Koti Artikkelit Vastaanottokeskuskiista Kihniössä

Vastaanottokeskuskiista Kihniössä

7

Kansallisen Vastarinnan lukija kävi kuuntelemassa Kihniön vastaanottokeskusinfotilaisuutta ja kirjoitti kokemuksistaan.

Lukijan kuva.
Lukijan kuva.

Osallistuin keskiviikkona 7. lokakuuta Kihniön Puumilassa järjestettyyn tiedotustilaisuuteen, jossa käsiteltiin tulevaa vastaanottokeskusta, jonka olisi määrä alkaa toimia jo tänään maanantaina vanhan kotiteollisuuskoulun tiloissa. Ilmoitus näin nopeasta aikataulusta on tullut kaikille kihniöläisille yllätyksenä samoin kuin se, että rakennukseen majoitettaisiin jopa 200 tulijaa. Rakennuksen ostanut terveysalan yhtiö Pihlajalinna oli sopinut asiasta nopeasti maahanmuuttoviraston kanssa sunnuntaina.

Luulin saapuneeni paikalle hyvissä ajoin, mutta olin väärässä. Varsinainen sali oli jo täynnä ja paljon ihmisiä oli vielä salin ulkopuolellakin. Sieltä minäkin jouduin keskustelua seuraamaan. Paikallinen ystäväni kertoi, että kihniöläiset ovat sellaisia, jotka tulevat paikalle erittäin aikaisin ja tilaisuuden loputtua poistuvat välittömästi. Kuvaus piti paikkansa. Yllätyin ennen kaikkea väenpaljoudesta. Suuri osa oli keski-ikäisiä ja vanhuksia, mutta olipa paikalla myös lapsiperheitä.

Aluksi Kihniön kuntaa edustava Petteri Wiinamäki piti pitkän selostuksen siitä, kuinka he eivät voineet tälle päätökselle mitään. Siinä sivussa hän vähän piikitteli Pihlajalinnan edustajiakin. Hän ei selvästikään nauttinut tehtävästään selittää tilannetta kuntalaisille ja antoikin ymmärtää, ettei kukaan muu kunnan edustajista halunnut ottaa tehtävää hoitaakseen.

Wiinamäen pestyä kätensä asiasta ja annettua mikrofonin vihdoin Pihlajalinnan edustajalle eivät kaikki yleisössä malttaneet odottaa varsinaiseen kysymysosuuteen asti. Tunnelma alkoi selvästi lämmetä ja moni kysyikin samoja asioita, joita vastaavissa tilaisuuksissa on ympäri Suomea tuotu esiin. Miten taataan suomalaislasten ja -naisten turvallisuus vastaanottokeskusten tuntumassa? Miksi vain aikuisia miehiä saapuu kriisimaista?

Pakolaiskriisi oli synnyttänyt ärtymystä paikallisissa, eivätkä puhujien vastaukset tyydyttäneet läheskään kaikkia. Myös puhujien kasvoilta saattoi lukea turhautumista; he eivät olleet ensimmäistä kertaa ryöpytettävänä.

Tässä vaiheessa on hieman huomautettava tapahtuman kehnoista järjestelyistä. Tilaisuudessa oli vain yksi mikrofoni, joka pysyi puhujan kädessä. Useat yleisökysymykset jäivätkin monelta kuulematta.

Kihniöläiset vaikuttivatkin porukalta, jolla on jalat maassa ja jotka eivät purematta niele monikulttuurisuuspropagandaa. Kun Pihlajalinnan edustajat yrittävät toistaa sitä samaa monikulttuurimantraa, jota lehdistäkin joutuu lukemaan, oli seurauksena huvittunutta pään pyörittelyä. Korviini kantautui monenlaisia yleisön kommentteja: “Uskomatonta! Puhuuko jotkut oikeasti noin?” sekä “Luuleeko nuo, että me ollaan yhtä tärähtäneitä kuin helsinkiläiset?”

Edustajien puhuessa “korkeasti koulutetuista tulijoista” alkoi yhä useampaa hymyilyttää. “Koneinsinöörejä!”, eräskin heitti. Myös islam synnytti huolestunutta keskustelua niin nuorissa kuin vanhoissa. Samoin Pihlajalinnan edustajia piikiteltiin siitä, kuinka hyvää bisnestä vastaanottokeskusten perustaminen joillekin on.

Jossain vaiheessa myös pakolaisten puolustajat saivat ääntään esiin ja kiivasta väittelyä syntyi yleisössä olleiden kesken. Eräskin paikallinen kommunistimies piti tulisen palopuheen pakolaisten puolesta, muttei onnistunut vakuuttamaan muita. Vastaanottokeskuksen puolustajat olivat yleensä sitä iäkkäintä osastoa ja lähes yksinomaan naisia. Löytyi pakolaiskeskuksen puolustajia nuoristakin – heidän puheistaan paistoi äärimmäisen naiivi ja tunteikas suhtautuminen aiheeseen.

