Koti Uutisia Kotimaa Vanhusten etähoiva yleistyy kaupungeissa

Vanhusten etähoiva yleistyy kaupungeissa

1

Vanhusten hoito virtualisoituu tablettitietokoneiden ja videopuheluiden myötä. Esimerkiksi Helsingissä jo 17 000 kotihoidonkäyntiä hoidetaan virtuaalisesti, ja myös monessa muussa kaupungissa etähoiva on jo vanhusten arkipäivää.

Kokeiluvaiheessa olevat kuvapuhelukäynnit ovat tällä hetkellä ylimääräisiä palveluita fyysisten hoitajakäyntien lisäksi. Tarkoituksena on kuitenkin korvata kotikäyntejä etäyhteydellä. Lähtökohtana etähoivalle kotona asuvan ikäihmisen tulee olla hyväkuntoinen ja hänen tulee pystyä seuraamaan omaa vointiaan ja kertomaan, jos hän tarvitsee esimerkiksi lääkärikäyntiä.

– Kyllähän tällä säästöjä haetaan ja niitä syntyy pidemmän päälle matka-ajasta ja ajokilometreistä. Kun hoitajan ei tarvitse aina ajaa asiakkaan kotiin, säästyy aikaa ja rahaa, kertoo Essoten Digisote-hankkeen projektipäällikkö Pirjo Hilama.

Esimerkiksi Mikkelissä ja Juvalla on kokeiltu “virtuaalihoitajan” työnkuvaa, jossa hoitaja ei tee ollenkaan kotikäyntejä vaan tekee työnsä pelkästään tietokoneen välityksellä.

– Työ kotihoidossa voi olla fyysisesti hyvin raskasta. Jos hoitajalle itselleen tulee terveydellisiä rajoitteita eikä fyysinen raskas työ enää sovi, on tässä yksi vaihtoehto tehdä hoitajan työtä, Hilama sanoo.

Lähde: Yle

1 KOMMENTTI

  1. Ihminen vanhetessaan muuttuu tuotantoeläimeksi pienemmillä oikeuksilla.Siinähän sitä nuorempana parasiittieja elättää illuusiossa,että edes vanhana saisi jotain verojen maksulle vastinetta…vaan mitä onkaan parasiitit tehneetkään vuosien saatossa..?…tuhlanneet/käärineen verotuotot omiin taskuihin…Kannattaa siis(?)elättää parasiitteja??????????????

Comments are closed.