Koti Uutisia Vanhuksia ryöstäneet romanialaismiehet tuomittu vankeuteen

Vanhuksia ryöstäneet romanialaismiehet tuomittu vankeuteen

1

Vuonna 1976 ja -77 syntyneet romanialaismiehet on tuomittu ehdottomaan vankeuteen lähes paristakymmenestä varkaudesta, viidestä maksuvälinepetoksesta sekä törkeästä varkaudesta.

Romanialaismiehet saapuivat keväällä Turkuun tarkoituksenaan ryöstää iäkkäiltä ihmisiltä näiden lompakot, rahat ja pankkikortit, joita käytettiin maksuvälinepetoksiin. Turun lisäksi miehet tekivät rikoksia myös Tampereella ja Helsingissä.

Suunnitelmansa mukaisesti miehet auttoivat iäkkäitä ja liikuntarajoitteisia ihmistä joko kulkemisen tai kantamusten kanssa ja kulkivat sitten heidän mukanaan kerrostalojen rappukäytäviin. Hississä ja asunnossa vanhusten lompakot vaihtoivat nopeasti omistajaa. Mukaan tarttui toisinaan myös muuta tavaraa kuten matkapuhelimia.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi miesten hyväksikäyttäneen uhrien ikää sekä liikuntakyvyn puutetta. Rikoslain mukaan varkaus katsotaan törkeäksi silloin, kun rikoksentekijä käyttää hyväkseen rikoksen uhrin avutonta tai hädänalaista tilaa. Syyttäjän vaatimuksesta miehet tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi sekä vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi.

Lähde: Turun Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Ryöstäjät palkitaan puolellatoista ja reilulla puolellatoista vuodella majoitusta täyshoitolassa kunnon kansalaisten laskuun.

Comments are closed.