Koti Artikkelit Vappumielenosoituksesta uutisoitiin laajasti

Vappumielenosoituksesta uutisoitiin laajasti

6

Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti vappuna Borlängessä suurmielenosoituksen, jonka kuvat ovat levinneet tehokkaasti kansainvälisessä mediassa.

Mielenosoituksen teema oli “Taistelu finanssieliittiä ja maanpettureita vastaan”. Tapahtumaan osallistui Vastarintaliikkeen aktiiveja myös Suomesta ja Norjasta. Mielenosoituksen suuruus yllätti poliittiset vastustajat, sillä tapahtuma oli avoimesti kansallissosialistinen eikä esimerkiksi pelkästään “maahanmuuttokriittinen”.

Lähes puolet 350 osanottajaa pitkästä kulkueesta kantoi valkopaitaista ja vihreäkravattista univormua. Miehet ja naiset, vanhat ja nuoret marssivat kurinalaisesti jonossa. Kulkueen molemmille laidoille oli sijoitettu kilpimiehet. Kulkueen etupäässä keskellä oli Simon Lindberg, Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtaja. Hänen sivuillaan olivat Antti Niemi ja Haakon Forwald järjestön Pohjoismaisesta valtuustosta. Järjestäytynyt kulkue huusi iskulauseita, kuten “Kansanpetturi!” kohdistettuna paikallisille poliitikoille, muiden muassa Mona Sahlinille, Göran Greiderille, Peter Hultqvistille ja Stefan Löfvenille.

Ruotsissa kansallismieliset mielenosoitukset kohtaavat yleensä väkivaltaista vastustusta, mutta tällä kertaa äärivasemmisto päätti järjestää oman mielenosoituksensa suosiolla kokonaan eri kaupungissa. Alla kuvia vapun tapahtumista.

borlänge-12 borlänge-13 borlänge-16 borlänge-23 borlänge-24 borlänge-25 borlänge-27 borlänge-30 borlänge-34 borlänge-40 uppställning borlänge-6 borlänge-5 borlänge-1-1 återtåg-1

Häiriköt toivat mielenosoitukselle kansainvälistä julkisuutta

Kansainvälinen media päätti uutisoida Borlängen tapahtumista vasta sen jälkeen, kun musta monikulttuurisuuskiihkoilija Tess Asplund yritti häiritä mielenosoitusta. Asplund häiritsi luvallista mielenosoitusta asettumalla kulkueen tielle ja tekemällä “Black Power -tervehdyksen”. Hän kertoi omistaneensa tempauksensa juutalaisten kanssa yhteistyötä tehneelle kommunistiterroristi Nelson Mandelalle. Hetken kuvasi David Lagerlöf kansallismielisiä vainoavasta Expo-säätiöstä.

Kuva siis levisi kulovalkean lailla maapallon ympäri, ja sen eräs odottamattomista seurauksista oli, että Vastarintaliikkeen Pär Öberg sai esiintyä Kolumbian radion livelähetyksessä. Jopa Harry Potter -kirjailija J. K. Rowling jakoi kuvaa Twitterissä. Asplundin ansiosta valokuvat kansallissosialistien kurinalaisesta marssista levisivät useille eri mantereille.

Vaikka “militantti” äärivasemmisto ei uskaltautunut Borlängeen, protestoi mielenosoitusta vastaan sekalainen joukko globalisaatiota rakastavista oikeistolaisista liberaaleihin vasemmistolaisiin. He eivät kuitenkaan kyenneet sabotoimaan tapahtumaa, sillä heitä oli yli kolme kertaa vähemmän kuin kansallissosialisteja. Vastustajat joutuivat odottamaan mielenosoituksen alkua kaatosateessa ja moni heistä tärisi jo kylmästä, kun varsinainen tapahtuma alkoi.

elias-lodin-460x244
Vastamielenosoittajat odottivat tapahtuman alkua kaatosateessa.
negress
Asplund sysättiin pois kulkueen tieltä kuvan ottamisen jälkeen.

Borlänge on klassinen pohjoismainen työläiskaupunki muun muassa paperitehtaineen. Se on työläiskaupunki, jossa vasemmistopuolueen edustajat kunnanvaltuustossa vähenivät vuoden 2014 vaaleissa viidestä neljään edustajaan. Edes joka neljästoista kuntalainen ei tukenut puoluetta. Borlänge on tunnettu Vastarintaliikkeen paikallisen ryhmän korkeasta aktiivisuuden tasosta, jota on ylläpidetty jo monen vuoden ajan.

“Mielestämme meitä tarvitaan Taalainmaalla, ja Borlänge on mukava kaupunki. Tiedämme, että Borlängessä työväenluokalla on suuri edustus, ja toimintamme on saanut siellä paljon tukea”, sanoi puolueen puhemies Pär Öberg SVT:lle.

 

Toimitus/Nordfront.se

6 KOMMENTIT

  1. Vastarintaliike osoitti hyvää kurinalaisuutta, kun ei pahemmin provosoitunut tästä naisesta, vaan asiallisesti ja tyylikkäästi ojensi naisen sivuun!

  2. Teemaa ja ulkoasua myöten täydellinen tapahtuma ja erittäin hyvää pr:ää Vastarintaliikkeelle!

  3. Upean näköinen kulkue! Siinä vasta olemusta, ryhtiä, tyyliä ja kansallissosialismia!

  4. Mahtavaa toimintaa. Toivottavasti Vastarintaliike kasvaa todella suureksi. Sille on tarvetta.

Comments are closed.