Koti Uutisia Vapunpäivän mielenosoitus: taalainmaalaiset antirasistit närkästyneitä kokoontumispaikkansa siirrosta

Vapunpäivän mielenosoitus: taalainmaalaiset antirasistit närkästyneitä kokoontumispaikkansa siirrosta

3
Antirasistisen Taalainmaa rasismia vastaan -ryhmän vetäjä Daniel Riazat pitää puhetta Ludvikassa. Banderollissa teksti “Jalla jalla, Ruotsi kaikille”.

Pohjoismainen Vastarintaliike haki 1. helmikuuta lupaa osoittaa mieltään Falunissa vapunpäivänä. Tätä ennen yksikään kansalle vihamielinen järjestö ei ollut ilmoittanut järjestävänsä samalla paikalla mielenosoitusta.

Hetken päästä Vastarintaliikkeen ilmoituksesta sekä sosiaalidemokraatit että Taalainmaa rasismia vastaan -verkosto ilmoittivat yhtäkkiä haluavansa osoittaa mieltään ja laittoivat asiasta ilmoitukset. Näiden järjestöjen vanavedessä myös vasemmistopuolue, vihreät sekä sosiaalidemokraattien nuorisojärjestö SSU ilmoittivat haluavansa järjestää mielenosoituksen tulevana vapunpäivänä.

Pohjoismainen Vastarintaliike tulee pitämään puheita ja soittamaan musiikkia Stora Torgetilla, ja sosiaalidemokraatit kokoontuvat samalla paikalla joitakin tunteja aikaisemmin. Taalainmaa rasismia vastaan saa puolestaan pitää oman kokoontumisensa nolosti parkkipaikalla. Kyseinen verkosto on valittanut siitä, että heidät siirretään tällaiselle paikalle eikä heillä ole lupaa kokoontua Stora Torgetilla yhdessä vasemmistopuolueen ja sosiaalidemokraattien kanssa.

“Sillä on symbolista arvoa, että me kaikki saisimme vastustaa natsismia yhdessä. Tuntuu oudolta, että meidät hajautetaan näin. Silläkin on oma symbolinen arvonsa, että natsit saavat luvan kokoontua Stora Torgetille samaan aikaan kun meidät heitetään johonkin parkkipaikalle”, kommentoi Taalainmaa rasismia vastaan -verkoston puheenjohtaja Angelica Andersson tuohtuneena P4 Taalainmaalle. “Miksi poliisi haluaa hajauttaa kansan vastarinnan natseja vastaan, eivätkö he ajattele välittämäänsä sanomaa lainkaan”, kirjoittaa verkosto Facebook-tilillään.

Koska Taalainmaa rasismia vastaan ei ole saanut haluamaansa, Andersson vihjaa jopa, että kaupungissa saattaa tulla rauhaton tunnelma verkoston läsnäolon vuoksi. Tätä ei voi ymmärtää mitenkään muuten kuin peitettynä uhkauksena kosto-operaatiosta. Andersson selittelee epäloogisuuksia jatkamalla, että Vastarintaliikkeen ja Taalainmaa rasismia vastaan -verkoston kokoontumispaikkojen vaihto keskenään takaisi sen, etteivät kahden edellä mainitun tahon kulkureitit kohtaisi.

“Koemme olevan helpompaa ylläpitää rauhallista tunnelmaa ja järjestystä kaupungissa, mikäli varmistettaisiin, etteivät reittimme kohtaa. Ne kohtaavat, jos me tulemme kokoontumaan parkkipaikalla ja natsit ja sosiaalidemokraatit Stora Torgetilla”, sanoo Andersson.

Andersson itse on viime vuodesta lähtien työskennellyt “sosiaalisen liikekannallepanon” eteen maahanmuuttajalähiö Tjärna Ängarissa Borlängessä. Lähiö on tunnettu autopaloista, raiskauksista, murhista ja muusta maahanmuuttajaväkivallasta. Anderssonin mukaan lähiön ongelmat juontavat juurensa kantaväestön “sosiaalisista etuoikeuksista” ja “rasismista”.
Lähteet: Nordfront.se, Sveriges Radio

3 KOMMENTIT

 1. Viime vuonna Borlängessä, eli aivan Falunin naapurikunnassa, “rasisminvastustajien” vastamielenosoitus oli monta kertaa pienempi kuin Vastarintaliikkeen ja kaduillakin näkyi vain yksittäisiä punikkeja sössöttämässä.

  Ainakin sen viimevuotisen esityksen perusteella en usko, että yksikään kommari oikeasti haluaa yrittää hyökkäystä liikkeen marssia kohtaan, joten Riazat taitaa elää omissa maailmoissaan.

 2. “Anderssonin mukaan lähiön ongelmat juontavat juurensa kantaväestön ”sosiaalisista etuoikeuksista” ja ”rasismista”.

  Anderson hyvä, et ole Harlemissa.
  Anderson *”puhuu kyllä kauniisti, mutta täyttä paskaa!”

  Presidentti J.K. Paasikivi (1870-1956)
  *Totesi näin eräälle Ruotsalaisen kansanpuolueen ministerille hänen vedotetessaan kansavälisiin lakeihin suhteessa Neuvostoliiton vaatimuksiin.

  “Rasisminvastustajat” ja muut vasemmisto-hihhulit todennäköisesti näkevät Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Vapputapahtuman konsanaan kauheampana kuin Tukholmassa muslimin tekemän “kuorma-autoajelun” kävelykadulla 7.4.17, klo 14.43.

 3. Anderssonilla on täysi oikeus valittaa ja itkeä, kuin pikkulapsi. Mutta taas toisaalta, hänen pitäisi ymmärtää myöhästyneensä paikanvarauksesta, ja sen ettei edellä mainittu valitus muuta mitään.
  Sitä paitsi, jos vastarintaliikkeen viime marssista voi päätellä jotakin niin sen, että Stora Torget tulee olemaan täynnä väkeä.

Comments are closed.