Koti Uutisia Kotimaa Varustelekan perustaja arvostelee irtisanomissuojan heikentämistä

Varustelekan perustaja arvostelee irtisanomissuojan heikentämistä

18

Suomen työmarkkinoilla on käyty raivokasta taistelua työntekijöiden oikeuksien heikentämisestä. Kansainvälinen rahaeliitti ja sen käskyttämä suomalainen elinkeinoelämä tahtovat heikentää palkansaajien irtisanomissuojaa.

Työehtojen purkaminen merkitsee työntekijöiden neuvotteluaseman heikentymistä, mikä johtaa käytännössä palkkojen alenemiseen. Ylikansalliset sijoittajat hyötyvät palkkojen romuttamisesta, sillä työkustannuksista säästyneet rahat voi maksaa osinkoina ja korkoina finanssieliitille.

Työmarkkinataistelu on ajanut vastakkain suomalaiset yrittäjät ja palkansaajat, mikä on tyypillinen merkki yhteiskunnan heikkoudesta. Armeijatavaraa kauppaavan Varustelekan perustaja Valtteri Lindholmin mukaan irtisanomissuojaa purkavan lain “haluttua vaikutusta ei synny, kun ay-liike ja yrittäjäjärjestö tappelevat”.

Lindholmin mukaan Suomessa on valloillaan työntekijöiden palkkaamista kavahtava asenne. Henkilöstövuokrapalveluiden yleistyessä nuoria yrittäjiä jopa kannustetaan välttelemään vakituisten työntekijöiden palkkaamista. Myös Lindholm sai saman ohjeen.

– Yritin pyörittää firmaa yksin ihan liian pitkään. Siinä meni oma terveys huonoon kuntoon ja myös asiakkaat kärsivät, kun tilauksia jäi lähettämättä, sähköposteja vastaamatta ja niin edelleen, Lindholm totesi haastattelussaan ja painotti, että yritys lähti kunnolla lentoon vasta auttavien käsiparien palkkaamisen myötä.

Varustelekan perustaja toivookin, että vastakkainasettelun sijaan yrityksiä koulutettaisiin kohtelemaan työntekijöitä reilusti ja ilman jatkuvaa riskipelkoa. Uusi irtisanomissuojaa rapauttava laki vain pahentaa tilannetta luomalla ristiriitoja suomalaisten yrittäjien ja työntekijöiden välille.

Lähde: Kauppalehti

18 KOMMENTIT

  • Mitä helvettiä? Tämä on mennyt multa täysin ohi vaikka olenkin melkein vakioasiakas. Milloinkas tällaista on tapahtunut?

  • Ei helvetti, minkä takia on pitänyt näin ainutlaatuisen firman maine mennä pilaamaan tukemalla sodomiittikulttuuria??? En ole aikaisemmin tuota huomannut, mutta itsellekin ilmeni juuri, kun joku lihava homo julkaisi someen kuvia (näkyy Varustelekan etusivulla) Varustelekan camot päällä ja pride-lippu hihassa, taidankin vaatteeni ja varusteeni tästä lähtien etsiä muualta.

 1. Silloin kun minä menin töihin nykyiselle työnantajalle niin omistaja sanoi:”Meillä on periaatteena että firma ei niistä työntekijää eikä työntekijä firmaa”. Ja kun tuli puhetta kaikenmaailman lipuista ja lapuista, koulutuksista ja sertifikaateista niin omistaja totesi:”Homma joko kiinnostaa tai se ei kiinnosta. Papereilla ei ole mitään merkitystä”.

  Ja kun tuli kiky-keskustelun aika niin omistaja totesi:”Ellei kenelläkään ole pakottavaa tarvetta muuttaa palkkausehtoja, ehdotan että jatkamme entiseen malliin”. Tällaiselle firmalle tekee ylitöitä mielellään silloin kun on kiire. Vaikka niistä ei aina saa rahaa mutta ne saa vapaana, silloin kun ei ole kiire.

  • Tuollainen firma on timantti ja sen johtajaa arvostaa, työhenkikin pysyy korkealla eikä motivaation puutetta pääse syntymään.
   Tuota kutsutaan itsenäiseksi yrittämiseksi, annetaan piut paut jonnenjoutaville kuppauskoulutuksille ja ulkomailta tulevile direktiiveille.

 2. > säästyneet rahat voidaan maksaa osinkoina ja
  > korkoina finanssieliitille

  Tuo finanssieliitti hyvin usein on se työntekijöiden edustajien hallitsema eläkevakuutusyhtiö, jonka olisi määrä maksaa sen duunarin eläke. — Mutta kun “rahaa ei ole”. On vain kuplalla paisutettuja numeroita, joiden takana on tyhjää.

  Siinä vaiheessa, kun totuus paljastuu, on eläkkeen perään enää turha haikailla.

  — Paras eläkevakuutus on hyvä työkyky.

  • Paras eläkevakuutus on hyvä työkyky. Eli siis käydään töissä niin kauan kuin henki pihisee? Söpöä!

   • Paras eläkevakuutus on työmaakuppilassa suunniteltu ison luokan ryöstö….onnistuessaan se tarjoaa turvallisen vanhuuden…epäonnistuessaan se tarjoaa turvallisen vanhuuden 😀

    • Myös uravalinnalla voi vaikuttaa eläkepäivien laatuun. Kamikazelentäjiltä ja venäläisiltä toisinajattelijoilta kuulee harvemmin valituksia eläke-eduista.

    • > työmaakuppilassa suunniteltu ison luokan ryöstö

     Jos haluaa helpon elämän ja hyvän eläkkeen toisten rahoilla, kannattaa unohtaa työt, työmaat ja työmaakuppilat ja hakeutua kunnan tai valtion palvelukseen.

   • Hyvää työkykyä ei kukaan ota pois. Ei eläkeläiseltäkään.

    • Niinhän sitä luulisi. Ei tarvita kuin, väärä diagnoosi ja päälle turha leikkaus. Työkyky mennyt ja ongelmia tiedossa.

    • Tapaturma tai sairaus, vaikka olisi oikeakin diagnoosi. Mulla oli, henki säilyi, kiitos hyvän lääkärin, mutta työkyky on lievästi ilmaistuna kyseenalainen.

Comments are closed.