Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Varautujat ja survarit

Varautujat ja survarit

8

Kylmän sodan aikana ydintuhon uhatessa USA:ssa eräät valveutuneet kansalaiset keräsivät ruokaa, lääkkeitä ja muita varusteita selvitäkseen mahdollisimman pitkään ydinsodan jälkeisessä maailmassa. Heitä kutsuttiin survivalisteiksi, tuttavallisemmin survareiksi. Kolmannen maailmansodan uhka on pienentynyt, mutta vaaroja on vieläkin, kuten euron kriisi, mellakat ja muut levottomuudet sekä jokavuotinen flunssa, jonka pelätään muuttuvan pandemiaksi.

On kuitenkin myös arkipäivän survivalismia. Jos otat mukaasi lompakon tai käsilaukun, sinulla on EDC eli Every Day Carry – tavarat, joita uskot kodin ulkopuolella tarvitsevasi: rahat, kortit, ehkä laastaria ja muuta.

Varautujaksi ryhtymiseen ei tarvita paljoa – säilykkeitä ja juotavaa kaapissa löytyy useimmilta ihmisiltä ilman, että he kutsuvat itseään survareiksi. Valaisimet ja patterikäyttöinen radio pattereineen on myös hyvä olla. Sähkökatkoja tapahtuu, eivätkä verkkovirralla toimivat televisio ja radio toimi katkon aikana ja tilannetiedotukset jäävät näin kuulematta.

Survareilla on myös oma kielensä. Tässä muutama esimerkki:

SHTF eli Shit Hits The Fan: Jokin katastrofi saa elämän sijoiltaan. Suomeksi tilanne iskee päälle, esimerkiksi pandemia, mellakka, sota tai muu.

BOB eli Bag Out Bag: laukku tai reppu, jossa on tarvikkeet noin kolmen vuorokauden selviämiseen kodin ulkopuolella.

INCH eli I’m Never Coming Home: laukku tai reppu, jossa ovat tarvikkeet tilanteessa, jolloin kotiin ei palata.

BOL eli Bug Out Location: etukäteen valittu paikka, johon tilanteen iskiessä päälle vetäydytään toistaiseksi.

KISS eli Keep It Simple, Stupid: Pidä homma yksinkertaisena/pidä homma kasassa. Älä tee suunnitelmia, joiden toteuttaminen on vaikeaa.

Kuntoilu on myös tärkeä osa varautumista. Voi tulla tilanne, jolloin koti täytyy jättää ilman toimivaa kulkupeliä. Hyvä kunto ei todellakaan ole huono sijoitus edes arkielämässä.

Suomalaiset ovat satojen, ehkä tuhansien vuosien ajan hakeneet suojaa piilopirteistä. Myös nykyään survarit usein harrastavat vaellusta ja retkeilyä, valmistautuen vetäytymään pois asutuskeskuksista. Jokainen ymmärtänee, että kriisin iskiessä päälle kaupungit muuttuvat surmanloukuiksi. Jäljelle jääneet taistelevat tarvikkeista toisiaan vastaan, ja elleivät taistele, se johtuu valtaeliitin raudanlujasta kontrollista. Lisäksi taudit leviävät kulovalkean tavoin tiiviissä ihmisryhmissä. Piilopirttiin vetäytyminen yksin tai läheisten kanssa lienee turvallisempi vaihtoehto, jos rahkeet riittävät pärjäämiseen omin voimin.

Vaelluksen aloittamiseen ei tarvita paljon, tavaroita saa käytettynä ja taidot oppii ilmaiseksi. Tärkeimpiä varusteita ovat jalkineet ja reppu. Jalkineitten on hyvä olla vedenpitävät – märät sukat tappavat vaellusinnon. Jos ei vedenpitäviä jalkineita ole, kannattaa olla mukana monta sukkaparia. Kengät saa kuiviksi käyttämällä niitä kuivien sukkien kanssa, ja veden imeydyttyä sukkiin vaihdetaan taas kuivat sukat kunnes jalkineet ovat kuivat.

Luonnollisesti jalkineitten tulee olla mukavat jalassa ja sisäänkävellyt (noin 100–200 km) ennen vaellukselle lähtöä.

