Koti Artikkelit Vapaus Josuélle! – Josué Libertad!

Vapaus Josuélle! – Josué Libertad!

24
josue-pic
“Urhea sotilas, joka palveli maataan ylpeästi.”

11. marraskuuta tulee kuluneeksi tasan seitsemän vuotta siitä, kun espanjalainen nationalisti Josué Estebanez de la Hija joutui oikeusmurhan uhriksi puolustettuaan itseään “antifasismilta”.

Suoraa toimintaa suosivien vasemmistolaisten “rasisminvastustajien” tyypillinen taktiikka on kaikkialla Euroopassa hyökätä kansallismielisten kimppuun suurella joukolla. Kun kansallismieliset onnistuvat puolustamaan itseään hyökkäykseltä vahingoittaen samalla hyökkääjiä, aloittaa äärivasemmisto massiivisen uhriutumiskampanjan, johon sensaatiohakuinen valtamedia ja jopa puoluepoliitikot usein yhtyvät.

Esimerkiksi kesällä 2013 kansainvälinen media uutisoi ison otsikoin “nuoresta opiskelijasta”, joka menehtyi “uusnatsien raa’an pahoinpitelyn” seurauksena Ranskassa. Äärivasemmisto kutsui tapausta “murhaksi”, ja hallitus käytti väitettyä “murhaa” myös tekosyynä kolmen eri kansallismielisen järjestön kieltämiseen lailla. Lopulta yhteenotosta löytyi kuitenkin videokuvaa, joka todisti, että “murhattu opiskelija” oli tovereineen seurannut kansallismielisiä paikalliseen vaatemyymälään ja hyökännyt siellä selästä päin kansallismielisen Esteban Morillon kimppuun. Hän kuoli yhteen nyrkiniskuun. Hyökkäykseen osallistuneiden äärivasemmistolaisten tietokoneilta löydettiin myös materiaalia, joka osoitti, että he olivat etukäteen vakoilleet hyökkäyksen kohteena olleita kansallismielisiä. Yhtään äärivasemmistolaista järjestöä ei kuitenkaan kielletty totuuden tultua ilmi. Sama taktiikka toistuu ympäri Eurooppaa lähes kaikissa äärivasemmiston ja kansallismielisten välisissä yhteenotoissa. Vastaavanlaisia tilanteita on ollut myös Suomessa, mutta vähemmässä määrin (1, 2, 3, 4).

Yksi 2000-luvun muistetuimmista yksittäisistä yhteenotoista, joka sai myös paljon kansainvälistä julkisuutta, tapahtui Espanjassa 11. marraskuuta 2007. Tuolloin 23-vuotias Josué Estebanez de la Hija oli aikeissa osallistua kansallismielisen Democracia Nacional -puolueen järjestämään lailliseen mielenosoitukseen Madridissa. Matkustaessaan metrolla kohti mielenosoituksen kokoontumispaikkaa tuolloin ammattisotilaana palvellut Josué Estebanez de la Hija tuskin osasi aavistaa, että pian hänen saamansa taistelukoulutus tulisi muodostumaan selviytymisen kannalta elintärkeäksi. Maininnan arvoinen yksityiskohta Josué Estebanezin sotilasurasta on, että tapauksen aikaan hän palveli yhdessä maailman vanhimmista aseistetuista osastoista, Regimiento de Infantería Inmemorial del Rey n.º 1:ssä.

Kun metro oli lähestymässä Legazpin asemaa, tunnelma vaunussa oli rauhallinen. Legazpi oli vain yhden pysähdyksen päässä paikasta, johon Josué oli matkalla. Vaunun ikkunasta hän kuitenkin huomaa, että asemalle on kerääntynyt yli 50 aseistautunutta äärivasemmistolaista, jotka olivat matkalla yrittämään estämään kansallismielisten laillista mielenosoitusta. Josuén ulkoasusta pystyi havaitsemaan, että hän on kansallismielinen, joten poistuminen tilanteesta joutumatta hyökkäyksen kohteeksi olisi ollut mahdotonta, eikä hän muutenkaan aikoisi nöyristellä vihollistensa edessä. Tajuttuaan tilanteen vakavuuden, yksin 50:tä vastaan ollut Josué kaivaa taskustaan mukanaan olleen armeijaveitsensä. Myöhemmin oikeudessa hän kertoi veitsen olleen mukana siksi, että seuraavana päivänä oli määrä olla armeijan harjoittelua eikä hän aikonut enää käydä asunnollaan ennen sitä.