Kihniö on minulle jo ennestään tuttu paikka, ja tämän tilaisuuden jälkeen minulle jäi kihniöläisistä entistä parempi kuva. Heillä on pieni ja rauhallinen kunta. Toivottavasti se saakin pysyä sellaisena.

 

Vieraileva kirjoittaja

7 KOMMENTIT

 1. On järkyttävää kuinka vastaanottokeskuksia perustetaan vastoin kuntalaisten mielipidettä jopa kahden päivän varoitusajalla, kuten Kihniössä. Ahneet yritykset saavat perustaa nyt viranomaisten hiljaisella hyväksynnällä täysin voimassa olevien rakennuskaavojen vastaiseen käyttöön ( Vantaa Auramo, ( tilojen käyttötarkoitus: teollisuuskäyttö) ja palotarkastamattomiin tiloihin (Nurmijärvi Röykän sairaala)vastaanottokeskuksia.

  Samalla tavalla Kauhavan lentosotakoulun tiloihin perustettu laitos on kaavanvastaista toimintaa. Uskonpa samaa sääntöjen rikkomista tapahtuneen muuallakin…

  Annas olla jos suomalainen rakentaja ottaisi uudisrakennuksensa asuinkäyttöön ilman palotarkastusta tai rakentaisi autotallin rakennusluvilla kesämökin. Kaikki viranomaiset naapurikunnistakin olisivat syyttämässä kaikesta mahdollisesta ja vaatimassa purkamista ja rangaistuksia.

  Karvaisten lapsien ollessa kyseessä näköjään kaikki on sallittua. Pitänee alkaa liikkua 17-vuotiaan papereilla ja kehua olevansa ikäistään vanhemman näköinen. Liikun nykyään ilman papereita ja odotan ilolla ensimmäistä liikennevalvontahetkeä papereitta.

  Jos minulta vaaditaan paperit niin aion tehdä kantelun Eduskunnan oikeusasiamiehelle tarkastavasta poliisista tasa-arvolain 1§ 4. mom. perusteella. Jos maassa saa liikkua 20000 ilman papereita tumman värin oikeuttamana niin eikös silloin 20001 sallita myös vaikka yksi onkin valkoisempi kuin muut…

  Kyse on periaatteesta.

 2. Tämän yhä pahenevan törkeyden mahdollistaa maa hallinnoiva perskeko hallitus jotka samaan aikaa kurjistavat kurjistamistaan alkuperäisväestön etuja. Suomi eroon helsingistä ja rahaksi vaikka oravan nahat. Tornion linja-autoasemalle lappaa tätä väkeä joille p.rkeleille ei edes puuro kelpaa, samaan aikaan kun valtionhallinto lappaa rahaa muillemaille ja kurjistaa suomen kansan kohta semmoiseen piteeseen että ME TARVITSEMME NE PAKOLAISKESKUKSET OMAAN KÄYTTÖÖN! Satan poliittiset turilaat.

 3. Edllisessä esiintyvä kirjoituserheet johtuvat syvästä kiihtymyksestä. Pahoillani.

 4. Paikallisille oli vakuuteltu että tulijat ovat ihan oikeasti lapsia perheineen. Uutisten mukaan ensimmäinen lasti saapui keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Ajoin seuraavana päivänä autolla ohi. Aika hiljaiselta vaikutti vielä. Joku parrakas mehmetti käveli pihalla kännykkäänsä näpräten. En lähde yhden ohiajon perusteella spekuloimaan mitään, mutta tarkkailen tilannetta..

  Pihlajalinnan johtava lääkäri Sanna Määttänen (joka oli myös artikkelissa mainitussa infotilaisuudessa) oli tapaamassa paikallisia eläkeläisiä joita maaniteltiin lahjoittamaan vaatteita pakolaisille.

  Ensi viikon alkupuolla Pihlajalinna järjestää uuden tiedotustilaisuuden. Paikka ja aika ei vielä tätä kirjoittaessa ole tiedossa.

  En tiedä moniko kihniöläinen lukee näitä kommentteja, mutta erityisesti perheellisten kannattaa vierailla täällä: http://www.turvakerroin.com/
  Sumutteiden myynti on räjähtänyt käsiin. Haastateltu yrittäjä ei ole muka ymmärtävinään kasvaneen myynnin syytä: http://yle.fi/uutiset/sokaisevien_turvasumutteiden_myynti_on_rajahtanyt__poliisi_ei_tunne_ilmiota/8359051?fb_action_ids=10205045825333888&fb_action_types=og.recommends

Comments are closed.