Koti Uutisia Vanha riimukivi ilkivallan kohteena Keski-Ruotsissa

Vanha riimukivi ilkivallan kohteena Keski-Ruotsissa

8

UK_riimukivi

Nordfrontin lukija ilmoitti toimitukselle vandalisoinnin kohteeksi joutuneesta riimukivestä U 620, joka sijaitsee Finnstassa Upplands-Bron kunnassa. Tuntemattomaksi jäänyt ilkivallantekijä on spraymaalannut kiveä sinisellä värillä, mikä ilmenee Facebookissa levinneestä kuvasta.

Riimukivinä pidettyjä kivipaaseja on löydetty yhteensä yli 3 000, joista suurin osa sijaitsee Ruotsissa. Riimukivien pystyttäminen yleistyi viikinkiajalla, ja tavallisinta se oli 1000-luvulla Ruotsin keskiosissa.

Suuri osa riimukivistä on vainajille omistettuja muistokiviä, mutta toisinaan niillä haluttiin myös tuoda esille tekijän kirjoitustaitoa. Riimukirjoitusten lisäksi kivissä on nähtävissä erilaisia kuvia, kuten eläinaiheita. Myöhemmistä riimukivistä voi löytää myös kristillisiä symboleita ja lauseita.

Lähde: Nordfront.se

8 KOMMENTIT

 1. Illuminati-symboli? Ilkitekijän jätös muistuttaa kolmiota/pyramidia, jonka sisällä on silmä? Typerää ja törkeää…

 2. Näin käy kun nuorisolta riisutaan juuret. Mitään ei kunnioiteta eikä arvosteta, häpeän omaa sukupolveani.

  • Illujen eli juutalaisten symbolista päätellen tekijä ei ole nuorisoa tai käskyttäjä siis. Kyse on tosiaankin kulttuurin ja juurien tuhoamisesta ja rosvoamisesta. Juuri niin kuin Stalinin aikaan Venäjällä.

  • Kuten näkyy Suomessa, pääkaupunkiseudun nuoret hädin tuskin tietää mitään Suomen historiasta, näillä itsensävihaajillakin on paljon mamukavereita ja sanovat että “suomalainen kulttuuri on surkeata junttikulttuuria ja mamuilla on rikasta kulttuuria”.

   Oikein oksettaa nämä nykyajan kultturimarxistiset “anti-rasistiset” valkoistenvihaajanuoret.

   • “…sanovat että ‘suomalainen kulttuuri on surkeata junttikulttuuria ja mamuilla on rikasta kulttuuria’.”

    Kyseiset nuoret ovat rakentaneet todellisuutensa valtamedian syöttämien tietojen pohjalle. Tilanne on korjattavissa tarjoamalla heille toisenlaista tietoa. Onneksi on netti 🙂

   • Kyllä katoaa itseltäni pikkuhiljaa toivo tähän sukupolveen. Jos sanot jotain uutta sinua ei joko kuunnella tai sinut mustamaalataan, näin tapahtuu jopa koulun kautta eikä siinä ole mitään uutta. Onneksi sentään omassa kaveriporukassa on saanut nimensä ja tahtonsa ajettua läpi, sitä kautta rakennan kansallismielistä verkostoa nuorison pariin. Kysymys on loppujen lopuksi siitä, kuka selviää näistä ajoista.

Comments are closed.