Äärivasemmistolainen ottaa nyrkkiraudan valmiiksi.
Äärivasemmistolainen ottaa nyrkkiraudan valmiiksi.

Vaunun ulkopuolella olleet äärivasemmistolaiset olivat innoissaan, sillä ollessaan matkalla hyökkäämään kansallismieliseen mielenosoitukseen he löysivätkin matkan varrella yksittäisen kohteen, josta voitaisiin ehkä saada helppo uhri. Tapauksesta julkaistulla turvakameravideolla näkyy, kuinka yksi vaunuun nousevista äärivasemmistolaisista laittaa nyrkkiraudan valmiiksi käteensä ja asettuu seisoskelemaan Josuén lähelle. Lisäksi yksi paikalla ollut vartija todisti nähneensä joukkiolla myös puukkoja. Samalla, kun muut äärivasemmistolaiset kerääntyvät Josuén ympärille, ryhtyy muuan Carlos Palomino uhkailemaan häntä ja osoittelemaan hänen paitaansa. Palomino oli vasta 16-vuotias ja ilmeisesti hänellä oli tarvetta todistella “rohkeuttaan” vanhemmille tovereilleen. “Et selviä ulos täältä, vitun fasisti!”, uhkaavasti käyttäytynyt Carlos Palomino sanoi Josué Estebanezille.

Kävi kuitenkin toisin päin, sillä ylivoimaan luottanut uhkailija ei itse selvinnyt tilanteesta saatuaan veitseniskun suoraan sydämeensä. Kun vasemmistolaisjoukkio huomaa, ettei Josué aiokaan olla seuraava Daniel Wretström, he panikoivat ja säntäävät ulos vaunusta. Muutama sinnikäs äärivasemmistolainen yrittää vielä hyökätä hänen kimppuunsa selästä päin, mutta he perääntyvät kuitenkin aina, kun Josué kääntyy ympäri. Lopulta yksi onnistuu yllättämään Josuén ja syntyy uusi nujakka, jossa hyökkääjä saa veitseniskun mutta ei kuitenkaan kuole siihen. Puolustustaistelu metron vaunusta päättyy, kun äärivasemmistolaiset kirjaimellisesti savustavat Josuén pois.

Kuten turvakameravideo osoittaa, ei Josué Estebanez de la Hija ollut haastamassa riitaa tai hakemassa tappelua, vaan yksinkertaisesti matkustamassa julkisella kulkuneuvolla täysin lailliseen poliittiseen tilaisuuteen. Hän ei myöskään käyttäytynyt millään tapaa väkivaltaisesti ennen kuin sai suoran tappouhkauksen häntä ympäröineeltä vihamieliseltä ja aseistautuneelta äärivasemmistolaislaumalta. Kyse oli puolustautumisesta uhkaavassa tilanteessa ylivoimaa vastaan. Oikeus oli kuitenkin toista mieltä, sillä se tuomitsi Josuén yhteensä 26 vuodeksi vankilaan murhasta ja murhan yrityksestä! Oikeus uskoi toisen osapuolen näkemyksen siitä, että äärivasemmistolaiset olivat vain rauhaa rakastavia nuoria matkalla rauhalliseen vastamielenosoitukseen. Tämä siitäkin huolimatta, että turvakameravideo ja vartijan todistajalausunto tapahtumapaikalta puhuivat väitettä vastaan. Kyse ei myöskään ollut rauhallisesta vastamielenosoituksesta, sillä poliisi takavarikoi myöhemmin samana päivänä äärivasemmistolaisilta mielenosoittajilta mitä erilaisimpia aseita, joiden joukossa oli muiden muassa puukkoja, pesäpallomailoja ja kyynelkaasuja.

