Koti Uutisia Kotimaa Varisverkosto haluaisi viranomaisten estävän konferenssipuhujien maahantulon

Varisverkosto haluaisi viranomaisten estävän konferenssipuhujien maahantulon

1

Lauantaina Varsinais-Suomessa järjestettävä etnonationalistinen Awakening II -konferenssi on saanut Suomen äärivasemmistolaiset kiukuttelemaan Internetissä pitkin kevättä tapojensa mukaisesti. Konferenssissa puhuu erityisesti The Occidental Observer -verkkojulkaisustaan sekä juutalaisia käsittelevästä kirjatrilogiastaan tunnettu yhdysvaltalainen psykologian professori Kevin MacDonald.

Tapahtumassa oli tarkoitus esiintyä myös rotueroista laajasti kirjoittanut Jared Taylor, mutta viranomaiset ovat antaneet hänelle Schengen-alueelle maahantulokiellon, joka perustuu hänen tahtoonsa puolustaa valkoista rotua avoimesti ja tieteen nojalla.

Internetissä toimiva äärivasemmistolainen Varisverkosto on pitkin kevättä valittanut Awakening -konferenssista ja yrittänyt urkkia selville tapahtumapaikkaa, jotta se voisi masinoida tilanomistajille suunnatun sähköpostikampanjan. Torstai-iltana myös valemedia Helsingin Sanomat uutisoi tulevasta tapahtumasta, jota se kutsuu äärioikeistokokoukseksi.

Helsingin Sanomien uutisen ja eurooppalaisten viranomaisten innoittamana Varisverkosto ryhtyi Twitterissä vaatimaan, että Suomen viranomaiset estäisivät muidenkin ulkomaalaisten puhujien saapumisen Suomeen väärien mielipiteiden vuoksi. Yleensä avoimien rajojen puolesta liputtava äärivasemmisto ohjeistaa valtamediaa painostamaan Suomen viranomaisia kyselemällä maahantulokieltojen perään.