Koti Uutisia Ulkomaat Varsovan pormestari kieltää itsenäisyyspäivän marssin

Varsovan pormestari kieltää itsenäisyyspäivän marssin

13

Puolan Varsovassa vuosittain järjestetty itsenäisyyspäivän marssi kielletään tänä vuonna. Viime vuonna jopa 90 000 osallistujaa kerännyt marssi sujui rauhallisesti, eikä esimerkiksi poliisin tai poliittisten vastustajien kanssa ollut väkivaltaisia yhteenottoja.

Varsovan pormestarin Hanna Gronkiewicz-Waltzin mielestä Puolan satavuotisen itsenäisyyden juhlinta ei saa näyttää “aggressiiviselta nationalismilta”. Aggressiivinen nationalismi on siis syy kieltää itsenäisyyspäivän juhliminen sankoin joukoin. Itsenäisyyspäivään liittyy kuitenkin erittäin vahvasti nationalismi.

Lähde: Daily Stormer

Lue 2015 vuoden matkaraportti Puolan itsenäisyyspäivän marssista

13 KOMMENTIT

  • Eli toisin sanoen, toiminta voi olla täysin laillista ja kaikessa laillisuudessaan se voi olla silti laitonta.
   Nerokasta ja kovin on kätevääkin. Varmaan vähän harmittaa, kun eivät aikaisemmin keksineet tälläisiä oikein kunnollisia ja hyvin perusteltuja ratkaisuja.

 1. Mitä tilalle? Alpakat ja Maija Vilkkumaa? Helsinki syndroma iskee Varsovaan.

  • Anssi Kela olisi jo liian julmaa, jopa polakkeja kohtaan… On kuitenkin olemssa kaikenmaailman ihmisoikeussopimuksia yms 😀

 2. Asia on edennyt jo pitkälle.

  Ensiksi ihan alkuun Puolalaiset marssin järjestäjät ilmoittivat aikovansa järjestää marssit kielloista huolimatta. Lainaus “no leftie or Jew will forbid us from this!”

  Seuraavaksi hallinnon edustajat ottivat yhteyttä ja sopivat että järjestetään yhteinen marssi… tätä siis ei ihan niin helpolla kielletäkkään.

  Nyt myös oikeudesta on tullut päätös ettei marsseja voida kieltää ja siis Marssi on tulossa Varsovaan ja mukana nyt myös Hallinnon edustajia.

  Että sellanen takaisku vassareille tällä kertaa. 😀

 3. Haluan nähdä kun puolalaiset jättävät kymmentuhatpäisen marssinsa marssimatta yhden kansanpetturiakan takia.

 4. Asia ei ole ihan niin kiva miltä vois kuulostaa. Nimittäin marssin järjestäjät ovat sanoneet että Szturmowcy:n mustablockki ei olisi tervetullut. Myös ukrainalaisia karpatska sich järjestön edustajia painostettiin niin pitkään että eivät ole enään osallistumassa marssin mustaan blockkiin.
  Syyt Ukrainalaisen järjestön painostamiseksi olivat sen militanttius ja radikalius. Sama syy miksi mustan blockin järjestäjä ei olisikaan enää tervetullut tapahtumaan

 5. Jos Hanna GW olisi saanut tahtonsa läpi, niin lisää kieltoja tulisi loputtomiin. Lopulta Puolan lippukin kiellettäisiin. Tämä on suvakkien sammakon keittämistaktiikkaa.

 6. Saattaa olla ruvetaan muistelemaan 40 vuoden takaisia aikoja jolloin kommunistit ja ryssät kielsivät mielenosoituksia ja Gdanskin telakan rasvanahkaiset duunarit paavin kanssa kaatoivat ohimennen koko itäeuroopan vallitsevan status quon.

Comments are closed.