Äärivasemmistolaisilta takavarikoituja aseita.
Äärivasemmistolaisilta takavarikoituja aseita.

“Itsesuojeluvaistoni heräsi. Huomasin, että he aikovat hyökätä kimppuuni ja etten olisi päässyt tilanteesta pakoon elävänä. Puukotin häntä, koska olin peloissani. Sen jälkeen yritin poistua hyökkääjien luota ja paeta heti tilaisuuden tultua”, Josué kertoi oikeudenkäynnissään vuonna 2009. Nyt tulee kuluneeksi tasan seitsemän vuotta siitä, kun hänet otettiin kiinni ja vangittiin. Häntä on siirretty vangitsemisen jälkeen useamman kerran vankilasta toiseen ja hänellä on edelleen poikkeuksellisen rajoitetut yhteydet ulkomaailman kanssa verrattuna muihin vankeihin. Tällä hetkellä Josué istuu Villabonan vankilassa, missä häntä pidetään erityisosastolla. Hän saa kuitenkin osallistua vankilan aktiviteetteihin muiden vankien kanssa.

26 vuoden vankeusrangaistus on kohtuuton seuraus itsensä puolustamisesta. Josué Estebanez de la Hija ei ole murhaaja vaan oikeusmurhan uhri. Vapaus Josuélle!

Mikäli haluat tukea Josuéta taloudellisesti, hänelle voi lähettää rahaa alla olevilla tiedoilla.

Pankki: BBVA
IBAN: ES94 0182 2738 6702 0800 3818
SWIFT/BIC: BBVAESMMXXX
Saaja: David Estebanez de la Hija

 

Toimitus

24 KOMMENTIT

 1. Kiitos loistavasta artikkelista! Tuomioistuimen päätös pisti kyllä veren kiehumaan. Espanjassa on jaettu hieman juutalaista “oikeutta”. Josué teki palveluksen koko ihmiskunnalle, mutta joutuu haaskaamaan elämänsä parhaat vuodet vankilassa puolustettuaan itseään. Käsittämätöntä.

 2. Kommarit ovat vastuussa myös Suomessa! Ei vapaata liikkuvuutta Eurooppaan.

 3. On siinä meillä oikeuslaitos… Toivottavasti Espanjan Kultainen aamunkoitto saa asiat oikeille raiteille ja Josuen pois kärsimästä kohtuutonta tuomiota.

 4. Samanlailla kävisi Suomessa. Täytyy muistaa että poliisi ja media ovat molemmat vasemmiston liekassa.

 5. Kannattaa katsoa tarkkaan tuo video ja valmistautua vastaaviin tilanteisiin. Hyvä, että Josuélla oli terä mukana.

 6. Olen kovasti koittanut ymmärtää näiden Marxilaisten ajatustenjuoksua. Ne huutavat ja mellastaavat vaatien alas milloin sitä milloin tätä. Mutta heillä ei ole esittää yhtään vaihtoehtoa paremmasta vaihtoehdosta vaatimiensa epäkohtien korjaamiseksi.

  Lyhytnäköisinä ja omaan ajatteluun kykenemättöminä he eivät esim. ymmärrä että ovat jonkun tahon suojeluksessa, sen saman tahon joka käyttää näitä tahdottomia ihmisiä omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Ja siitä johtuen, he ovat aina paikalla kun heitä tarvitaan. Kukaan heistä ei tunne henkilökohtaisesti johtohahmoja vaan he toimivat alijohtajien käskystä ja kiihotuksesta. Ehkä juuri tästä syystä heitä on helppo hallita ja käyttää hyväksi.

  Ja se mikä ihmetyttää henkilökohtaisesti kaiken tämän energian tuhlauksen,riehumisen ja paikkojen särkemisen jälkeen on se, että teoillaan heidän elämänsä ei muutu yhtään paremmaksi. He tuhlaavat päiviä elämästään ja suuren määrän energiaa, mutta mikään ei muutu. Ja he eivät sitä näe. Tai ymmärrä. Jokaisella toimella pitäisi olla vaikutusta johonkin. Jos ei muuhun niin omaan elämään.

