Koti Uutisia Kotimaa Valtiovarainministeriö pimitti eduskunnalta 210 miljoonan euron soteongelman

Valtiovarainministeriö pimitti eduskunnalta 210 miljoonan euron soteongelman

3

Monet ovat sanoneet, että demokratiassa varsinainen valta ei ole parlamenteissa, vaan virkamiehillä. He kykenevät vaikuttamaan poliittisiin päätöksiin, eikä heidän tarvitse pelätä tulevia vaaleja. Väite näyttää käyneen toteen jälleen kerran, kun Helsingin Sanomat kertoo Valtionvarainministeriön virkamiesten pimittäneen eduskunnalta 210 miljoonan euron ongelman soteen liittyen.

Helsingin Sanomien mukaan virkamiesten välisessä sähköpostiviestinnässä paljastuu muun muassa heidän huoli siitä, ”huomaako eduskunta lakiesitykseen jääneitä puutteita”. Puutteissa oli kyse sadoista miljoonista euroista.

Virkamiesten toiminta on perustuslain vastaista, sillä eduskunnalla on lain mukaan oikeus saada valtioneuvostolta asioiden käsittelyssä tarvitsemansa tiedot. Julkisoikeuden professori Janne Salminen kertoo, että eduskunnalla on oikeus saada tietoja, ettei mitään yksityiskohtia voi jättää kertomatta.

Lähde: Helsingin Sanomat, Yle

3 KOMMENTIT

 1. Tämä miljoonia maksanut sotesoppa olisi ollut vältettävissä jo Henna Virkkusen aikana. Olisi pitänyt vain päättää että valtio ottaa kaiken sairaudenhoidon itselleen ja kerää verovaroista maksut. Se olisi ollut siinä. Mitään kummempaa ei olisi tarvittu. Kaikki terveyskeskukset olisi voitu avata taas ja sairaaloiden jonot olisi purkaantuneet.

  Ja sitten olisi tehty se toinenkin päätös. Aivan kuten hammashoidossakin niin jatkossa yksityisellä käynti ei olisi syönyt julkisen puolen rahoja. Vaan ihmiset olisi itse maksaneet yksityisen puolen kaikki kulut. Tai sitten ottaneet vakuutuksen sen varalle. Silloin julkisen puolen varoja riittäisi sairaudenhoitoon, kun ei tarvitsisi maksaa yksityskäyntejä sieltä.

 2. Virkamiehillä voi olla “tiedossa” hillotolppa Brysselissä jos toteuttavat sovittua vilppiä ulkomaalaisen tahon laskuun?

 3. Tämähän on ollut selviö kansalle jo vuosikymmeniä, harvat ovat tuulimyllyjä vastaan kyenneet taistelemaan ja vielä harvempi saanut näkyvyyttä tai jopa voittanut asiansa, mutta silti virkamiehet vain porskuttaa.
  Puolueellinen hyvävelijärjestelmä pitää siitä huolen, että nimitetään sopiva henkilö virkaan jottei korruptiokonsepti pääse muuttumaan ja kusetus jatkuu vuosikymmeniä paljastumatta.
  Hedonistisia, öykkäröiviä ja itsekeskeisiä henkilöitä asetellaan virkoihin, he pitävät siitä huolen ettei valitukset tms. muu systeemiä uhkaava asia pääse eteenpäin ja paljasta rikollista toimintaa, uhkailu ja vittuilu ovat hyviä työkaluja siinä missä tavallisen ihmisen katsominen nenänvartta pitkin, joten aika vapaasti saa mielivaltaa harjoittaa kansalaisa kohtaan tunteakseen itsensä “paremmaksi/etuoikeutetummaksi” ihmiseksi.
  Röyhkeys on mennyt siihen mittaan, että jopa hallitukselta aletaan pimittämään tietoja, toisin sanoen ruokkivaa kättä alettu puremaan. Mutta kun katsoo minkälainen materiaali hallituksessa istuu suomessa, ei kyllä ihmettele sen tyhmyyden ja yksinapaisuuden määrän mittaa.
  Hallitus ja taustalla vaikuttava “eliitti” (wahlroosit, ollilat, wegeliukset) antaa sanattoman siunauksensa virkamieskunnan koplauksille, kunhan oma ja puolueen päämäärä tulee toteutettua.

  Aiemmin tuli sama virkamieskunnan korruptoituneisuus jo esille Talvivaaran tapauksessa, siellä painostettiin omia jopa irtisanoutumaan virastaan jos he asettuivat poikkiteloin tuodessaan epäkohtia julkisuuten, epäkohdat jotka olisivat lain mukaan sulkeneet talvivaaran jo kalkkiviivoilla.
  Mutta ensisijaisesti omat virkaveljet uhkailivat sekä painostivat liikaa ruodussa olleet pois ja vihreät jotka ensisijaisena olivat ajamassa eri instanssien kautta talvivaaran käynnistämistä laittomasti, palkitsivat nämä “juudaat” jotka pelasivat omaksi edukseen kumpaankin suuntaan.

Comments are closed.