Koti Uutisia Vanhemmat pakkomonikulttuuria vastaan Italiassa

Vanhemmat pakkomonikulttuuria vastaan Italiassa

2
UK_Cecile_Kyenge
Italian maahanmuuttoministeri.

Valtamedia sekä pakkomonikulttuuria kannattavat poliitikot ovat huolestuneet italialaisten vanhempien päätöksistä ottaa lapsiaan pois kouluista, joissa on suuria määriä maahanmuuttajia. Erityisesti afrikkalaisten ja arabien kasvava osuus joidenkin koulujen oppilasmäärissä närkästyttää italialaisia koululaisia sekä heidän vanhempiaan.

Vanhemmat ovat joutuneet siirtämään lapsiaan muihin kouluihin maahanmuuttajamäärien kasvaessa. Ilmiö näkyy selvemmin tietyissä kaupungeissa tai kylissä, mutta vastaavia tapauksia on tullut julki ympäri maata. Reggio Emilian kaupungissa ryhmä huolestuneita vanhempia kirjoitti heinäkuussa pormestarille kirjeen, jossa he ilmaisivat huolensa maahanmuuttajien suuresta osuudesta alueen kouluissa. Joissain kouluissa jopa kaksi kolmasosaa saattaa olla maahanmuuttajia.

Nyt pakkomonikulttuurisuutta kannattavat poliitikot ovat ryhtyneet ottamaan kantaa asiaan. Esimerkiksi Italian maahanmuuttoministeri, itsekin afrikkalaistaustainen Cécile Kyenge sanoi, että on väärin kieltäytyä pitämästä lapsia monikulttuurisissa kouluissa. Hän perusteli näkemystään integraation tärkeydellä.

 

Lähde: The Independent

2 KOMMENTIT

Comments are closed.