  Jos nämä Marxilaiset uhraisivat kaiken sen energian oman elämänsä parantamiseen yleisen riehumisen sijaan, niin yhteiskunta olisi hetkessä paljon parempi paikka. Alan pikkuhiljaa tulla siihen johtopäätökseen että ihmisen dna ei olekkaan kehittynyt 1800/1900 lukujen vaihteen jälkeen, vaan se on taantumaan päin. Ja nykyisessä luokkayhteiskunnassa luokka kerrallaan.

 7. On kyllä ikävä El Caudillo Francisco Francoa, ja Falangia.
  Francisco Franco laittoi Espanjan asiat järjestykseen!
  Hän olisi laittanut nykyisenkin punaisen roskaväen kuriin…

  – Koittakoon Kultainen Aamunkoitto Espanjallekin!

  • Kyllä se Francon tarjoama vaihtoehto olis parempi tie tänne Suomeenkiin.

 8. olisi kyllä ollut kiva ostaa joku josue frihed tukipaita, mutta noista marketeista ei koskaan tiedä meneekö rahat todellisuudessa oikeaan paikkaan vai kolmannen osapuolen taskuun

 9. Nationalismi ei mielestäni anna oikeutta murhata ketään. Tässäkin tilanteessa väkivallalta olisi voitu välttyä. Todellinen sotilas pidättäytyy väkivallasta viimeiseen asti ETENKIN SIVIILISSÄ. Kertoo vain älyn ja harkinnan puutteesta, jos ei kykene tällasia tilanteita välttämään. Uskoisin että tämäkin kaveri on tieten tahtoen hakeutunut tilanteeseen jossa pääsee vähän näyttämään puukonkäyttötaitojaan. Tällaiset teot ja kaverit pilaavat todellisten nationalistien ja militaristien maineen!

  • Mitä!? Eli todellinen nationalisti ei mielestäsi osallistu mielenosoituksiin tai tuo omia ajatuksiaan esiin, jottei varmasti joudu puolustautumaan väkivaltaisilta mamuilta tai kommareilta? Ja todella naurettavaa hurskastella siitä, että Josué käytti voimaa “siviilissä”. Yhdenkään Euroopan valtion puolustusvoimat (nykyjohtajien ohjauksessa) eivät tule ratkaisemaan monikulttuurisuusongelmaa, vaan enintään hyökkäämään radikaaleja kansallismielisiä vastaan, koska USA, EU ja Nato käskevät.

   Sinä et ole militaristi, vaan pasifisti, ja juuri pasifistien ja pelkureiden vuoksi valkoinen rotu on kuolemassa. Haluaisin todella nähdä, miten sinä olisit toiminut kymmenien aseistautuneiden punaisten hyökätessä kimppuusi junassa.

   Vapaus Josuélle ja kaikille kansallismielisille poliittisille vangeille!

   • Jos nyt luet uudestaan tuon kommenttini ja siis oikeasti luet sen niin varmasti huomaat että en missään kohtaa todennut etteikö nationalisti voisi osallistua mielenosoituksiin tai että nationalisti ei voisi tuoda omia ajatuksiaan esille. Toisen puukottaminen rintaan ei ole omien ajatuksiensa tuomista esille. Ja onko koskaan juolahtanut mieleesi että ehkä ne sinun aggressiiviset kommunistit ja mamut käyttäytyvät miten käyttäytyvät koska itse käyttäydyt uhkaavasti? Järkevyys ei tee pasifistia saatika pelkuria.

    En väitä että kommarit tai mamut tai ketkä vaan olisivat syyttömiä, mutta ehkä silti voi itse kukin katsoa peiliin ja miettiä miten itse käyttäytyy. Ja mieti nyt sitäkin että jos hyväksyt Josuen teot niin samalla hyväksyt myös kommarien ja mamujen väkivallan. Jos jokainen natsi alkaa kantamaan puukkoa ja tekemään tämän kaltaisia “ennalta ehkäiseviä iskuja” niin samalla tavalla kommarit alkavat kantamaan veitsiä ja “ennalta ehkäisemään” teikäläisiä.