Nykyään armeijoita pienennetään vähän joka puolella, joten ylijäämärinkkoja saa muutamalla kympillä. Armeijakama on tehty kestämään ja tarpeen vaatiessa korjattu rakkaudella.

On olemassa vaellusreittejä, kuten Karhunkierros tai Oulujoen Tervareitistö, jotka ovat merkittyjä reittejä, joilla pärjää ilman karttaa. Sellaisilla on hyvä vaellusharrastus aloittaa. Lemmenjoelle tai erämaa-alueille mennessä on tarpeen kartanlukutaito ja kompassinkäyttötaito. Molemmista on neuvoja netissä, kuten muuhunkin vaellukseen liittyvästä.


Suomessa on toistaiseksi hyvä harrastaa vaellusta – vesi monesti kelpaa juotavaksi ja vaellus on vapaata. Luonto kuitenkin saastuu koko ajan ja ihmisten “turvaksi” tehdään rajoittavia sääntöjä. Luonnosta kannattaa nauttia nyt, kun se vielä on mahdollista.

Kuka tahansa voi olla varautuja. Etenkin kansallissosialismiin kuuluu tietoisuus siitä, että nykyinen politiikka on viemässä yhteiskuntaa tuhoon kansanvaihdon, rotumellakoiden sekä maahanmuuttajataustaisten aiheuttamien kustannusten vuoksi. Kehotan kansallissosialisteja pitämään kotonaan edes jonkin verran ruokaa, juomaa, lääketarpeita ja muuta, mitä katsovat tarpeelliseksi.

Esa Paloniemi

8 KOMMENTIT

 1. Mielenkiintoinen artikkeli erittäin tärkeästä aiheesta! Jokaisen isänmaallisen suomalaisen tulisi osata varautua elämään ja taistelemaan poikkeuksellisissa oloissa. Toivottavasti tällaisia artikkeleita tulee lisää!

 2. Kannattaa muutenkin suosia armeijavaatteita. Eivät mene helpolla rikki, tuntuvat ja näyttävät hyviltä sekä ryhdikkäiltä. Varusteet on yleensä myös valmistettu kyseisen valtion rajojen sisäpuolella, tosin muistaakseni oman, kuolevan armeijamme varusteita valmistetaan muun muassa Virossa.

  Silti, ero johonkin H&M harsoriepuun on huima. Riepu kestää vähän aikaa ja on tuotettu globaalin kapitalistisella tavalla: rääsy valmistetaan jossain kaukoidässä epäeettisin keinoin maksimaalista tuottoa tavoitellen. H&M kaltaisissa liikkeissä kulminoituu se mitä vastustamme; KAPITALISMI.

  http://bit.ly/jZtvnK

  • Itse käytän Adidaksen vaatteita: verkkarihousuja ja -takkeja. Pari pipoa on myös 90-luvulta ja ovat edelleen täydellisessä kunnossa: ei nukkaa, ei mitään. Laatu ja kestävyys on jotakin käsittämätöntä ainakin vanhoissa Adidas-tuotteissa. Huonompaan suuntaan ovat menneet nyt. Tästä esimerkkinä mainittakoon housujen palautus joku aika sitten: oli ohutta kangasta ja kokoja oli pienennetty aivan järkyttäviin mittoihin. Tosin nämä tehdään Vietnam/Filippiinit/Thaimaa/Intia/Kiina-suunnalla, mutta eipä tuollaista laatua ole muualtakaan saanut.

   Rotseina käytän Alpha Industriesin pilotteja. Ne on tehty USA:ssa.

 3. Tulen teko tai lämpimänä pysyminen on A ja O..

  Tulentekoon tietysti sytkäri tai tulitikut ovat oiva väline, mutta toimivat rajoitetun ajan. Myrskytulitikut syttyvät myös märkänä. Puukepin pyörittäminen jossakin oksan reiässä taas syö energiaa. Kipinärauta vaatii että tietää mistä löytää tuluksia luonnosta (kuiva lahopuu, kääpä esim.) Ja on pitänyt harjoitella etukäteen.

