Koti Uutisia Kotimaa Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettua syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettua syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä

8
Kuvakaappaus: Yle.

Pitkän linjan vasemmistopoliitikko Pentti Tiusasta syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapausta käsitellään tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Syyttäjä on pyytänyt suljetuin ovin käytävää istuntoa sekä asiakirjojen julistamista salaisiksi.

Seksuaalirikossyytteet ovat saaneet laajaa huomiota Tiusasen merkittävän aseman vuoksi. Hän toimi vasemmistoliiton kansanedustajana vuodesta 1995 aina vuoteen 2011 asti. Lisäksi hän työskentelee nykyään Kotkan kaupunginvaltuutettuna.

Seksuaalisesta hyväksikäytöstä on kyse, kun rikollinen käyttää korkeaa tai vahvaa asemaansa hyödykseen pakottaessaan alle 18-vuotiaan, humalaisen, tiedottoman, sairaan ja/tai avuttoman uhrin seksuaaliseen toimintaan. Ilta-Sanomien haastattelussa Tiusanen totesi syytteen liittyvän “potilas–lääkäri-tyyppiseen asetelmaan”.

Vasemmistoliitto on katsonut vuosien aikana sormiensa läpi useita Tiusaseen liittyviä seksuaalirikosepäilyjä. Poliisi on aiemmin tutkinut Tiusasta epäiltynä vuosina 1994 ja 2007 suoritetuista seksuaalirikoksista. Aiemmin rikostutkinnat eivät ole johtaneet syyteharkintaan.

Lähteet: Yle, Ilta-Sanomat

8 KOMMENTIT

  1. Se on sitä parempaa ja hyväksyttävämpää, kun se tulee vasemmalta. Koskahan liikennesääntöjä rukataan niin, että vasemmalta tulevilla on etuajo-oikeus?

    • Marco on kyllä sellainen nolo haittaisänmaallinen että huh huh. Hauskaa on kumminkin se, että äärivasemmistolaiset ottavat tämän tyypin niin tosissaan, että Marco ottaa vähän väliä näiltä turpaansa ym. Siitä propsit kyllä Marcolle, että se osaa laittaa anarkonistit näkemään punaista 😂

  2. Täysin valetta koko uutinen! Tämä on äärioikeistolaisten uusnazien levittämä valeuutinen. Mediakin voisi vähän miettiä mitä julkaisee, tälläiset törkeät valheet olisi pitänyt jättää julkaisemasta. Kyseessä on kumminkin Vasemmistoliittoon kuuluva sankari, joka taistelee tasa-arvon, monikulttuurisuuden, oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien ja vähemmistöjen puolesta! 🙂

Comments are closed.