    Väkivallan käyttö on tietyissä tilanteissa sallittavaa, mutta pitäisi aina käyttää harkintaa ja mieluiten lain sallimissa rajoissa. Ihan sama oliko kaveri sitten yli-innokas uusnatsi, mamu, tai vannoutunut punikki niin jos ottaa lain omiin käsiinsä ja alkaa ihmisiä puukottamaan niin rangaista pitää ja kunnolla.

    Kannattaisi muistaa vanha sananlasku: Se joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu.

    • Onko joku väittänyt, että puukolla toisen lyöminen olisi omien mielipiteiden esilletuomista? Tunnetko yhtään, miten äärivasemmistolaiset ympäri maailmaa toimivat? Ei siinä tarvitse mitään agressiivista käyttäytymistä, että he löytävät syyn hyökätä “väärää mieltä” olevien kimppuun. Miten tarkalleen ottaen pitäisi mielestäsi käyttäytyä, ettei ole vaaraa joutua punalauman hyökkäyksen kohteeksi? Väitätkö, että hyväksymällä itsensä puolustamisen, hyväksyy myös yllätyshyökkäykset, “kotikäynnit”, 50 vs 1 “tappelut” jne, joilla punaiset ylpeilevät pitkin internettiä ja joita he lähtevät lähtökohtaisesti hakemaan? Tai maahanmuuttajien väkivallan, joka esiintyy heikomman väestön kuten naisten ja lasten (joukko)pahoinpitelyinä, (joukko)raiskauksina, ryöstöinä jne? Puhumattakaan näiden omasta keskinäisestä jengiväkivallasta, jossa tuppaa vieläpä tulemaan yleensä sivullisia uhreja, kun selvittelyt käydään keskellä julkisia paikkoja.

     Eikö mielestäsi väkivallan käyttö ole sallittavaa silloin, kun ympärilläsi on 50 kappaletta väkivaltaan valmista henkilöä, jotka etsivät juuri sinunkaltaisia tyyppejä mukiloitavaksi ja sinä olet yksin?

     Sinun olisi pitänyt kertoa tuo sananlasku antifasistille, joka kuoli Josuen toimesta.

    • Jos ajatellaan tilanteita yleisellä tasolla jossa joutuu uhatuksi niin Militaristin näkökanta on oikea. Ensiksi voi koittaa vähin äänin poistua ja jos isompi porukka naureskelee, sen parempi. He ovat saaneet “voittonsa”.

     Sitten on tilanne josta ei pääse poistumaan ja sinut on otettu silmätikuksi. Jos tilanne menee konfliktiksi niin kaikki tietävät että porukan johtaja on se joka haastetaan. Jos johtaja on pieni henkilö, niin sitten haastetaan hänen “turvamiehensä”. Ja jotta antaa riittävän uhkakuvan muille, homma pitää olla ohi alta sekunnin. Silloin muu joukko miettii kolme sekunttia ja se voi olla riittävä aika. Vaikka mihin tahansa.

     No, jos katsotaan tätä tapausta niin olisiko siinä voinut toimia toisin? Mitä olisi tapahtunut jos Josue olisi astunut laiturille ennenkuin porukka astui vaunuun? Olisiko porukka silloin mennyt vaunuun vai olisiko välikohtaus ollut laiturilla? Jos hän olisi mennyt seuraavalla junalla mielenosoitukseen niin olisiko tilanne ollut vielä huonompi mahdollisesti vielä suuremman joukon ollessa paikalla? Vai menikö hän ovenpieleen odottelemaan että kun porukka on tullut sisälle niin hän hypää lopuksi laiturille?

     Ajatellen konfliktia niin ovenvieri ja vain kaksi puolustussuuntaa eli kapea vaunu olivat hyvä ratkaisu. Videolta näkyy kuinka pari kaveria kavahtaa hänen veistään ja ottaa etäisyyttä. Uhkaava olemus pitää siis ainakin toiset loitolla. Mutta se ei toimi pitkään noin montaa henkilöä vastaan. Ennemmin tai myöhemmin joku koittaa onneaan, joukossa kun tyhmyys tiivistyy ja aina löytyy niitä jotka tottelevat johtajia tai haluavat kannuksia.