  Jos tarvitaan lämpöä ilman tulta, tulee lähinnä kompostikasa mieleen. Sen saa kasaan sekoittamalla “vihreää ja ruskeaa” kompostimateriaalia vähintään 70 cm kanttiinsa läjään. Hiiltä ja typpeä sisältävä materiaali sekoitetaan. Muista että kasa voi sisältää patogeenejä, varaudu reilun kokoisilla muovi- tai kumihanskailla jotka jäävät kasaan seuraavaa sormien tms. lämmittämisjaksoa varten. Tai on desi-ainetta mukana. Tämä vain idealuontoisesti, sovellukset ja ideat voivat olla monenlaiset. Kasasta voi johdattaa metallilevyn tai lämpöä johtavia kiviä, jonka päällä voi nukkua mukavasti . Muista mahd. toksikologiset kaasut, ja punnitse vaaraa vs. varmaa paleltumista jne.

  Jos asuu kotona ja sähköt/lämmitys poikki, voi isoa kasaa (tai monta tarpeen mukaan) käyttää koko talon plus kasvihuoneen lämmittämiseen. Kasa lämmittää tyypillisesti noin vuoden ajan, jonka jälkeen sinulla on paljon kompostia johon kasvattaa hyvää ruokaa,. Suihkuveden saa samasta läjästä kätevästi:

  https://www.farmshow.com/view_articles.php?a_id=1444

  https://listverse.com/2017/05/27/top-10-inspiring-uses-for-a-compost-heap/

 4. Tämän hetkinen raaka sota kansalaisten oikeuksia vastaan käy kuumana viranomaispolitrukin toimesta, lapsipornottajien itselleen luoman Mediapoolin avulla. Monet henkilöt ovat jo joutuneet häpeäluokkaan, menettämään ystäviä tai työpaikan, tai joutuneet oikeuslaitoksen stalinistisiin rattaisiin, puolustaessaan rotunsa ja kansansa perusoikeuksia tässä maassa.

  Tästä syystä on tärkeää varautua kyseiseen infosotatilaan, ja punnita milloin ja kenen kannattaa tuoda asioita julkisuuteen. Yksi taktiikka on että jos itsellä on työpaikka tai perhe vaakalaudalla, järjestää että joku jolla ei ole näitä riskitekijöitä toimii sanansaattajana. Jos ei kykene itse toimimaan anonyymisti. Tor-selain plus VPN auttaa jo kummasti. Muista että vaikkapa näppäimistön lukuvirukset ovat yleinen ase hybridisotakeskuksen arsenaalissa.

  Muista myös että digitaalinen sähköenergian käytön lukulaite on jo yleinen. Se antaa niin yksityiskohtaista tietoa sähkön kulutuksesta että siitä näkee millloin on tietokone päällä, milloin sauna, milloin seksilelu. Jokaisella laitteella on oma tunnettu sähkön käytön profiili. Dataa yhdistelemällä (esim. NATO:n hybridisotakeskus tai Google AI), jota varten Googlella on valtava tietokeskus Itä-Suomessa, saadaan selville mahdolliset “vihapuhujat” tms.

  Alla linkki ja pieni sitaatti esimerkkejä, poimittu pitkästä analysoivasta tekstistä. Jutun otsikko on “Toksinen Vasemmistolaisuus”:

  – – –
  https://oikeamedia.com/o1-129509

  “Kuinka vasemmisto polkee työpoliittisia oikeuksia?

  Vihervasemmisto keuhkoaa jatkuvasti ”ihmisoikeuksien” ja ”perusoikeuksien” puolesta mutta polkee itse suomalaisten kanssaihmisten työpoliittisia oikeuksia sekä tuhoaa ammatin tai elinkeinon harjoittamisen edellytyksiä. Vasemmisto puhuu tasa-arvosta ja unelmista kuin pastori Billy Bob Baker, mutta oikeistolaisten ihmisten tasa-arvon kyseessä ollessa se luikertelee karkuun kuin Alabaman musta kyy.

  Kovin usein nuo sensuuria vaativat nuhjuiset maailmanparantajat eivät kuitenkaan onnistu, kuten kävi selville …”

Comments are closed.