väkeä.” “Tekeehän suomalaisetkin rikoksia.” “Rasismin vuoksi he syrjäytyvät.” Ja niin edelleen.

Tapahtuman vetänyt pappi Arto Antturi.
Tapahtuman vetänyt pappi Arto Antturi.

Tapahtuman virallisen osuuden jo päätyttyä luoksemme tuli keskustelemaan useampia henkilöitä, jotka ilmaisivat ärtymyksensä tapahtumajärjestäjien tekopyhyydestä. Tämän kuuli myös eräs “suvaitsevainen”, joka päätti tulla ilmaisemaan oman näkemyksensä kansallismielisistä arvoistamme. Hänen ainoaksi argumentikseen tosin jäi se, kuinka me “pelkäämme” syyttä suotta viattomia mamupoikia ja kuinka “pelkomme” puolestaan aiheuttaa ei-valkoisten syrjäytymistä.

Tilastollista keskustelua afrikkalaisten ja arabien heikosta yhteiskunnallisesta suoriutumisesta Euroopan eri maissa hän ei osannut kommentoida. Saimme tietää olevamme “hommaforumilaisia” ja lukevamme James Hirvisaaren “pelottelublogia”. Hysteerinen suvaitsevaisuuden puolestapuhuja ei kuitenkaan osannut vastata kysymykseen siitä, millä tavalla tilastotiedon kertominen on pelkäämistä.

Suosittelemme Pitäjänmäen asukkaita – ja kaikkia muitakin suomalaisia – vastustamaan laitonta siirtolaisuutta paikallisella tasolla. Tulosta DIY-sivultamme materiaalia ja levitä asuinalueellasi: vastarinta.com/Diy

 

Jesse Torniainen

11 KOMMENTIT

 1. Hyvää työtä jälleen kerran!
  Naurattaa tuo “pitämällä avaimia valmiiksi käsissä”. Mitähän hyötyä siitä nyt sitten on? Avaimet viedään ja lisää vahinkoa syntyy, niinkö?
  Eipä yllätä myöskään tuo, että “suvakilla” on argumentit todella vähissä, millä puolustella tätä sairasta menoa.

 2. Mitähän turvasumutteita tämä poliisi suosittelee? Harmillisesti itseäni ei huvita kantaa laittomuuksia (mitä tietämäni sumutteet lähinnä ovat tässä maassa) mukanani, mutta jonkinlaiselle itsepuolustusvälineistölle olisi ollut viimeksi tänään tarvetta, kun arabimies kävi bussissa käsiksi pyllyyn ja ylävartaloon pakoreittien ollessa ruuhkan vuoksi tukossa. Täydessä bussissa ei kannata tietenkään sumuttelemaan ruveta, mutta eihän sitä tiedä koska vastaavaa tai pahempaa saa kokea jossain, missä muita ei olekaan lähellä.

  • On myös lupavapaita turvasumutteita, jotka kuulemma antavat parin minuutin etumatkan jos suoraan naamaan ammut. Googlaamalla löytyy ja maksaa 30-40 euroa. Toinen vaihtoehto on hoitaa itselleen luvat kantaa niitä jyrkempiä sumuja, joita mm. poliisit ja vartijat käyttää.

 3. Niin mistä saan vaimolleni sumutteen laillisesti hankittua? Enkä nyt tarkoita mitään turhan päivästä värisumutetta, vaan ihan pippurikaasun.

 4. Naisten käsilaukussa suosittelisin kantamaan taittuvaperäistä, äänenvaimentimella varustettua konepistoolia. Muu ei tehoa. Nuo kuullut “suojakeinot” naiveja ja tehottomia matu-lössiä vastaan. Jotakin järkeä pitäisi puheissa olla.

  Tämän maan paskaeliitti on sekaisin.

  • Se nyt tuskin on realistista saada mitään pyssyä kellekään käsilaukkuun, kuin sekin laki tiukennettiin vuosia sitten Auvisen takia. Vaan en kysellyt nyt huvin vuoksi vain ihan oikeesti miten saa laillisesti kaasun? On se kumma että tääl pitää jatkuvasti olla huolissaan lähimmäisistä, kun oma eliitti tuo tänne vihollisia ja pistää meidät veronmaksajat vaaraan. Itse asuvat suojatuilla alueilla, rikkaat kapitalistipaskiaiset. Kolmas maailmansota on jo alkanut. Ja nyt on aika ihmisten herätä.

 5. No jos minä nyt näin pikatutkimuksella jotakin asiasta ymmärsin niin lupa pitäis hankkia poliisilta. Toisaalta vaikka paprika/ pippurisumute vaatii luvan se ei ole ase ja siitä rangaistaan vain ja ainoastaan järjestyslain perusteella ts. samat sakot mitkä saa vaikka kynäveitsestä. Sumutetta saa pitää vapaasti kotonaan tai autossaan. Se ei ole rangaistava (siis pilipalisakotettava) juttu. Sitä saa tilata EU alueelta postitse, eikä se ainakaan ole vielä mitään kieltotavaraa. Asiasta on olemassa KKO:n enakkopäätös vuodelta 2010.
  Yleisesti ottaen onhan tämä ihan perseestä kun vielä viiskymppisenä joutuu jossakin savossa turvautumaan samoihin kepposiin joita opetteli 30 vuotta sitten jossain Tumbassa ja Märstassa. Ja joku pipipääsuvakki kehottaa olemaan illat sisällä lukkojen ja kaltereitten takana.

 6. Suomen ja Euroopan systeemit ovat niin tosi aivottoman typeriä että siellä ei saa edes puolustaa itseään.
  Meilläpäin taloon tai autoon tunkeutujat, aseelliset tai eseettomat voi huoletta ampua hengiltä. On kaupunkeja joissa lailla on säädetty että pitää olla ase talossa (sitä ei valvota) ja se on pudottanut rajusti rikostilastoja. Austraaliassa otettiin aseet pois kansalaisilta 25 v sitten ja rikollisuus on räjähtänyt ylös. Vain rikollisilla on aseet ja poliiseilla jotka eivät koskaan ehdi paikalle ajoissa kun istuvat kahvia juomassa ja munkkeja jäyhämässä.

 7. Jahipaun virossa myy pippurisumutteita, oliko se nut 3€ purkki, tai tee se itse, habanero chili shotti, lasolia sitä auton ikkunanpesuainetta, vauvaöljyä. Alimmaisen tökötin valmistus on helppoa kuin kahvin keitto. Älkää nyt saivarrelko ettei näin saa tehdä. Sitä siihen kissankoulittimeen eli kukkien kastelu pulloon, ja kohta kukaan ei näe mitään. Epäilijöille kehotan kokeilemaan itseensä.

Comments are closed.