     Tilanteet ovat nopeita ja päätökset/valinnat pitää tehdä hetkessä. Jälkeenpäin ajatellen olisi voinut toimia toisin. Jos esim. marxilaiset eivät olisi lähteneet lainkaan matkaan eivätkä olisi haastaneet Josueta, niin kaikelta tältä olisi vältytty. Jos heillä ei olisi ollut näkyvillä nyrkkirautoja tai jos he olisivat menneet muiden tapaan istumaan paikoilleen. Silloin lopputulos olisi ollut ihan eri.

  • Tieten tahtoen hankkiutunut tilanteeseen, jossa joutuu puolustamaan itseään viittäkymmentä kommunistia vastaan? Haluatko muuten kertoa lisää siitä, miten tuosta tilanteesta olisi voinut selvitä ilman väkivaltaa? Miten kommenttisi ensimmäinen lause liittyy yhtään mitenkään yhtään mihinkään?

   • Videolla kukaan ei ollut hyökännyt hänen kimppuunsa ennenkuin hän puukotti sen yhden piruparan kuoliaaksi? En näe mitään syytä tuolle iskulle. Nämä “kommarit” näyttävät korkeintaan soittavan suutaan ja näyttäisi kaveri myös hymyilevän puukotuksensa jälkeen. Ehkä tilanne olisi voinut ajautua siihen että joku kommari olis hyökännyt hänen päälleen mutta siinäkin tilanteessa hän olisi voinut uhata puukolla tai haavoittaa. Tuossahan koko iskun tarkoituksena on tappaa vai väitätkö muuta? Itse en ainakaan huomannut että kukaan kommari olisi kaivanut teroitettua astaloa esille ja yrittäny survoa sitä Josuen rinnasta sisälle, SEN SIJAAN Josue kaivaa sen veitsenä hyvissä ajoin esille ja iskee kaveria joka vain PUHUU hiton rintakehään 😛 Haluaisitko samaa kohtelua joltain vassarilta kun seuraavan kerran menet uhittelemaan heille Kampin edustalla? 😉

    • Tässä kommentissa trolli taisi nyt paljastaa itsensä. Hetken jo luulin, että joku hommalainen on tullut tänne vänkäämään.

     Mitä tulee itse tapaukseen, niin Josué ei tehnyt tuossa mitään sellaista, minkä voisi millään mittapuulla tulkita murhaksi. Tuomio kuitenkin annettiin murhasta, joten kyseessä on poliittinen tuomio.

     Vapaus Josuélle!

     • Hommalainen en ole enkä kyllä mielestäni trolli mutta hei sanavapaus jne. joten voit pitää mua ihan minä haluat 🙂

      Mutta mitä tuohon Josuen juttuun voisin vielä sanoa niin lähinnä siksi halusin täälläkin keskustelua herättää kun ihmettelen sitä miten jotkut eivät näe tuossa sitä selvää rikosta, koska okei ehkä tuon voisi tappona antaa mennä mutta henkirikos joka tapauksessa, siksi kaveri kuuluu linnaan ja hänelle ei mielestäni pitäisi mitään tukea antaa tästä syystä.

    • Kukaan ei hyökännyt, mutta ihan huvikseen kaiveli nyrkkirautaa esille ja toinen rupesi tökkimään. Oletko todella niin typerä, että uskot tilanteen olleen etenemässä johonkin muuhunkin kun Josuen selkäsaunaan? Mistä tuon hymyilyn nyt repäisit?

     Onko mielestäsi itsensä puolustaminen väärin? Kukaan ei pakota ketään hyökkäämään toisten kimppuun, mutta itsensä puolustamiselle ei yleensä tarjota vaihtoehtoja.

     Kertoo myös punalauman toverillisuudesta, että ennen tilannetta useampi tyyppi huomaa puukon, muttei viitsi siitä kavereilleen kertoa vaan poistuu muualle.

  • Herra pasifisti heittäyty vallan hulluksi… Mistä näitä vässykkä “nationalisti” lampaita, kuten “militaristi” oikein sikiää… hippi aatteesi kanssa voisit siirtyä hommafoorumille!

   Vapaus Josuelle!

Comments are closed.