Koti Artikkelit Vantaa säikäytti valtamedian ja vasemmiston

Vantaa säikäytti valtamedian ja vasemmiston

13

Vastine_Vantaa_AK

Lauantaina 25.1. Vastarintaliikkeen aktivistit olivat keskustelemassa vantaalaisten kanssa monikulttuurisuuden ongelmista, kun tuntematon mies alkoi käyttäytyä aggressiivisesti. Erilaiset ryhmät yrittävät nyt valjastaa nujakan ideologiseksi keppihevosekseen.

Ensimmäisenä tapauksesta uutisoi Kansallinen Vastarinta, jonka vanavedessä seurasi pääkaupunkiseudun paikallislehti Metro. Helsingin Sanomat puolestaan lainasi Metron laiskasti laadittua alkuperäistekstiä, jossa kaikki järjestön nimeä, paikalla olleiden aktivistien lukumäärää ja verkkosivujen osoitetta myöten oli kirjoitettu väärin. Jostain syystä lehdet myös kirjoittivat aktivistien jakaman materiaalin “EU-kritiikistä”, vaikka tällä kertaa Euroopan unionia ei lehtisissä mainittu sanallakaan.

Metron ja Helsingin Sanomien toimittajat kutsuvat uutisissaan provokaattoria “arvostelijaksi”, joka “hakattiin Suomen Vastarintaliikkeen katutempauksessa”. Pian selvisi myös, ettei mies ollut täysin suomalainen, joten “uhrista” tuli ennen kaikkea “uusnatsien” pahoinpitelemä “ulkomaalaistaustainen” tai “maahanmuuttaja”.

Kansallisen Vastarinnan haastatteleman paikalla olleen aktivistin mukaan riidanhaastajasta ei päällepäin edes voinut sanoa, oliko hän mahdollisesti “ulkomaalaistaustainen”. Provokaattori oli vaaleaihoinen ja -hiuksinen ja hän puhui hyvää suomea. Mahdollisella maahanmuuttajataustalla oli siis vain sokkiarvoa liberaalin median näkökulmasta. Miehen kansallisen taustan sijaan nujakka syntyi hänen uhkaavasta käytöksestään. On outoa, että valtamedia sai väännettyä pahoinpitelyllä uhkaamisen “arvosteluksi”. Mikäli kansallismieliset huutelisivat vasemmistonuorten tilaisuudessa hakkaavansa vasemmistolaiset, ei Helsingin Sanomat varmasti kirjoittaisi vasemmistoaatteen “arvostelusta”. Aktivistit myös pyysivät uhkailijaa poistumaan useita kertoja ennen tilanteen kärjistymistä.

Valtamedian käsittämätön uutisointi ruokki vieläkin kummallisempia reaktioita kommunistijulkaisuilta, kuten Kansan Uutiset ja Voima. Kansan Uutiset lainasi “seksuaalianarkistien” johtaman Antirasismi X -järjestön julkilausumaa, jossa Helsingin Sanomien uutista väitettiin Vastarintaliikkeelle myönteiseksi! Voiman verkkosivuilla Maryan Abdulkarim -niminen kirjoittaja puolestaan totesi, että “tempaus päättyi siihen, että aktivistit pahoinpitelivät paikalle sattuneen ei-etnisesti suomalaiseksi määrittelemänsä henkilön”. Suomalaisen poliittisen journalismin taso alkaa lähennellä lasten rikkinäinen puhelin -leikkiä, jossa tarina vääristyy jokaisella kertomakerralla hieman lisää.

26012014_Vantaa3

Jatkamme toimintaamme kuten ennenkin vastaamalla arvosteluun sanallisesti ja vakaviin uhkauksiin sekä väkivaltaan tarvittavalla voimalla.

Toimitus

Lisää vastaavia tapauksia:

Brunilalle, Koivulaaksolle ja niittinaamoille
Äärivasemmisto jäi valheesta kiinni Ranskassa

13 KOMMENTIT

 1. Tänään on ilmeisesti tuota aktivisteja uhkaillutta öykkärisankaria kuulusteltu. Hävettää jo valmiiksi, jos aikoo asetella jotain marttyyrinviittaa ylleen. Vastuu omista hölmöilyistä on otettava!

  • Eiköhän lausunnot aika marttyyrimaisia ole. Tämä kyseinen henkilö on myös kuulemma ollut suurella todennäköisyydellä joidenkin epämääräisten substanssien vaikutuksen alaisena kun sekoili tuona päivänä Myyrmäessä. Tuskin mainitsee tuostakaan poliiseille, valtamedia taas ei varmasti tule koskaan antamaan tästä seikasta pienintäkään vihjettä.

   • Osoittaa ainakin tarpeen dokumentoida näitä aktivistitapahtumia. Näyttävät hyvin tehokkaasti houkuttelevan paikalle marttyyreja, jotka järjestävä episodin ja sitten laukovat medialle äärioikeistolaisia kliseitä. Media sitten tietenkin painaa kaiken marttyyrin sanan sellaisenaan ja sitten parin kuukauden päästä oikaistaan, jos oikaistaan.

 2. No se ulkomaanurpohan on nyt nimituttu, niin voi kiertää…
  Oikeuden pöytäkirjathan on julkisia.

 3. No niin, nyt on sitten kulttuurierojen rinnalle mukava uusi kiertoilmaus: “arvostelu”. Mutta osuva vastine paskalehdille, voisivat hieman miettiä ennen kuin moista tuubaa painokoneisiin ja bittiavaruuteen lyövät.

 4. Jatkossa nämä katutapahtumat tulee videoida. Kypäräkameroita ja muita on saatavilla kohtuuhintaan. Videoinnin tulee joko tapahtua koko ajan tai sitten niin että heti kun jotain uhkaavaa havaitaan niin useampi henkilö suuntaa linssinsä tapahtumaa kohti.

  Kun sitten asioista “uutisoidaan” niin on helppo laittaa nettiin video tapahtuneesta. Sen jälkeen saadaa kuriin sekä provokaattorit että asioita vääristelevä media. Ja tietysti jatkossa videoinnista sekä äänityksetä muodostetaan ongelma.

  Tiesittehän että niin kauan kuin itse osallituu keskusteluun niin keskustelun saa nauhoittaa, eikä siitä tarvitse kertoa toiselle osapuolelle? Se ei ole salakuuntelua. Mutta täytyy muistaa sanoa ainakin oma nimensä.

 5. Ei mitenkään yllätä tämäkään, että heti käytetään tällainen tapaus hyväksi. Toivottavasti mahdollisimman moni ymmärtää median täydellisen epäluotettavuuden ja edes kyseenalaistavat lukemansa. Mietityttää vaan miltä näistä toimittajista mahtaa tuntua juttuja kirjoittaessaan? Kun tiedetään asiat “paremmin” kuin itse paikalla olleet, vaikka oikeasti ei ole hajuakaan koko tapahtumien kulusta. No liike tulee tässä taas paremmin ihmisten tietoisuuteen, vaikka ei ehkä parhaassa mahdollisessa valossa.
  Pidetään vaan se lippu korkealla 🙂

 6. miten olis avuksi 52 v kävelykepin avulla liikkuva “satunnainen kuvaaja” joka on jäsen henkeen ja vereen aatteen kannalla, katutempausten salainen suojelija, mutta tarvittaessa piru mieheksi.

Comments are closed.